به گزارش گروه علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، سلول های پیر از سال ها قبل موضوع تحقیقات ضدپیری بودند. این سلول ها با افزایش سن توانایی تولیدمثل خود را از دست می دهند؛ اما از منظر متابولیك فعال می مانند. بخش زیادی از بیماری های مزمن و مرتبط با پیری با سلول های پیر در بدن ارتباط دارند. هدف محققان از انجام این تحقیقات، درك بهتر نقش سیستم ایمنی بدن در حذف سلول های پیر است.
در این تحقیقات مشخص شد پروتئینی موسوم به پرفورین در فرآیند نظارت سیستم ایمنی و به ویژه حذف سلول های پیر، نقش اساسی دارد. در موش هایی كه این پروتئین مسدود شده بود، محققان شاهد تجمع بیشتر سلول های پیر و افزایش میزان بیماری های مرتبط با پیری بودند.
در مرحله بعد، این موش ها با استفاده از یك داروی جدید موسوم به ABT-737 تحت درمان قرار گرفتند. بر اساس آزمایشات پیشین این دارو موجب پاكسازی سلول های پیر در آزمایشگاه و بدن موش ها شده است. اكنون محققان دریافتند این دارو موجب بهبود قابلیت فیزیكی و رفتاری موش های مورد آزمایش شده و جوانی آنها را باز می گرداند.
بر اساس این تحقیقات سیستم ایمنی بدن نقش بسیار مهمی در پاكسازی سلول های پیر بر عهده دارد و ضعف عملكرد سیستم ایمنی در اثر افزایش سن، تاثیر بسیاری بر بروز عوارض ناشی از پیری بر طول عمر و سلامت دارد.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.
علمی (6)**9259*1834
تهران- ایرنا- محققان آمریكایی یك راهكار جدید ضدپیری توسعه دادند كه سیستم ایمنی بدن را در حذف سلول های مسن و ناكارآمد یاری می كند. محققان با استفاده از این تكنیك جدید توانستند ویژگی های جوانی موش های سالمند را بازیابی كنند.