۱۷ دی ۱۳۹۷، ۱۰:۳۸
کد خبر: 83161523
T T
۰ نفر
پايگاه انتقال خون بني هاشمي جهرم، گرفتار تعطيلي

شيراز- ايرنا- پايگاه انتقال خون بني هاشمي در شهر جهرم كه خدمات دهنده به بيمارستان ها و مراكز درماني اين شهر و شهرستان هاي مجاور است، 15 دي بسته شد و سايه تعطيلي كامل آن را فراگرفته است.

ساختمان ‌پايگاه انتقال خون بني هاشمي جهرم در منزل خير جهرمي حاج سيد جمال بني هاشمي ايجاد شده و اين نيكوكار منزل خود را به اداره انتقال خون جهرم با هدف خدمت به شهروندان اهدا كرد.
15 آذر گروهي از شهروندان در تماس با خبرنگار ايرنا اعلام كردند كه با مراجعه به پايگاه انتقال خون بني‌هاشمي شهر جهرم شاهد بسته ‌بودن اين مركز بوده‌اند و نتوانسته‌ اند در ساعات عصر كه اكثر قشر كارمند و كارگر و شهروندان متقاضي اهداي خون هستند به اين اقدام نيكو عمل كنند.
يكي از شهروندان اعلام كرد: ما جهرمي‌ها كم ‌كم داريم عادت به خبرهاي تعطيلي و انتقال ادارات عادت م يكنيم؛ خبرهايي كه مي گويد چه نشسته‌ ايد مي‌خواهند فلان پادگان، دانشگاه علوم پزشكي‌، پتروشيمي، دانشگاه دولتي شهرتان و... را تجميع يا تعطيل كنند و ببندند.
او ادامه داد: اين روزها اما خبر‌ نامبارك تعطيلي پايگاه انتقال خون بني‌هاشمي جهرم كه مركزي اهدايي خيرين و‌ از مراكز فعال خونگيري استان فارس است به گوش مي‌رسد.
يك شهروند ديگر گفت: حفظ پايگاه انتقال خون بني هاشمي با توجه به بيماران نيازمند به خون فراوان در شهرستان جهرم، پوشش فراشهرستاني و‌ البته حضورش در مركز شهر جهرم اهميت فراوان دارد.

** بودجه و پول نيست
رئيس اداره انتقال خون شهرستان جهرم به ايرنا گفت:اداره كل انتقال خون استان فارس به علت مشكلات بودجه‌اي خواستار تعطيلي پايگاه بني هاشمي شده است‌ زيرا اين پايگاه تاكنون نتوانسته 6 ماه حقوق پزشك اين مركز و اضافه كار و مأموريت همه پرسنل و نيز 2 ماه حقوق نيروهاي طرحي را پرداخت كند.
دكتر عبدالرحمان محتشمي ‌فر دوشنبه افزود:مسئولان جهرم از جمله امام جمعه ، نماينده مردم جهرم در مجلس، فرماندار ويژه اين شهرستان مخالف تعطيلي پايگاه انتقال خون بني هاشمي هستند و حتي عليرضا صحراييان فرماندار ويژه شهرستان جهرم، دستور بازگشايي پايگاه انتقال خون بني‌هاشمي از يكشنبه را داده است.
محتشمي ابراز كرد:خبر تعطيلي پايگاه انتقال خون خيرساز بني‌هاشمي در شبكه‌هاي اجتماعي با ناخرسندي مردم مواجه خواهد شد، هم ما و هم مردم خواهان رسيدگي هر چه سريعتر مسئولان مربوط براي رفع اين معضل با توجه به وجود آمار بالاي بيماران نيازمند به خون از جمله 350 بيمار خاص اين شهرستان و بيش از 500 تخت فعال بيمارستاني در اين شهرستان و شهرستان قير خواهيم بود كه تأمين خون اين مجموعه‌ها به عهده پايگاه انتقال خون جهرم است.
محتشمي‌ فر اضافه كرد: دو مركز انتقال خون جهرم فقط در ماه‌هاي محرم و صفر دو سال اخير پذيراي بيش از 2هزار نفر از شهروندان اهداگر بودند.
وي اهداي خون براي بيماراني كه نياز دائم به خون دارند را ضروري دانست و بيان داشت: اهداي خون به بيماران تالاسمي، سرطاني، دياليزي و بيماراني كه نياز دائم به خون دارند بسيار مفيد و ضروري است.
رئيس پايگاه انتقال خون جهرم گفت: ماهانه به ‌طور متوسط يك‌هزار و 300 نفر براي اهداي خون به پايگاه‌هاي انتقال خون جهرم مراجعه مي‌كنند و مراكز سيار خونگيري جهرم نيز به طور مرتب به شهرها و روستاهاي همجوار سفر مي‌كنند.
محتشمي فر اضافه كرد: ضمن قدرداني از حساسيت و دلسوزي مردم شريف شهرمان و نيز حمايت‌هاي معاونت محترم استاندار و فرماندار ويژه شهرستان جهرم و خبر نگاران دلسوزي كه با دلسوزي و حساسيت ويژه اخبار و مشكلات ادارات را منعكس مي‌كنند از عموم شهروندان عزيز براي اهداي خون و رونق بخشيدن به هر دو مركز خونگيري شهرستان به ‌ويژه پايگاه بني‌هاشمي، دعوت مي‌كنيم.

