۱۱ دی ۱۳۹۷، ۹:۱۱
کد خبر: 83154599
T T
۰ نفر

پایان 2018؛ ادامه توسعه گردشگری همدان

۱۱ دی ۱۳۹۷، ۹:۱۱
کد خبر: 83154599
پایان 2018؛ ادامه توسعه گردشگری همدان

همدان- ایرنا- با پایان سال 2018 میلادی، دوره پایتختی همدان نیز به عنوان مركز گردشگری كشورهای آسیایی، خاتمه می یابد، اما برنامه های توسعه صنعت توریسم این استان همچنان ادامه دارد و روند توسعه خود را طی می كند.

به گزارش ایرنا، با آغاز سال 2018 میلادی و انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری كشورهای آسیایی در این سال، توسعه گردشگری دیار هگمتانه شتاب دو چندانی گرفت.
برگزاری همایش ها و جشنواره های مختلف بین المللی و ملی در این سال نشان داد كه همدان ظرفیت بسیار بالایی در صنعت گردشگری دارد.
این انتخاب باعث شد تا همدان در مدت یك سال، در عرصه پرهیاهوی گردشگری در سطح بین المللی بدرخشد و با ارایه داشته هایش، خود را در بازارهای گردشگری خارجی مطرح كند.
سال 2018، یك سال طلایی برای همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا بود و این استان با بیش از یكهزار و 800 اثر تاریخی و گردشگری قدم در راه جهانی شدن در عرصه گردشگری گذاشت.
انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری كشورهای آسیایی در سال 2018 نقطه عطفی در تاریخ گردشگری ایران بود تا با استفاده از ظرفیت صنعت گردشگری به عنوان سومین صنعت درآمدزای جهان، اقتصاد استانی و ملی را توسعه دهد.
ظرفیت های همدان باعث شد تا چهلمین اجلاس جهانی گردشگری (UNWTO) نیز به میزبانی این شهر برگزار شود؛ اجلاسی كه پس از گذشت 40 سال از تاسیس آن، برای نخستین بار به میزبانی ایران برگزار شد.
ویژگی های تاریخی، طبیعی، تمدنی و گردشگری همدان باعث شد تا سال گذشته هیات رئیسه این اجلاس تصمیم بگیرد نشست سالانه خود را در این استان كهن برگزار كند.
توسعه محصولات و تقویت همكاری های قاره ‌ای در صنعت گردشگری و نیز راهكارهای تبادل اطلاعات حوزه گردشگری كشورهای جهان از جمله رهاوردهای این میزبانی بود.
معرفی بیشتر همدان به گردشگران یكی از اهداف انتخاب این شهر به عنوان پایتخت گردشگری آسیا به حساب آمد و مسئولان دولت در كنار شركت سیاحتی علیصدر گام های استواری برای تحقق این اهداف برداشتند.
این رویدادها باعث شد تا همدان كه شهری صنعتی محسوب نمی شود، با توسعه صنعت گردشگری اقتصاد خود را متحول كند، چرا كه كارشناسان معتقدند این رویدادها تا چند سال آینده اثرات خود را بر توسعه صنعت گردشگری استان می گذارند.
اما حالا كه سال 2018 میلادی به پایان رسیده است، نباید برنامه های توسعه گردشگری استان خاتمه یابد؛ به طوری كه 2018 آغازی برای راه طولانی توسعه صنعت گردشگری باشد.
كهن دیار هگمتانه از دیرباز تاكنون به عنوان شهری مطرح در تاریخ ایران معرفی شده است و این بار نیز با ظرفیت های بالا در حوزه گردشگری، می تواند به عنوان مقصد گردشگری، بار دیگر خود را مطرح كند.
در یك سال گذشته به بهانه رویداد «همدان 2018» جشنواره ها و همایش های گوناگون ملی و بین المللی در همدان برگزار شد كه در توسعه صنعت گردشگری بی تاثیر نیست.
اما برگزاری چهلمین اجلاس جهانی گردشگری (UNWTO) و كنفرانس بین المللی گفت و گوی همكاری آسیایی (ACD) به میزبانی همدان، مهمترین رویداد های بین المللی سال 2018 بودند كه تاسالیان سال در تاریخ گردشگری استان ماندگار می مانند.

