۱۱ دی ۱۳۹۷، ۱۰:۴۸
کد خبر: 83154749
T T
۰ نفر
11.7 درصد تولید ناخالص ملی صرف خسارات مواد مخدر می شود

تهران- ایرنا- دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بر اساس پژوهش های دقیق، اولین دغدغه مردم موضوع اعتیاد است و 11.7 درصد تولید ناخالص ملی كشور برای خسارات ناشی از مواد مخدر هزینه می شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، سردار اسكندر مومنی روز سه شنبه در نشست خبری درباره اولویت ها و برنامه های ستاد مبارزه با مواد مخدر، افزود: یكی از اولویت های ما ساماندهی، جمع آوری، درمان و بازپروری معتادان متجاهر خیابانی است و در این مدت كم در تهران پنج هزار و 6٠٠ ظرفیت جدید نگهداری با همكاری سازمان زندان ها، بسیج و نیروی انتظامی افزوده شده است.
وی ادامه داد: درمان همچنان در اولویت قرار دارد اما یكی از مهمترین ظرفیت های نهفته مسأله پیشگیری است زیرا زمانی مقابله به نتیجه می رسد كه تقاضا كاهش یابد و جامعه به صیانت درونی و بازدارندگی دست یابد.
سردار مومنی اظهار داشت: در حوزه بین المللی نیز درصدد آشناسازی و مسئولیت پذیری كشورهای غربی با وظایفشان در امر مبارزه با مواد مخدر هستیم. ایران در خط مقدم این جبهه قرار دارد و تاكنون چهار هزار شهید در این راه تقدیم كرده است. رایزنی هایی با سایر كشورها داشتیم تا همه دنیا سهم خود را در امر مبارزه با مواد مخدر ادا كنند زیرا امنیت را یكپارچه می بینم و جوان ایرانی با جوان غربی برای ما تفاوتی ندارد.
دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان كرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر نهادی بین بخشی است كه عمده وظایف آن سیاست گذاری، تعامل، هماهنگی و نظارت در حوزه های مربوط به مقابله با مواد مخدر است.

* هزینه ١۵ تا ٢٠ هزار تومانی برای نگهداری معتادان متجاهر
دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره سرانه نگهداری معتادان متجاهر گفت: با توجه به اعتبارات موجود در سال ٩٧ معتادان متجاهر روزانه بین ١۵ تا ٢٠ هزار تومان برای نگهداری در مراكز نگهداری هزینه دارند.
وی اضافه كرد: برای سال آینده پیش بینی شده است برای همه اولویت های ستاد برنامه هایی به دولت تقدیم شود.
سردار مومنی درباره لایحه پیشنهادی بودجه ٩٨ گفت: همه برنامه های ما برای سال آینده در لایحه بودجه آمده است و جا دارد از دولت و سازمان برنامه قدردانی كنم كه به رغم مشكلات متعدد در لایحه بودجه سال آینده برای موضوع مواد مخدر با توجه به اهمیت آن برنامه های ما لحاظ شده است.
وی تصریح كرد: اعتبارات مربوط به حوزه ستاد مبارزه با مواد مخدر نه تنها كاهش نیافته، بلكه افزایش یافته است و امیدواریم در مجلس هم تصویب شود.

* میانگین سن اعتیاد در كشور ٢۴ سال است
وی با بیان اینكه میانگین سن اعتیاد در كشور ٢۴ سال و چند ماه است، افزود: از مجموع ۵۲ میلیون نفر جمعیت كشور در سنین ۱۵ تا ۶۴ سال ۶ دهم درصد را زنان معتاد تشكیل می دهند.
سردار مومنی در خصوص ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر در كشور نیز اظهار داشت: در كشور ۱۰ هزار ظرفیت برای این منظور ایجاد شده است كه از این میزان ۵۰۰ ظرفیت نگهداری به زنان معتاد متجاهر اختصاص دارد.