** تاريخچه پايگاه انتقال خون جهرم
پايگاه انتقال خون جهرم در سال 1362 با 22 نيروي رسمي فني و اداري با واحدهاي فني اهداكنندگان، فرآورده‌ها، آزمايشگاه و واحدهاي اداري شروع به كار كرد.
به دليل آنچه مناسب نبودن فضاي فيزيكي ناميده شد، يكي از خيرين جهرمي به نام مرحوم حاج نصرالله رحمانيان، قطعه زميني به مساحت 496 متر مربع در بلوار شهيد مطهري روبه‌ روي بيمارستان استاد مطهري به انتقال خون جهرم در سال 1371 اهدا كرد كه در اين زمين با همكاري خيرين و كمك ستادي استاني پايگاه مركزي انتقال خون جهرم در سه طبقه و زيرزمين ساخته شد.
اين ساختمان با تجهيزات مربوط در سال 1373 با 750 متر مربع زير بنا به بهره‌برداري رسيد.
در ادامه به دليل مراجعه زياد مردمي و بازهم كمبود فضاي فيزيكي به ‌ويژه فضاي نامناسب واحد اهداكنندگان و نيز انبار مركزي و كمبود فضاي پاركينگ، قطعه زميني به مساحت 560 متر مربع در جنب ساختمان مركزي توسط خير جهرمي، مرحوم حاج نجات‌الله رحمانيان در سال 1378 به انتقال خون جهرم اهدا شد كه ابتدا در طبقه همكف انبار مركزي و سالن همايش و مكاني براي نصب موتور سردخانه به مساحت 280 مترمربع با كمك خود خير و نيز بودجه استاني ساخته شد.
در طبقه همكف نيز سالن 280 متري واحد اهداكنندگان با كمك دو خيّر جهرمي حاج عبدالرسول كاظمي و سكينه رنجكش با هزينه اي بالغ بر 6 ميليارد ريال ساخته شد و در سال 1394 به بهره برداري رسيد.

**منزل بني هاشمي تبديل به پايگاه انتقال خون
به دليل تقاضاي مردمي و اينكه پايگاه مركزي از مركز شهر فاصله حدود 6 كيلومتر داشت و مراجعه مردمي جهت اهداي خون به‌ويژه شيفت عصر با مشكلاتي همراه بود، با تلاش و پيگيري مدير پايگاه و همت والاي خيّر جهرمي،حاج سيد جمال بني هاشمي، منزل مسكوني به مساحت 321 متر مربع در دو طبقه همكف و اول با مساحت 325 مترمربع زير بنا در سال 1392 واقع در ميدان شهدا- خيابان 17 شهريور در مركز شهر به انتقال خون جهرم اهدا شد كه با حضور مسئولين استاني و شهرستاني و خيرين در سال 1393 به نام مركز خونگيري بني‌هاشمي در شيفت عصر با واحد اهداكنندگان و خونگيري شروع به فعاليت كرد.
در حال حاضر اين پايگاه وظيفه تأمين خون بيمارستان‌هاي استاد مطهري، پيمانيه جهرم، خاتم‌الانبياء شهرخفر و امام محمد باقر(ع) شهرستان قير با بيش از 500 تخت فعال و بالغ بر 350 بيمار خاص و فعاليت كليه بخش‌هاي جراحي عمومي و مغز واعصاب، ارتوپدي، اورولوژي، زنان، چشم،ENT داخلي، قلب، ICU،CCU ، اطفال و اورژانس را به عهده دارد و در آينده نزديك با راه‌اندازي بيمارستان قلب جهرم، بيمارستان فوق تخصصي جهرم و نيز بيمارستان سيمكان، كار تأمين خون اين بيمارستان‌ها نيز به عهده خواهد داشت.
با تعطيل شدن پايگاه انتقال خون خيّرساز بني‌هاشمي مشخص نيست اهداف اين پايگاه محقق خواهد شد يا خير.
شهرستان جهرم در ‌ 193كيلومتري جنوب شرق شيراز قرار دارد.
9910 / 1876