محمدرضا كشاورزيان شنبه درگفت و گو با ايرنا، با اشاره به نقش اين طرح ها در كنترل سيلاب، اظهار داشت: عمليات زيستي روشي علمي، ساده و كم هزينه است كه عشاير و روستاييان مي توانند براي افزايش درآمد، ايمني و نيز رويارويي با آثار نامطلوب سيل و فرسايش، در اجرا و توسعه آن مشاركت داشته باشند.
وي با بيان اينكه در محدوده آبخيز ابر و سورخان عمليات كپه كاري با حضور مرتع داران بومي و علوفه كاري با مشاركت بهره برداران و مرتع داران انجام شده، افزود: به اين ترتيب بخش زيادي از كار با همكاري مردم انجام مي شود به گونه اي كه با قرق مناطق، موفقيت بيشتري هم به دست مي آيد.
رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان شاهرود همچنين رسوب و فرسايش خاك را تهديدي جدي براي سدها دانست و گفت: در طرح هاي زيستي با كاشت بذر گونه هاي بومي همچون باريجه و آنغوزه گام مهمي در جلوگيري از فرسايش خاك برداشته مي شود.
كشاورزيان همچنين به ديگر طرح هاي آبخيزداري در منطقه ابر نيز اشاره كرد و گفت: پاييز امسال2 بند سنگ و ملات كردرود ابر به حجم پنج هزار متر مكعب احداث شد.
وي بر ضرورت اجراي طرح هاي آبخيزداري در شرايط كنوني و كمبود منابع آبي تأكيد كرد و افزود: اعتبار اين طرح ها از صندوق توسعه ملي تأمين شده و به دليل اهميت موضوع به سرعت پيگيري و عملياتي مي شود.
به گزارش ايرنا، وسعت مراتع و عرصه هاي بياباني شهرستان شاهرود به ترتيب حدود يك ميليون و 750 هزارهكتار و 2 ميليون 300 هزار هكتار است.
از 9.7 ميليون هكتار وسعت استان سمنان، 55 درصد نواحي بيابان و خشك، 38.5 درصد مراتع، 2 درصد اراضي كشاورزي و 3.6 درصد جنگل است.
روستاي ابر در 50 كيلومتري شمال شاهرود قرار گرفته است.
7359/6167
شاهرود- ايرنا- رئيس اداره منابع طبيعي آبخيزداري شهرستان شاهرود گفت: در اجراي طرح زيستي كنترل سيلاب منطقه ابر و سورخان 600 هكتار كپه كاري و 25 هكتار علوفه كاري با كمك روستاييان منطقه انجام شد.