مطالبات پزشكان خانواده شهری تا آخر هفته واریز می شود

تهران- ایرنا- مدیركل دفتر مدیریت خدمات عمومی سازمان بیمه سلامت گفت: تا آخر همین هفته بخشی از مطالبات پزشكان خانواده شهری در استان های فارس و مازندران (مطالبات مهر و آبان) واریز می شود.

برنامه پزشك خانواده، برنامه ای است كه مطابق قانون برنامه توسعه چهارم و پنجم باید در كل كشور اجرا شود، این برنامه از سال 84 در دولت خاتمی و زمان وزارت مسعود پزشكیان در روستاها شروع شد و حدود 23 میلیون نفر ساكنان روستاها و شهرهای زیر 5 هزار نفر زیر پوشش خدمات سطح اول این برنامه قرار گرفتند، بر اساس این برنامه هر پزشك خانواده متولی سلامت حدود دو هزار نفر می شود و در صورت نیاز این بیماران را به سطح دو كه خدمات تخصصی پزشكی است در شهر است ارجاع می دهد.
این برنامه در دولت دهم در حوزه شهری در دو استان فارس و مازندران هم اجرا شد.
محمدرضا میرزایی، مدیر كل خدمات عمومی سازمان بیمه سلامت روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا با اعلام این خبر افزود: پرداختی های سازمان بیمه سلامت برای برنامه پزشك خانواده در استان مازندران در مهر امسال پرداخت شده و در حال حاضر باید مطالبات آبان ماه نیز به حساب آنان واریز شود. رقمی كه مربوط به استان فارس می شود حدود 19.5 میلیارد تومان و استان مازندران نیز حدود 7.5 میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: با پرداخت این ارقام، 6 ماهه ابتدایی امسال و 80 درصد مهر و آبان ماه تسویه می شود. این مبالغ مربوط به پزشكان خانواده شهری دو استان فارس و مازندران است.

* بودجه پزشك خانواده برای سال آینده
میرزایی درباره بودجه در نظر گرفته شده برای برنامه پزشك خانواده نیز بیان كرد: برای وزارت بهداشت مبلغ هزار میلیارد تومان برای برنامه پزشك خانواده در سال 98 در نظر گرفته شده كه این بودجه در سال های 94 و 95 مبلغ 2 هزار میلیارد تومان بود و كه البته ارتباطی به سازمان بیمه سلامت ندارد. زیرا سازمان بیمه سلامت سهم خود را برای پزشك خانواده از بودجه خود پرداخت می كند و ردیف جداگانه ندارد.
به گفته وی، سال 96 سازمان بیمه سلامت برای پرداختی پزشكان خانواده شهری و هزینه پزشك و دارو برای دو استان فارس و مازندران 136 میلیارد تومان پرداخت كرد. برآورد ما برای امسال 170 میلیارد تومان است و قطعا نیاز بیمه سلامت برای برنامه پزشك خانواده شهری برای سال آینده حدود 200 میلیارد تومان خواهد بود.
وی افزود: هزینه امسال پزشك خانواده برای بسته های خدمات روستایی سطح یك، دو و سه برای 28 میلیون و 700 نفر كه 20 میلیون نفر بیمه شده سازمان هستند، حدود 3 هزار و 600 میلیارد تومان بود و پیش بینی می شود این هزینه برای سال آینده حدود 4 هزار و 500 میلیارد تومان باشد.
مدیركل دفتر مدیریت خدمات عمومی سازمان بیمه سلامت اظهار داشت: البته بودجه پزشك خانواده باید به موقع تخصیص داده شود و تاخیری ایجاد نشود.
میرزایی گفت: لازم است سازمان برنامه و بودجه برای اجرای برنامه پزشك خانواده شهری در دو استان فارس و مازندران ردیف اعتباری اختصاصی برای دو سازمان بیمه سلامت و تامین اجتماعی منظور كند.

* پرداختی های وزارت بهداشت و بیمه سلامت برای پزشك خانواده
میرزایی گفت: امسال دو هزار و 800 میلیارد تومان باید به برنامه پزشك خانواده تخصیص داده شود كه هزار و 400 میلیارد تومان سهم وزارت بهداشت و هزار و 400 میلیارد تومان نیز سهم سازمان بیمه سلامت است كه مربوط به خدمات سطح یك روستایی می شود.
به گفته او، در حال حاضر وزارت بهداشت از سهم خود حدود 861 میلیارد تومان برای برنامه پزشك خانواده پرداخت كرده و سازمان بیمه سلامت نیز تاكنون حدود 630 میلیارد تومان پرداخت كرده است. سازمان بیمه سلامت طی روزهای آتی دو مبلغ پرداختی 87 میلیارد تومانی و 93 میلیارد تومانی برای برنامه پزشك خانواده شهری انجام می دهد.
وی ادامه داد: برآورد می شود تا پایان سال بخش زیادی از مطالبات برنامه پزشك خانواده پرداخت شود.

* افزایش خدمات پزشك خانواده بعد از طرح تحول سلامت
مدیركل دفتر مدیریت خدمات عمومی سازمان بیمه سلامت بیان كرد: قبل از اجرای طرح تحول سلامت، كل پولی كه برای پزشك خانواده در نظر گرفته می شد حدود 300 میلیارد تومان بود، اما بعد از اجرای طرح تحول سلامت این بودجه افزایش یافت و بسته پزشك خانواده كامل شد. در گذشته فقط 5 خدمت در این بسته وجود داشت و در حال حاضر به 1خدمت افزایش یافته است.
میرزایی گفت: در گذشته خدمات دندانپزشكی در پزشك خانواده اجرا نمی شد، اما در حال حاضر بیش از 8 میلیون خدمت دندانپزشكی توسط هزار و 600 دندانپزشك در روستاها به مردم ارائه شده كه ارزش ریالی دولتی این خدمات حدود 200 میلیارد تومان و در خصوصی حدود 500 میلیارد تومان است.
اجتمام *9482 * 3063
۰ نفر