به گزارش ايرنا، با آغاز سال 2018 ميلادي و انتخاب همدان به عنوان پايتخت گردشگري كشورهاي آسيايي در اين سال، توسعه گردشگري ديار هگمتانه شتاب دو چنداني گرفت.
برگزاري همايش ها و جشنواره هاي مختلف بين المللي و ملي در اين سال نشان داد كه همدان ظرفيت بسيار بالايي در صنعت گردشگري دارد.
اين انتخاب باعث شد تا همدان در مدت يك سال، در عرصه پرهياهوي گردشگري در سطح بين المللي بدرخشد و با ارايه داشته هايش، خود را در بازارهاي گردشگري خارجي مطرح كند.
سال 2018، يك سال طلايي براي همدان به عنوان پايتخت گردشگري آسيا بود و اين استان با بيش از يكهزار و 800 اثر تاريخي و گردشگري قدم در راه جهاني شدن در عرصه گردشگري گذاشت.
انتخاب همدان به عنوان پايتخت گردشگري كشورهاي آسيايي در سال 2018 نقطه عطفي در تاريخ گردشگري ايران بود تا با استفاده از ظرفيت صنعت گردشگري به عنوان سومين صنعت درآمدزاي جهان، اقتصاد استاني و ملي را توسعه دهد.
ظرفيت هاي همدان باعث شد تا چهلمين اجلاس جهاني گردشگري (UNWTO) نيز به ميزباني اين شهر برگزار شود؛ اجلاسي كه پس از گذشت 40 سال از تاسيس آن، براي نخستين بار به ميزباني ايران برگزار شد.
ويژگي هاي تاريخي، طبيعي، تمدني و گردشگري همدان باعث شد تا سال گذشته هيات رئيسه اين اجلاس تصميم بگيرد نشست سالانه خود را در اين استان كهن برگزار كند.
توسعه محصولات و تقويت همكاري هاي قاره اي در صنعت گردشگري و نيز راهكارهاي تبادل اطلاعات حوزه گردشگري كشورهاي جهان از جمله رهاوردهاي اين ميزباني بود.
معرفي بيشتر همدان به گردشگران يكي از اهداف انتخاب اين شهر به عنوان پايتخت گردشگري آسيا به حساب آمد و مسئولان دولت در كنار شركت سياحتي عليصدر گام هاي استواري براي تحقق اين اهداف برداشتند.
اين رويدادها باعث شد تا همدان كه شهري صنعتي محسوب نمي شود، با توسعه صنعت گردشگري اقتصاد خود را متحول كند، چرا كه كارشناسان معتقدند اين رويدادها تا چند سال آينده اثرات خود را بر توسعه صنعت گردشگري استان مي گذارند.
اما حالا كه سال 2018 ميلادي به پايان رسيده است، نبايد برنامه هاي توسعه گردشگري استان خاتمه يابد؛ به طوري كه 2018 آغازي براي راه طولاني توسعه صنعت گردشگري باشد.
كهن ديار هگمتانه از ديرباز تاكنون به عنوان شهري مطرح در تاريخ ايران معرفي شده است و اين بار نيز با ظرفيت هاي بالا در حوزه گردشگري، مي تواند به عنوان مقصد گردشگري، بار ديگر خود را مطرح كند.
در يك سال گذشته به بهانه رويداد «همدان 2018» جشنواره ها و همايش هاي گوناگون ملي و بين المللي در همدان برگزار شد كه در توسعه صنعت گردشگري بي تاثير نيست.
اما برگزاري چهلمين اجلاس جهاني گردشگري (UNWTO) و كنفرانس بين المللي گفت و گوي همكاري آسيايي (ACD) به ميزباني همدان، مهمترين رويداد هاي بين المللي سال 2018 بودند كه تاساليان سال در تاريخ گردشگري استان ماندگار مي مانند.
**دستاوردهاي همدان 2018 حفظ شود
نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي در اين زمينه گفت: كنفرانس گردشگري كشورهاي آسيايي و اجلاس جهاني گردشگري (UNWTO) به عنوان يك نشست بين المللي، دستاوردهاي بزرگي براي استان داشته است، كه بايد حفظ شود.