* نرخ مصرف مواد مخدر در دانش آموزان حدود ۲ درصد است
سردار مومنی اظهار داشت: نرخ شیوع مصرف مواد مخدر در میان دانش آموزان در دبیرستان حدود ۲ درصد است كه این آمار بر اساس پژوهش های علمی و بر مبنای آمار است و یكی از اولویت های ما با آموزش و پرورش توانمندسازی و مهارت «نه گفتن» دانش آموزان است.
وی در پاسخ به سوالی درباره حادثه آتش سوزی در كمپ زنان قرچك گفت: این مركز مربوط به ماده ۱۵ است كه زیرنظر سازمان بهزیستی فعالیت می كند و در مورد این اتفاق خاص، باید گفت عمدی بوده است.
دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره خرید و فروش مصرف مواد مخدر در فضای مجازی نیز اظهار داشت: پلیس فتا همه جوانب را پیگیری می كند و دستاوردهای خوبی در این زمینه داشته است و هماهنگی خوبی با ستاد مبارزه با مواد مخدر دارد. در توافق با فرمانده نیروی انتظامی یكی از عرصه های مهمی كه مورد توجه قرار گرفته است، رصد فضای مجازی و سایت ها است.

* 2 هزار سمن در زمینه مبارزه با اعتیاد فعال هستند
مومنی درباره فعالیت سازمان های مردم نهاد حوزه مبارزه با مواد مخدر در سطوح مختلف افزود: 2 هزار سمن در زمینه مبارزه با اعتیاد فعال هستند و تلاش داریم تا 30 درصد فعالیت سمن ها را افزایش دهیم تا سمن های بیشتری در این عرصه كمك كنند؛ زیرا همه آحاد جامعه باید برای كاهش و كنترل این آسیب اجتماعی كه خود منشاء بسیاری از آسیب ها است، فعالانه مشاركت داشته باشند.
دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در مورد پیش سازهای مواد مخدر گفت: یكی از تبعات حضور خارجی ها در افغانستان، افزایش تولیدات مواد مخدر صنعتی است و كارگاه ها و لابراتورهای تولیدی در این كشور افزایش یافته است. با تمركز بر فعالیت های اطلاعاتی و مقابله با سرشاخه ها برای ورود به كشور اقدامات موثری انجام شده است همچنین در سطح بین المللی نیز در حال رایزنی برای مقابله هستیم.
دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره بازگشت معتادان بهبودیافته به جامعه، افزود: جامعه باید افراد بهبودیافته را بپذیرد. در توافق نامه های جدید از جمله توافق هایی كه با بسیج داشتیم، نگهداری، درمان، بازپروری، بازگشت به جامعه و صیانت اجتماعی مطرح است و برنامه این است كه این افراد پس از درمان مراقبت شوند و جامعه آنها را بپذیرد.
سردار مومنی درباره گردش مالی مواد مخدر و پولشویی در این زمینه گفت: از اولویت های ستاد مبارزه با مواد مخدر، پیگیری پرونده‌های قاچاقچیان عمده برای شناسایی اموال آنها و ضربه زدن به بنیان‌های مالی این افراد است. البته عمده این اقدامات در قوه قضاییه دنبال می شود و معتقدیم در برخی موارد قانون باید اصلاح شود كه در این ارتباط هماهنگی‌هایی با قوه قضاییه، مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام هم صورت گرفته است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر خروج آمریكا و تاثیر آن بر تولید مواد مخدر افغانستان، گفت: حضور كشورهای خارجی به ویژه آمریكا‌ در افغانستان موجب شد تا تولید و سطح زیركشت در طول نزدیك به 20 سال ۵۰ برابر شود؛ بنابراین مداخلات و حضور آمریكایی‌ها مقابله با مواد مخدر را سخت‌تر كرده و موجب ناامنی بزرگی برای دنیا شده است و مطمئنا خروج كشورهای غربی به ساماندهی تولید و كشت مواد مخدر در افغانستان كمك می‌كند.
اجتمام*٣٢٢٩*1834
۰ نفر