حبیب الله معصومی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران گفت: هم اینك 99 درصد كار این سامانه اجرا شده كه با راه اندازی آن مشكلات ناشی از ترافیك و تاخیر در حضور بالین بیمار رفع می شود.
وی با بیان اینكه تمامی آمبولانس های اورژانس به سیستم جی پی اس مجهز شدند و به صورت تصویری و آنلاین می توان آنها را رصد كرد افزود: خطاها و آمارسازی با راه اندازی این سامانه حذف می شود.
معصومی ادامه داد: سالانه 80 هزار برگه ماموریت صادر می شود كه با راه اندازی سامانه عملیاتی اتوماسیون آسایار این فرایند نیز حذف می شود.
رییس مركز مدیریت حوادث و فوریت های پزشكی همدان یادآوری كرد: پاییز سال 57 تنها یك اورژانس پیش بیمارستانی در این استان فعال بود و تا سال 84 این آمار به 16 پایگاه با 90 پرسنل با مدرك درصد دیپلم و زیر دیپلم رسید.
معصومی اضافه كرد: از سال 85 تا 88 تعداد 50 دستگاه آمبولانس اسپرینتر وارد ناوگان شدند، با روی كار آمدن دولت یازدهم با توجه به قدیمی شدن برخی از آمبولانس ها 50 دستگاه آمبولانس جدید در اختیار اورژانس همدان قرار گرفت.
وی گفت: هم اینك این استان دارای 57 پایگاه اورژانس شهری، جاده ای، هوایی و 70 دستگاه آمبولانس است كه 50 دستگاه از این تعداد جدید و 20 دستگاه دیگر تا پایان سال تعویض و نوسازی می شوند.
رییس مركز مدیریت حوادث و فوریت های پزشكی همدان اضافه كرد: 22 دستگاه آمبولانس به ارزش 200 میلیارد ریال آماده خرید است كه تعداد 12 دستگاه از آمبولانس ها كمك دار هستند.
وی اظهار داشت: 10 باب ساختمان در این دولت برای اورژانس احداث شد تا از كانكس، مكان های استیجاری و ساختمان های قدیمی به این واحدهای جدید ساخت نقل مكان كنند.
معصومی افزود: فعالیت اورژانس هوایی از سه و نیم سال پیش آغاز شد و حدود 250 ماموریت برای انتقال 280 بیمار انجام داده بود كه از 6 ماه پیش ماموریت هوایی تعطیل شد.
وی اضافه كرد: مجدد از دوم دی ماه امسال با هزینه كرد 2 میلیارد و 500 میلیون ریال برای تجهیز پد فرود بالگرد در بیمارستان بعثت ماموریت هوایی با هلی كوپتر هوانیروز از سر گرفته شد.
معصومی اظهار داشت: 50 نقطه حادثه خیز در جاده ها، اماكن پرترافیك و روستاهای گردشگری برای ساخت پد پیش بینی شده است كه باید اعتبار احداث پد فرود بالگرد توسط مسئولان شهرستانی تامین شود.
رییس مركز مدیریت حوادث و فوریت های پزشكی همدان همچنین از فعال بودن اتوبوس آمبولانس و بیمارستان صحرایی 30 تختخوابی استیجاری خبرداد.
معصومی بیان كرد: برای رفع اختلال های ارتباطی بیسیم های مجهز با هزینه كرد 20 میلیارد ریال خریداری شد و بیسم های قبلی متعلق به 2 دهه پیش بود.
وی گفت: ساخت 12 ساختمان اورژانس در استان در حال انجام است كه از 10 تا 80 درصد پیشرفت فیزیكی دارند و برای پایگاه های اورژانس این استان 700 قلم كالا شامل امكانات مورد نیاز برای زندگی خریداری و به صورت مستمر به روز رسانی شده است.
رییس مركز مدیریت حوادث و فوریت های پزشكی همدان یادآوری كرد: 400 نیروی انسانی در اورژانس حضور دارند كه 93 تن از آنها جذب شدند.
معصومی افزود: اورژانس این استان در كنار كاشان و مشهد برای نخستین بار به عنوان آزمونه (پایلوت) انجام اعتبار بخشی در مراكز پیش بیمارستانی انتخاب شدند.
وی گفت: سامانه «ام سی ام سی» مركز پایش خدمات درمانی دارای چند كاركرد است كه شامل انجام تمامی فعالیت ها از طریق این سامانه و حذف كاغذ می شود.
رییس مركز مدیریت حوادث و فوریت های پزشكی همدان گفت: این مركز به صورت فصلی اقدام به برگزاری تمرین(مانور) می كند.
معصومی مثال زد: آمادگی تیم ها در صورت قطع آب، برق، گاز و ارتباطات به صورت مرحله مرحله بررسی می شود همچنین جابجایی بیماران از یك طبقه و انتقال به یك طبقه دیگر در قالب مانور انجام شده است.
وی بیان كرد: امسال سه پایگاه اورژانس در حمیل آباد تویسركان ، قینرجه رزن و جاده ملایر به سمت سد كلان راه اندازی می شود.
رییس مركز مدیریت حوادث و فوریت های پزشكی همدان افزود: میزان متوفیان سوانح جاده ای در هشت ماهه سال جاری 14 درصد معادل 50 تن كاهش یافته و به 329 تن رسیده است.
معصومی اضافه كرد: 9 ماهه سال جاری 83 تن به علت استشمام گاز مونوكسید كربن مسموم شدند كه این آمار در مدت مشابه سال گذشته 117 مورد بوده است.
وی گفت: همچنین 10 تن در یكساله 96 بر اثر مسمومیت با گاز جان باختند كه این آمار در 9 ماهه سالجاری سه تن بوده است.
7526/2087
همدان- ایرنا- رییس مركز مدیریت حوادث و فوریت های پزشكی همدان با بیان اینكه اورژانس این استان به زودی به سامانه عملیاتی اتوماسیون آسایار مجهز می شود گفت: این سامانه دارای مسیر یاب بوده و بهترین و كم ترافیك ترین راه را برای تردد آمبولانس ها مشخص می كند.