ربابه محمدي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ايرنا افزود: خطر ابتلا به سرطان سينه با افزايش سن بيشتر مي شود و حدود سه چهارم از موارد اين بيماري در زنان بالاي 50 سال بروز مي كند. اين سرطان شايعترين علت مرگ در زنان است با اين حال با يك روش زندگي سالم مي توان از ابتلا به آن پيشگيري كرد.
فوق تخصص بيماري هاي زنان اظهار داشت: داشتن اطلاعات در مورد بروز سرطان سينه و روند تغييرات آن طي زمان، آگاهي در مورد روش زندگي سالم و برنامهريزي بهداشتي براي زنان ضروري است.
وي گفت: سرطان سينه مي تواند در مراحل اوليه بيماري از طريق خون و غدد لنفاوي منتقل شود ولي احتمال زنده ماندن سلول هاي سرطاني در بافت غيرمتورم هميشگي نيست.
محمدي ادامه داد: پيروي از روش زندگي سالم از طريق داشتن وزن متعادل، كم كردن مصرف روغن و افزايش مصرف سبزي و ميوه در رژيم غذايي روزانه، انجام تمرينات ورزشي به صورت منظم، چكاپ به هنگام، استفاده از داروهاي هورموني، استفاده نكردن از داروهاي ضدبارداري هورموني به مدت چهار سال، شير دادن به نوزاد حداقل به مدت 6 ماه و دوري از مصرف دخانيات از ابتلا به سرطان سينه پيشگيري مي كند.
استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران، سرطان سينه را رشد مهارنشده سلول هاي غيرطبيعي دانست كه در نواحي مختلف سينه ايجاد مي شود. اين اتفاق ممكن است در بافت هاي مختلف مانند مجاري كه شير را انتقال مي دهند، در بافت توليدكننده شير و در بافت غيرغددي رخ دهد.
وي تصريح كرد: اگر در بررسي سونوگرافي مشخص شود كه توده خوش خيم است ديگر به انجام ماموگرافي نيازي نخواهد بود اما افرادي كه در خانواده سابقه ابتلا به سرطان سينه دارند، بايد به صورت منظم و مكرر مورد ماموگرافي و معاينه پزشك قرار گيرند.
محمدي خاطرنشان كرد: همچنين خودآزمايي درست و صحيح ماهانه سينه ها، انجام آزمايشات و معاينات براي غربالگري سينه و مشاوره با يك جراح سرطان سينه ميتواند از پيشرفت اين بيماري در همان مراحل اوليه جلوگيري كند.
وي اظهار داشت: زنان با مشاهده تورم يا توده و برجستگي در بافت سينه يا زير بغل، تغيير شكل و انحناهاي طبيعي سينه، خونريزي يا ترشح از نوك سينه، احساس مبهمي از ناراحتي و درد در سينه بدون وجود درد واقعي، هرگونه تغيير ظاهري جديد مانند ايجاد فرورفتگي، زخم، قرمزي، رگهاي برجسته در پوست يا نوك سينه بايد براي معاينه و آزمايش به پزشك مراجعه كنند.
محمدي درباره نقش تغذيه در پيشگيري از ابتلا به سرطان سينه گفت: مصرف غذاهاي حاوي چربي زياد خطر ابتلا به سرطان سينه را افزايش ميدهند و بايد زنان مقدار مصرف اين ماده غذايي را كم كرده و مصرف لبنيات پرچرب را نيز به حداقل برسانند چرا كه چربيهاي اشباع شده اين نوع محصولات خطر ابتلا به سرطان را افزايش ميدهند.
وي افزود: همچنين براي پيشگيري از ابتلا به سرطان سينه، بايد ميوهها در رنگهاي مختلف به صورت روزانه مصرف شوند؛ سيب، موز، پرتقال و انبه در پيشگيري از اين سرطان اهميت خاصي دارند. مصرف انواع سبزي ها به خصوص گل كلم و كلم بروكلي نيز براي پيشگيري از ابتلا به سرطان سينه موثر است.
به گزارش ايرنا، بر اساس آخرين گزارشها آمار ابتلا به سرطان سينه در ايران 30 در 100 هزار نفر است؛ در حالي كه اين رقم در كشورهاي اروپايي 120 در 100 هزار و در آمريكاي شمالي 90 در 100 هزار نفر است.
سالانه در ايران 10 هزار نفر مبتلا به اين سرطان ميشوند. زنان جوان امروزه بيشتر درگير اين سرطان شدهاند؛ آمار جهاني مبتلايان زير 40 سال 6 درصد ولي در ايران 25 درصد است.
اجتمام*9022*1834
تهران- ايرنا- استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: انجام آزمايش هاي تشخيصي دوره اي بعد از سن 40 سالگي براي زنان بسيار ضروري است و اگر يكي از اعضاي خانواده سابقه ابتلا به سرطان سينه دارد، اعضاي آن خانواده بايد آزمايش هاي دوره اي سالانه را از سن كمتري آغاز كنند.