امير خجسته افزود: اين رويداد ها جايگاه استان را در حوزه گردشگري ارتقا داده و در همين ابتداي كار موجب افزايش گردشگري در استان شده است.
وي با تاكيد بر ايجاد برنامه كوتاه مدت و بلند مدت در حوزه گردشگري ادامه داد: در همين راستا بايد برگزاري همايش ها و جشنواره ها بومي سازي و سالانه شوند.
نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي گفت: برگزاري آبرومندانه اين اجلاس توانست همدان را به عنوان يكي از اهداف گردشگري در جهان معرفي كند.
خجسته با اشاره به اينكه شرايط سياسي و ديپلماتيك كشور در سال 2018 اثر محسوسي بر كيفيت برگزاري هر دو اجلاس كشورهاي آسيايي و سازمان جهاني گردشگري داشت، اظهار داشت: هرچند تحريم هاي موجود نگذاشت اجلاس ها به كيفيتي كه بايد در همدان برگزار شود، اما آمارها نشان مي دهد كه گردشگري داخلي و خارجي در همدان تحت تاثير برگزاري اين اجلاس ها قرار گرفته و رشد يافته است.
وي ادامه داد: با برنامه ريزي صحيح مي توان، اين استان را سالهاي سال از منافع برگزاري اجلاس ها، منتفع كرده و با ارتباط دائمي و مستمر با اين سازمان ها و كشورهاي عضو آن براي پيشرفت در عرصه گردشگري قدم هاي بسيار مهمي برداشت.
نماينده مردم همدان در خانه ملت گفت: همدان امسال تريبون و سكوي معرفي گردشگري و ايرانگردي در جهان بود و شركت كنندگان در اين اجلاس از 157 كشور عضو و 556 وابسته به اين سازمان، امسال را به زودي فراموش نخواهند كرد.
خجسته با تاكيد به اين كه بايد به دنباله محل دائمي براي ارتباط مستمر با نهادهاي آسيايي و سازمان بين الملي گردشگري (UNWTO) در يكي از اماكن تاريخي همدان باشيم، افزود: ميزباني عليصدر براي اجلاس جهاني گردشگري در كناره تلاش قابل تقدير مديران اين مجموعه نشان دهنده ارزش بالايي است كه دنيا براي اين جاذبه توريستي قائل است.
عضو هيئت رئيسه كميسيون اصل 90 مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: اين مهم نشان از آن دارد كه غارعليصدر و مجموعه هاي اين چنيني در استان بايد هر چه سريعتر با جذب سرمايه گذاران كلان حوزه گردشگري به يك مجموعه كامل تبديل شود تا جذب و ماندگاري گردشگران در همدان افزايش يابد.
**موفقيت در ديپلماسي
رئيس شوراي اسلامي شهر همدان گفت: ميزباني چهلمين اجلاس جهاني گردشگري در همدان نشان دهنده موفقيت ديپلماسي كشور و استان همدان بود.
كامران گردان افزود: با توجه به وجود ظرفيت ها و تجربيات، اين اجلاس آغازي براي برگزاري اجلاسهاي ملي و جهاني ديگر براي توسعه استان محسوب مي شود.
وي با بيان اينكه اين اتفاق تا سالها در تاريخ همدان غيرقابل تكرار است افزود: همدان جزو شهرهاي هدف گردشگري در نقشههاي بينالمللي نيست كه با تلاش در اين اجلاس، شهر همدان به عنوان هدف بين المللي گردشگري مورد توجه گردشگر داخلي و خارجي قرار گرفت.
رييس شوراي اسلامي شهر همدان ادامه داد: شهرداري و شوراي شهر همدان به منظور توسعه شهر با محوريت گردشگري ورود جدي داشته و تلاش خود را براي جذب گردشگر و سرمايهگذار به كار خواهد گرفت.
گردان اضافه كرد: گردشگري يكي از محورهاي اصلي توسعه استان همدان محسوب ميشود؛ بنابراين با اين رويكرد در راستاي تقويت زيرساختها، اقدامات ويژه اي صورت گرفته كه به طور قطع نمايانگر داشتههاي فرهنگي و تاريخي است.