**دستاوردهای همدان 2018 حفظ شود
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در این زمینه گفت: كنفرانس گردشگری كشورهای آسیایی و اجلاس جهانی گردشگری (UNWTO) به عنوان یك نشست بین المللی، دستاوردهای بزرگی برای استان داشته است، كه باید حفظ شود.
امیر خجسته افزود: این رویداد ها جایگاه استان را در حوزه گردشگری ارتقا داده و در همین ابتدای كار موجب افزایش گردشگری در استان شده است.
وی با تاكید بر ایجاد برنامه كوتاه مدت و بلند مدت در حوزه گردشگری ادامه داد: در همین راستا باید برگزاری همایش ها و جشنواره ها بومی سازی و سالانه شوند.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی گفت: برگزاری آبرومندانه این اجلاس توانست همدان را به عنوان یكی از اهداف گردشگری در جهان معرفی كند.
خجسته با اشاره به اینكه شرایط سیاسی و دیپلماتیك كشور در سال 2018 اثر محسوسی بر كیفیت برگزاری هر دو اجلاس كشورهای آسیایی و سازمان جهانی گردشگری داشت، اظهار داشت: هرچند تحریم های موجود نگذاشت اجلاس ها به كیفیتی كه باید در همدان برگزار شود، اما آمارها نشان می دهد كه گردشگری داخلی و خارجی در همدان تحت تاثیر برگزاری این اجلاس ها قرار گرفته و رشد یافته است.
وی ادامه داد: با برنامه ریزی صحیح می توان، این استان را سالهای سال از منافع برگزاری اجلاس ها، منتفع كرده و با ارتباط دائمی و مستمر با این سازمان ها و كشورهای عضو آن برای پیشرفت در عرصه گردشگری قدم های بسیار مهمی برداشت.
نماینده مردم همدان در خانه ملت گفت: همدان امسال تریبون و سكوی معرفی گردشگری و ایرانگردی در جهان بود و شركت كنندگان در این اجلاس از 157 كشور عضو و 556 وابسته به این سازمان، امسال را به زودی فراموش نخواهند كرد.
خجسته با تاكید به این كه باید به دنباله محل دائمی برای ارتباط مستمر با نهادهای آسیایی و سازمان بین الملی گردشگری (UNWTO) در یكی از اماكن تاریخی همدان باشیم، افزود: میزبانی علیصدر برای اجلاس جهانی گردشگری در كناره تلاش قابل تقدیر مدیران این مجموعه نشان دهنده ارزش بالایی است كه دنیا برای این جاذبه توریستی قائل است.
عضو هیئت رئیسه كمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: این مهم نشان از آن دارد كه غارعلیصدر و مجموعه های این چنینی در استان باید هر چه سریعتر با جذب سرمایه گذاران كلان حوزه گردشگری به یك مجموعه كامل تبدیل شود تا جذب و ماندگاری گردشگران در همدان افزایش یابد.

**موفقیت در دیپلماسی
رئیس شورای اسلامی شهر همدان گفت: میزبانی چهلمین اجلاس جهانی گردشگری در همدان نشان‌ دهنده موفقیت دیپلماسی كشور و استان همدان بود.
كامران گردان افزود: با توجه به وجود ظرفیت ها و تجربیات، این اجلاس آغازی برای برگزاری اجلاس‌های ملی و جهانی دیگر برای توسعه استان محسوب می شود.
وی با بیان اینكه این اتفاق تا سال‌ها در تاریخ همدان غیرقابل تكرار است افزود: همدان جزو شهرهای هدف گردشگری در نقشه‌های بین‌المللی نیست كه با تلاش در این اجلاس، شهر همدان به عنوان هدف بین المللی گردشگری مورد توجه گردشگر داخلی و خارجی قرار گرفت.
رییس شورای اسلامی شهر همدان ادامه داد: شهرداری و شورای شهر همدان به منظور توسعه شهر با محوریت گردشگری ورود جدی داشته و تلاش خود را برای جذب گردشگر و سرمایه‌گذار به كار خواهد گرفت.
گردان اضافه كرد: گردشگری یكی از محورهای اصلی توسعه استان همدان محسوب می‌شود؛ بنابراین با این رویكرد در راستای تقویت زیرساخت‌ها، اقدامات ویژه ای صورت گرفته كه به طور قطع نمایانگر داشته‌های فرهنگی و تاریخی است.

