۱۵ دی ۱۳۹۷، ۱۱:۲۴
کد خبر: 83158967
T T
۰ نفر

درمان دیابت با تغییر هویت سلول ها

۱۵ دی ۱۳۹۷، ۱۱:۲۴
کد خبر: 83158967
درمان دیابت با تغییر هویت سلول ها

تهران – ایرنا - محققان دانشگاه برگن نروژ دریافتند سلول های تولیدكننده «گلوكاگون» در پانكراس قادرند با تغییر هویت خود وظیفه سلول های تولید كننده انسولین آسیب دیده یا تخریب شده را بر عهده بگیرند.

به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیكال ساینس، گلوكوگان هورمونی است كه عملكردی برعكس انسولین دارد و در زمان افت غلظت گلوكز خون ترشح شده و موجب افزایش قند خون می شود.
در این تحقیقات مشخص شد فقط حدود 2 درصد از سلول های موجود در پانكراس قادر به تغییر هویت خود هستند. اما به اعتقاد محققان، همین میزان نیز راهگشای روش های درمانی جدید برای دیابت است.
این اولین بار است كه محققان توانستند مكانیزم پشت پرده فرآیند هویت سلول ها را توصیف كنند. در این تحقیقات مشخص شد این فرآیند منفعل نیست و حاصل سیگنال های دریافتی از سلول های مجاور است. محققان نیز با استفاده از دارویی كه فرآیند سیگنال دهی بین سلولی را تحت تاثیر قرار می دهد، توانستند تعداد سلول های تولیدكننده انسولین را تا 5 درصد افزایش دهند. این نتایج با انجام آزمایش روی جانوران به دست آمده است.
محققان امیدوارند با درك بهتر مكانیزم پشت پرده تغییر هویت سلول ها، روش های جدیدی را برای كنترل این فرایند و تبدیل تعداد بیشتری از سلول های پانكراس به سلول های تولید كننده انسولین توسعه دهند.
به گفته محققان این قابلیت تغییر عملكرد سلول ها علاوه بر درمان دیابت، امكان توسعه روش های درمانی جدید برای سایر بیماری های ناشی از مرگ سلول ها، از جمله آلزایمر و آسیب های سلولی ناشی از حمله قلبی را نیز فراهم می كند. گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Nature Cell Biology منتشر شده است.
علمی (6)**9259**1440
۰ نفر