به گزارش ایرنا، هوشنگ جزی روز یكشنبه در سفر به شهركرد در هشتمین نشست ستاد هماهنگی اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری چهارمحال و بختیاری افزود: این میزان اعتبار برای 649 حوزه آبخیز كشور تخصیص یافته كه تاكنون 65 درصد تخصیص اعتبارات به استانها ابلاغ شده است.
وی گفت: با اختصاص این اعتبارات، عملیات آبخیزداری، مكانیكی و بیومكانیكی در 700 هزار هكتار از اراضی آبخیزداری كشور اجرایی می شود.
دبیر ستاد هماهنگی اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوان داری كشور گفت: امسال توزیع اعتبارات این حوزه براساس شاخص هایی مانند وقوع سیلاب، خسارت ناشی از خشكسالی، دشت های بحرانی، كنترل فرسایش خاك و جمعیتی كه نیاز به منابع آبی دارند، توزیع شد.
جزی با بیان اینكه چهارمحال وبختیاری یك درصد مساحت كشور را دارد و 9 درصد منابع آبی كشور را دارد، افزود: در این استان به دلیل خشكسالی و كاهش منابع آبی ، تعدادی از دشت های بحرانی و ممنوعه اعلام شده است.
وی، از تخصیص 220 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری در استان خبر داد و گفت : این اعتبارات برای كنترل منابع آب و تعذیه سفرهای زیرزمینی تخصیص داده شد.
جزی افزود: 100 میلیارد ریال تفاهم نامه نیز با استانداری در راستای اجرای این طرح ها، منعقد شده است.
جزی اظهار داشت: مشاركت مردم در اجرای این طرح ها نیز بسیار چشم گیر است، به گونه ای كه در چهارمحال و بختیاری بهره برداران به عنوان خیران حوزه آبخیزداری فعالیت می كنند و از اداره كل، خدمات فنی دریافت كردند.
مدیركل منابع طبیعی وآبخیزداری چهارمحال وبختیاری نیز گفت: امسال برای اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری در استان از محل صندوق توسعه ملی 227 میلیارد ریال اختصاص داده شد.
علی محمدی مقدم افزود : این میزان اعتبار برای 149 طرح در 30حوزه آبخیز هزینه می شود كه از این میزان اعتبار تاكنون 65 درصد تخصیص داده شده است.
به گفته وی، طرح های در دست اجرا در بخش آبخیزداری و آبخوان داری در استان به طور میانگین 83 درصد پیشرفت فیزیكی دارد.
محمدی مقدم افزود : اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری با هدف جلوگیری از هدر رفت آب ، گسترش پوشش گیاهی و تغذیه سفرهای زیرزمینی و جلوگیری از سیلاب اجرا می شود.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، كاهش روان آب ها، نفوذ آب در سفره های زیرزمینی و جلوگیری از سیلاب و فرسایش خاك را از مزایای اجرای این طرح عنوان كرد.
وی تاكید كرد: در حال حاضر 120 سازه ملاتی، 2 سیلاب پخش كن و 5 بند خاكی نیمه تمام در سطح استان وجود دارد كه با تامین به موقع اعتبار، این تعداد طرح در نیمه دوم امسال تكمیل خواهد شد.
به گزارش ایرنا، تاكنون 2 هزار بند ملاتی، 80 بند خاكی، 314 گابیون، 7مورد آبگیر، 100 سد خشكه چین، 16 مورد كف بند و سد زیرزمینی در بخش آبخیزداری منابع طبیعی استان اجرا شده است.
2097/7360
شهركرد - ایرنا - مدیركل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاك سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: امسال با عنایت مقام معظم رهبری 200 میلیون دلار اعتبار از محل صندوق توسعه ملی به اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری كشور اختصاص یافت.