**اجلاس جهانی گردشگری؛ فرصتی بی نظیر
شهردار همدان گفت: میزبانی اجلاس جهانی گردشگری (UNWTO) فرصتی ارزنده و بی نظیر برای توسعه گردشگری این استان محسوب شد.
عباس صوفی افزود: همدان یكی از مهمترین مقاصد گردشگری داخلی و بین المللی است كه آنگونه كه باید به گردشگران معرفی نشده بود.
وی اضافه كرد: این شهر در سالهای گذشته به دلیل برخی فرصت سوزی ها و كم توجهی ها از ظرفیت های عظیم حوزه گردشگری بی بهره مانده است كه با پیگیری ها و اقدامات صورت در سال 2018 توسط مدیریت ارشد استان و نمایندگان مردم همدان در مجلس شورای اسلامی و سایر متولیان این حوزه، زمینه معرفی همدان با برگزاری رویدادهای بین المللی گردشگری در تراز جهانی فراهم شد.
صوفی اظهار داشت: با برنامه ریزی های صورت گرفته می توان برای تولید ثروت پایدار و جذب گردشگران داخلی و خارجی در شهر همدان گام های جدی و اثرگذاری برداشت.
وی عنوان كرد: مجموعه شورای اسلامی شهر و مدیریت شهری همدان با حمایت از صنعت گردشگری، درصدد تولید ثروت پایدار و به دنبال آن افزایش سطح خدمات و رفاه شهروندان است.
شهردار همدان بیان كرد: مردم دیار الوند شایسته بهترین و ارزنده ترین خدمات، رفاه اجتماعی و اقتصادی هستند و در همین رابطه با ارایه بسته های حمایتی در حوزه گردشگری نگاه ویژه و بلند مدتی را دنبال می‌كنیم.
وی اضافه كرد: در این میان حمایت از سرمایه گذاران و فعالان بخش خصوصی حوزه گردشگری در اولویت قرار دارد و رایگان كردن عوارض احداث هتل و مراكز اقامتی از سوی شورا و شهرداری همدان بخشی از برنامه ها و اهداف مورد نظر است.
صوفی افزود: سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) موظف به اجرای اهداف توسعه هزاره، كاهش فقر و گسترش توسعه پایدار در كشورهای عضو است كه باید از ظرفیت ها و امكانات ویژه این سازمان به صورت علمی و كارشناسی برای توسعه صنعت گردشگری بهره برد.
وی ادامه داد: باید با رایزنی و ارتباط تنگاتنگ با كشورها و اعضای فعال این سازمان جهانی، در گام نخست جایگاه و ظرفیت های بی نظیر تاریخی، مذهبی، فرهنگی، هنری، گردشگری و علمی همدان را در سطوح منطقه ای و فرامنطقه ای معرفی و تبیین كنیم.
شهردار همدان گفت: باید با متقاعد كردن گردشگران بین المللی كشورهای عضو از طریق معرفی مقاصد گردشگری، منافع اقتصادی كه گردشگران خارجی می‌تواند با خود به همراه بیاورد و تاثیرات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ناشی از توسعه صنعت توریست و در عین حال كاهش تاثیرات زیست ‌محیطی و تاثیرات منفی اجتماعی آنها را مورد توجه و بهره برداری قرار داد.
اما حال كه از امروز سال 2019 میلادی فرا رسید؛ بار مسئولیت دستندركاران حوزه گردشگری استان سنگین تر است؛ حال انتظارات در حوزه گردشگری بالا رفته و باید دید كه در این سال پیش رو آیا توسعه صنعت گردشگری استان ادامه می یابد و یا با اتمام سال 2018، توسعه صنعت گردشگری نیز به پایان می رسد.
9904/2090
۰ نفر