عليرضا جلال زايي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: اين آثار مربوط به هزاره سوم پيش از ميلاد بوده و از محوطه جهاني شهر سوخته كشف شده است.
وي ادامه داد: از جمله آثار ثبت شده در اين فهرست پيكره اي به شكل ميخ و سر انسان، پيكره خانومي كه به صورت نشسته تراشيده شده، جام منقوش نخودي رنگ، خمره پلي كرومي، پياله مرمري، سرمه دان مرمري، جام منقوش، جام مرمري، مهره صابوني، سرمه دان مرمري، پياله آبخوري مرمري و يك تنگ منقوش از جمله آثار ثبت شده در اين فهرست است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري سيستان و بلوچستان افزود: يك مشعل منقش نيز در حفاري اخير در محوطه باستاني شهر سوخته كشف كه در نوع خود بي نظير است.
وي تصريح كرد: هم اينك حدود هزار و 800 اثر ثبت شده ملي و سه اثر ثبت شده جهاني شهر سوخته، سفال كلپورگان و بيايان لوت(به صورت مشترك با ساير استانها) متعلق به سيستان و بلوچستان است.
جلالزايي اظهار داشت: حدود پنج هزار شي در موزه جنوب شرق سيستان و بلوچستان در شهر زاهدان نگهداري مي شود كه تعداد 2 هزار شي ثبت ملي شده و سه هزار شي ديگر در مرحله ثبت قرار دارند و در مجموع 15 هزار شي در مخازن موزه هاي اين استان نگهداري مي شود.
به گزارش ايرنا استان سيستان و بلوچستان با 19 شهرستان زاهدان، زابل، هيرمند، زهك، هامون، نيمروز، ميرجاوه، خاش، سراوان، سيب سوران، مهرستان، ايرانشهر، دلگان، فنوج، قصرقند، نيكشهر، سرباز، كنارك و چابهار و داشتن صدها اثر باستاني، تاريخي، فرهنگي و مكانهاي تفريحي و ديدني، سواحل زيبا، بازارهاي متعدد با كالاهاي داخلي و خارجي، منطقه آزاد و كوه سرافراز تفتان و از همه مهمتر مردمي مهربان و ميهمان نواز چشم انتظار مسافران و گردشگران نوروزي است.
وجود مرزهاي طولاني زميني و دريايي و سدها و رودخانه هاي متعدد، باغات ميوه هاي گرمسيري و صنايع دستي منحصر به فرد از ديگر توانمنديها و جاذبه هاي پهناورترين استان كشور است.
سفر به سيستان و بلوچستان از طريق هوايي، دريايي و سه محور زميني خراسان- زاهدان - زابل، كرمان - زاهدان، كرمان - ايرانشهر و جاسك -كنارك - چابهار امكان پذير است.
9914**3213/1352
زاهدان - ايرنا - مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري سيستان و بلوچستان گفت: 12 اثر از آثار نگهداري شده در موزه مردم شناسي سيستان مربوط به محوطه باستاني شهر سوخته اين استان در فهرست آثار ملي ثبت شد.