۱۱ دی ۱۳۹۷، ۲۰:۴۳
کد خبر: 83155671
T T
۰ نفر
دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی را بیشتر بشناسیم

تهران - ایرنا- انتخاب دكتر سید سعید رضا عاملی رنانی به عنوان دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی بیانگر اهمیت بالای جایگاه علم و اندیشه در نزد این شورا است .

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا ، شورای عالی انقلاب فرهنگی شامگاه (سه شنبه ) به اتفاق آرا ، حجت الاسلام عاملی را به عنوان دبیر جدید انتخاب كردند ، محمدرضا مخبر دزفولی از سال 84 تاكنون دبیر شورا بود .
دكتر عاملی كه هم اكنون استاد تمام گروه ارتباطات دانشكده علوم اجتماعی دانشگاه تهران است ، مسئولیت های متعددی در حوزه های مختلف علمی ، مطالعاتی و پژوهشی بر عهده دارد.
وی همچنین عضو وابسته گروه مطالعات آمریكا در دانشكده مطالعات جهان، رئیس انجمن علمی مطالعات جهان و رئیس مركز پژوهشی سیاست های فضای مجازی است؛ علاوه بر این موارد، عاملی ریاست دانشكده مطالعات جهان دانشگاه تهران است .
ریاست كرسی یونسكو در فرهنگ و فضای مجازی: دو فضایی شدن جهان نیز بر عهده عاملی 57 ساله است.

**سوابق تحصیلی
عاملی در سال 1977 میلادی ( 1356 شمسی) از دبیرستان جان اف كندی آمریكا دانش آموخته شد. او در سال 1997 میلادی مطابق با سال 1376شمسی لیسانس مهندسی مكانیك از دانشگاه سكرمنتو آمریكا را دریافت می كرد اما این مقطع تحصیلی را ناتمام گذاشت.
عاملی در سال های 60 تا 72 تحصیلات حوزوی - مقدمات، سطح و درس خارج – منطق و فلسفه را گذراند و همزمان با تحصیل در حوزه در سال های 68 تا 72 دوره كارشناسی علوم اجتماعی – گرایش پژوهشگری- دانشگاه تهران را در سه و نیم سال به پایان رساند.
این استاد دانشگاه تهران سپس در سال های 1994 تا 1995 میلادی مطابق با 1373 تا 1374 شمسی مدرك فوق لیسانس جامعه شناسی ارتباطات را در دانشگاه دوبلین ایرلند دریافت كرد.
عاملی در سال های 1996 تا 2001 میلادی برابر با 1375 تا 1380 شمسی توانست مدرك دكتری جامعه شناسی ارتباطات از دانشگاه رویال هالووی لندن با عنوان تحقیق «جهانی شدن، آمریكائی شدن و هویت مسلمین بریتانیا» را كسب كند.

**سوابق كاری
عاملی در سال های حضور در لندن از 1997 میلادی، 1376 شمسی به عنوان موسس و عضو هیأت امنای كالج اسلامی مطالعات پیشرفته همچنین موسس و رئیس موسسه مطالعات اسلامی فعالیت می كرد و از سال 76 تاكنون نیز موسس و عضو هیأت امنای مؤسسه اسلامی حقوق بشر در لندن است.
دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی ، از 2002 میلادی (1381 خورشیدی) تا زمان حاضر عضو كمیته بین المللی مطالعات جهانی در لندن است.
وی در سال های 2006 تا 2009 میلادی مطابق با 1385 تا 1388 شمسی عضو پژوهشی گروه مطالعات آمریكائی و كانادائی دانشگاه بیرمنگام بود.
عاملی در سال های 87 تا 94 در سمت معاونت برنامه ریزی و فنآوری اطلاعات دانشگاه تهران فعالیت می كرد.
وی از سال 89 تاكنون عضو شورای پژوهشی پژوهشكده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم است و از سال 90 تاكنون ریاست انجمن مطالعات جهان دانشگاه تهران را عهده دار است .
حجت الاسلام عاملی از سال 89 تاكنون مدیر مسئول فصلنامه مطالعات جهان است و از سال 90 تاكنون عضویت در شورای عالی نظارت بر توسعه شهر تهران را بر عهده دارد.
عضویت در شورای پژوهشی وزارت امور اقتصادی و دارایی و عضویت در شورای راهبردی فناوری اطلاعات وزارت علوم از سال 92 تاكنون از دیگر سوابق اجرایی عاملی است .
عاملی از 14 شهریورماه 94 با حكم مقام معظم رهبری به عنوان عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی انتخاب شد. او همچنین از سال 95 در كمیته برنامه علمی فضای مجازی و فناوری اطلاعات دانشگاه شهید بهشتی عضویت دارد.

**پژوهش ها
در ادامه به برخی پژوه های انجام شده توسط عاملی اشاره می شود. او 18 پژوهش به زبان فارسی و چهار پژوهش به زبان انگلیسی دارد.
برخی از پژوهش های فارسی زبان وی شامل تمدن و علوم انسانی با تاكید بر تمدن ایرانی، مطالعات مربوط به طراحی شهر مجازی دانشگاهی، ارزیابی و تعریف استانداردهای ارزیابی وب گاه های دولتی، نیازسنجی، امكان سنجی و طراحی مدل اولیه شهر مجازی تهران، مطالعات منابع فرهنگی و امنیت فرهنگی، پروژه طراحی الگوی پیشرفت اسلامی – ایرانی، طراحی نقشه راه فضای مجازی جمهوری اسلامی (طرح جامع)، پرتال خانواده مسلمان و فضای مجازی است .

