قربان نباتيان روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: در اين مدت، 533 نفر در استان متقاضي استفاده از قانون مشاغل سخت و زيان آور شدند.
وي افزود: افراد بيمهشده كه در مشاغل سخت و زيانآور اشتغال دارند، در صورتي كه حداقل 20 سال متوالي يا 25 سال متناوب در كارهاي سخت و زيانآور اشتغال داشته باشند و حق بيمه مدت مزبور را به صندوق پرداخته باشند، ميتوانند تقاضاي بازنشستگي كنند.
وي اظهار داشت: افراد بايد تقاضاي خود را در سامانه مربوط ثبت كنند تا مورد بررسي قرار گيرد.
نباتيان گفت: سابقه پرداخت حق بيمه در كارهاي سخت و زيانآور به هر ميزان، قبل يا بعد از اشتغال در مشاغل عادي به ازاي هر سال سابقه يك و نيم سال محاسبه خواهد شد.
براساس اين گزارش، مشاغل سخت و زيان آور، كارهايي است كه در آن عوامل فيزيكي، شيميايي، مكانيكي و بيولوژيكي محيط كار غير استاندارد بوده است.
* انجام بازرسي هاي درون كارگاهي
معاون روابط كار اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي خراسان شمالي در بخش ديگر سخنان خود با اشاره به اينكه بازرسي هاي لازم از محيط كار در كارگاه ها انجام مي شود گفت: براي بازرسي بهتر از كارگاه ها، بازرسي درون كارگاهي در دستور كار قرار گرفته است.
وي تصريح كرد: در استان 15 بازرس كار مشغول به فعاليت هستند كه به لحاظ شاخص هاي تعريف شده، مطابق با وضعيت مطلوب است اما اين تعداد نيرو پاسخگوي نياز بازرسي ها نيست.
نباتيان گفت: براي بازرسي بهتر از كارگاه ها از توان مسئولان اميني استفاده شده و بازرسي درون كارگاهي در حال انجام است و در اين زمينه 655 نفر مسئول ايمني در كارگاه ها مستقر هستند و ايمني محيط كار را بررسي مي كنند.
وي با اشاره به اينكه اكنون 76 هزار و 250 نفر كارگر در استان مشمول قانون كار است خاطرنشان كرد: مسئولان ايمني، خطرات و نواقص ايمني كارگاه را شناسايي و اعلام مي كنند.
به گفته معاون روابط كار اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي خراسان شمالي، امسال 17 هزار نفر ساعت به كارگران و كارفرمايان آموزش هاي لازم درباره ايمني محيط كار داده شده است.
اكنون 104 هزار و 835 نفر كارگر بيمه شده در 33 هزار و 986 كارگاه استان مشغول به كار هستند.
7185/ 6042
بجنورد- ايرنا- معاون روابط كار اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي خراسان شمالي گفت: در 9 ماهه امسال، 418 تقاضا در كميته هاي بدوي و تجديد نظر استان، سخت و زيان آور تشخيص داده شد.