**اجلاس جهاني گردشگري؛ فرصتي بي نظير
شهردار همدان گفت: ميزباني اجلاس جهاني گردشگري (UNWTO) فرصتي ارزنده و بي نظير براي توسعه گردشگري اين استان محسوب شد.
عباس صوفي افزود: همدان يكي از مهمترين مقاصد گردشگري داخلي و بين المللي است كه آنگونه كه بايد به گردشگران معرفي نشده بود.
وي اضافه كرد: اين شهر در سالهاي گذشته به دليل برخي فرصت سوزي ها و كم توجهي ها از ظرفيت هاي عظيم حوزه گردشگري بي بهره مانده است كه با پيگيري ها و اقدامات صورت در سال 2018 توسط مديريت ارشد استان و نمايندگان مردم همدان در مجلس شوراي اسلامي و ساير متوليان اين حوزه، زمينه معرفي همدان با برگزاري رويدادهاي بين المللي گردشگري در تراز جهاني فراهم شد.
صوفي اظهار داشت: با برنامه ريزي هاي صورت گرفته مي توان براي توليد ثروت پايدار و جذب گردشگران داخلي و خارجي در شهر همدان گام هاي جدي و اثرگذاري برداشت.
وي عنوان كرد: مجموعه شوراي اسلامي شهر و مديريت شهري همدان با حمايت از صنعت گردشگري، درصدد توليد ثروت پايدار و به دنبال آن افزايش سطح خدمات و رفاه شهروندان است.
شهردار همدان بيان كرد: مردم ديار الوند شايسته بهترين و ارزنده ترين خدمات، رفاه اجتماعي و اقتصادي هستند و در همين رابطه با ارايه بسته هاي حمايتي در حوزه گردشگري نگاه ويژه و بلند مدتي را دنبال ميكنيم.
وي اضافه كرد: در اين ميان حمايت از سرمايه گذاران و فعالان بخش خصوصي حوزه گردشگري در اولويت قرار دارد و رايگان كردن عوارض احداث هتل و مراكز اقامتي از سوي شورا و شهرداري همدان بخشي از برنامه ها و اهداف مورد نظر است.
صوفي افزود: سازمان جهاني گردشگري (UNWTO) موظف به اجراي اهداف توسعه هزاره، كاهش فقر و گسترش توسعه پايدار در كشورهاي عضو است كه بايد از ظرفيت ها و امكانات ويژه اين سازمان به صورت علمي و كارشناسي براي توسعه صنعت گردشگري بهره برد.
وي ادامه داد: بايد با رايزني و ارتباط تنگاتنگ با كشورها و اعضاي فعال اين سازمان جهاني، در گام نخست جايگاه و ظرفيت هاي بي نظير تاريخي، مذهبي، فرهنگي، هنري، گردشگري و علمي همدان را در سطوح منطقه اي و فرامنطقه اي معرفي و تبيين كنيم.
شهردار همدان گفت: بايد با متقاعد كردن گردشگران بين المللي كشورهاي عضو از طريق معرفي مقاصد گردشگري، منافع اقتصادي كه گردشگران خارجي ميتواند با خود به همراه بياورد و تاثيرات اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي ناشي از توسعه صنعت توريست و در عين حال كاهش تاثيرات زيست محيطي و تاثيرات منفي اجتماعي آنها را مورد توجه و بهره برداري قرار داد.
اما حال كه از امروز سال 2019 ميلادي فرا رسيد؛ بار مسئوليت دستندركاران حوزه گردشگري استان سنگين تر است؛ حال انتظارات در حوزه گردشگري بالا رفته و بايد ديد كه در اين سال پيش رو آيا توسعه صنعت گردشگري استان ادامه مي يابد و يا با اتمام سال 2018، توسعه صنعت گردشگري نيز به پايان مي رسد.
9904/2090
همدان- ايرنا- با پايان سال 2018 ميلادي، دوره پايتختي همدان نيز به عنوان مركز گردشگري كشورهاي آسيايي، خاتمه مي يابد، اما برنامه هاي توسعه صنعت توريسم اين استان همچنان ادامه دارد و روند توسعه خود را طي مي كند.