**جوایز
حجت الاسلام عاملی به علت برخی فعالیت های علمی، فرهنگی و پژوهشی موفق به دریافت جوایزی از مجامع، نهادها و دستگاه های مختلف شده است.
برخی از این جوایز عبارتند از: انتخاب به عنوان استاد پیشگام روابط عمومی الكترونیك، پژوهشگر نمونه طرح های كاربردی دانشگاه تهران، پژوهشگر برتر طرح های پژوهشی شهرداری تهران، برنده جایزه كتاب فصل، رتبه اول پژوهش فرهنگی سال در حوزه ارتباطات فرهنگی و بین المللی، برنده جایزه مرحوم علامه طباطبایی، پژوهشگر نمونه در بیست و دومین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران، برگزیده ویژه نخستین جایزه ملی سپا، دریافت پنجمین جایزه دكتر حمید نطقی بنیانگذار روابط عمومی ایران، دریافت نشان ویژه برگزیدگان حوزه مسئولیت های اجتماعی.

**دروس آموزشی
این استاد تمام دانشگاه تهران در سه مقطع كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكتری این دانشگاه تدریس می كند.
عنوان دروسی كه در مقطع كارشناسی تدریس می كند به این شرح است: جهانی شدن ارتباطات، مطالعات فضای مجازی، فلسفه رسانه های جمعی، ارتباطات و فرهنگ، مطالعات فرهنگی و ارتباطات، روش نگارش مقاله در مطبوعات
درس های مقدمه ای بر مطالعات آمریكای شمالی، جامعه شناسی ارتباطات بین فرهنگی، مطالعات فضای مجازی، جهانی شدن و فرهنگ، قوم شناسی و مسائل رسانه ای ایران و جهان را در مقطع كارشناسی ارشد تدریس می كند.
همچنین در مقطع دكتری سه درس مسئله و حل مسئله در آمریكای شمالی، فرهنگ مجازی و روش تحقیق پیشرفته توسط عاملی تدریس می شود.

**كتاب‌ها به زبان فارسی
عاملی 18 كتاب به زبان انگلیسی و 33 كتاب به زبان فارسی در قالب تالیف، تدوین و ترجمه دارد. عنوان برخی از كتاب های عاملی را در ادامه می خوانیم.
روابط عمومی الكترونیك (روابط عمومی دوفضایی: مفاهیم، نظریه ها و برنامه عمل)، مطالعات تلفن همراه، مطالعات شهر مجازی تهران (رویكرد تحلیلی به فضاهای عمومی)، زمان مجازی 'تحول در نهادهای مجازی'، جهانی شدن و جهان اسلام، رویكرد انتقادی به استعمار مجازی آمریكا: امپراتوری های مجازی و قدرت نرم، فضای مجازی، ملاحظات اخلاقی، حقوقی و اجتماعی، روابط عمومی دوفضایی، مطالعات دو فضایی شدن های بازی های رایانه ای: رویكرد ارزشی-بومی به بازی‌ها، درآمدی بر رسانه های نوین و فرهنگ های مجازی، استثناء گرایی آمریكایی اروپا مركزی و دیگری سازی مسلمانان، فلسفه فضای مجازی.

**مقالات
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران 16 مقاله در فصلنامه های معتبر بین المللی و 40 مقاله در فصلنامه های علمی و پژوهشی به زبان انگلیسی دارد.

** استاد راهنما و مشاور رساله های كارشناسی ارشد
در ادامه این بیوگرافی به برخی از رساله هایی در مقطع كارشناسی ارشد اشاره می شود كه با راهنمایی عاملی دفاع شده است.
یادآور می شود حجت الاسلام عاملی 34 پایان نامه را به زبان فارسی و 3 پایان نامه را به زبان انگلیسی هدایت كرده است.
وی همچنین استاد مشاور 23 رساله كارشناسی ارشد، استاد راهنمای هفت و استاد مشاو پنج رساله دكتری بود.

**مقالات در كنفرانس های ایران
گزینه انتخابی برای دبیری شورای عالی انقلاب فرهنگی 76 مقاله در كنفرانس های داخل كشور ارائه داده است.
جهانی شدن و هویت ایرانی در كنفرانس بین المللی گفتگوی ایرانیان، دین مجازی و دو فضائی شدن محیط دینی، همایش بین المللی دین و رسانه ها، وب لاگ ژرنالیسم، در نشست تعاملی روزنامه نگاری آنلاین، قدرت روابط عمومی یعنی: تاثیر بر مخاطب، پژوهش مبنای تفكر علمی-عمل علمی و تاثیر علمی در روابط عمومی، ارتباطات بین فرهنگی به مثابه فهم و درك دیگری: سیاست های بین فرهنگی، كنفرانس ارتباطات بین فرهنگی در جوامع چند فرهنگ، روابط عمومی سبز: انتقال از نگاه تك فضایی به نگاه دو فضایی با رویكرد سلامت و تعالی انسان و طبیعت، ارتباطات بین فرهنگی و صلح جهانی، دینداران در فضای مجازی بررسی وضعیت دینداری كاربران اینترنتی در ایران عنوان برخی از مقالات عاملی به زبان فارسی است.
دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین در خارج از كشور 56 مقاله به زبان فارسی ارائه داد.
**9492**1601