تجاوز نزدیك به چهار سال ائتلاف عربی - آمریكایی به یمن تاكنون موجب كشته شدن بیش از یكصد هزار یمنی و ویرانی این كشور اسلامی شده كه در این بین جان باختن 85 هزار كودك فقط به دلیل سوء تغذیه و بیماری و همچنین كشته شش هزار كودك دیگر در اثر بمباران های جنگنده های ائتلاف عربی - آمریكایی، از فجایعی می باشد كه در تاریخ معاصر به ثبت رسیده است.
ششم فروردین سال 1394 بود كه عربستان به كمك آمریكا، امارات و مزدورانی از كشورهایی همچون سودان به بهانه بازگرداندن 'عبدربه منصور هادی' رییس جمهوری مستعفی و فراری یمن به قدرت به این كشور حمله كرد. در آن زمان 'محمد بن سلمان' ولیعهد سعودی تازه به عنوان وزیر دفاع عربستان منصوب شده بود.
مهم ترین پرونده ای كه عربستان در سال های اخیر با آن درگیر است، پرونده حمله و جنایت در یمن می باشد؛ كشوری مسلمان و در عین حال فقیر .
شرایط مردم یمن از تاریخ 23 خرداد ماه سال جاری در اثر حمله ائتلاف متجاوز سعودی - اماراتی - آمریكایی به بندر و استان 'الحدیده' در غرب این كشور وخیم تر شده و اوضاع مردم بی دفاع یمن در مقابل دیدگان سازمان های به اصطلاح حقوق بشری روز به روز بغرنج تر می شود.
در ماه های اخیر شرایط در استان الحدیده آنقدر اسفناك شده كه مدیر اجرایی 'صندوق كودكان سازمان ملل متحد' (یونیسف) هشدار داد كه با نزدیك شدن دامنه نبردها به بیمارستان الحدیده، جان كودكان یمنی در معرض خطر قرار گرفته است.
'هنریتا فور' گفت كه گزارشها از شدت گرفتن درگیری در اطراف بندر الحدیده حكایت دارد كه 80 درصد كمكهای انسانی، سوخت و كالاهای اساسی از طریق آن وارد یمن میشود و در صورت از دست رفتن این بندر یا وقفه در كار آن، ممكن است تلفات انسانی فاجعهباری در یمن روی دهد.
'خیرت كابالاری' مدیر منطقه ای 'یونیسف' در خاورمیانه و شمال آفریقا نیز كه اخیرا از یمن بازگشته، در كنفرانسی خبری در شهر امان پایتخت اردن گفت: نباید تعجب كنیم كه امروز یك كودك (یمنی) در هر 10 دقیقه بر اثر بیماری هایی كه می توان به سادگی از آن پیشگیری كرد، جان می بازد.
اوضاع مردم یمن به ویژه كودكان این كشور آنقدر وخیم شده كه صندوق كودكان سازمان ملل متحد در تازهترین گزارش خود اعلام كرد كه 400 هزار كودك یمنی از سوء تغذیه شدید رنج میبرند و برای زنده ماندن مبارزه میكنند و این در حالی است كه شانس زنده ماندن آنها كم است.
'سازمان نجات كودكان' كه مقر آن در انگلیس است نیز در گزارشی تایید كرد: حدود 85 هزار كودك زیر 5 سال یمنی به سبب سوء تغذیه شدید (در اثر جنگ) جان خود را از دست دادهاند.
'تامر كرولوس' مدیر دفتر این سازمان در یمن گفت: در مقابل هر كودك یمنی كه به سبب بمباران و گلوله ائتلاف سعودی كشته میشود، دهها كودك در این كشور نیز به خاطر گرسنگی می میرند و این مشكلی است كه حل كامل آن ممكن است.
به گفته كرولوس، سیستم ایمنی این كودكان در نهایت ضعف قرار دارد تا آنجا كه بعضی از آنها چنان دچار ضعف و سستی شده اند كه حتی قادر به گریستن هم نیستند.
وی افزود: پدران و مادران یمنی از دیدن كودكانشان كه از بیماری و گرسنگی در حال مردن هستند، به شدت رنج می برند و این در حالی است كه قادر به هیچ اقدام مفیدی نیستند.
بر اساس گزارش پایگاه خبری 'الخلیج الجدید'، كرولوس همچنین هشدار داد كه زندگی حدود 150 هزار كودك یمنی در بندر الحدیده در معرض خطر قرار دارد.
شبكه تلویزیونی آلمانی 'ان تی وی' چندی پیش در گزارشی اعلام كرد كه با گذشت نزدیك به چهار سال از جنگ در یمن، از بین هر دو نفر از مردم این كشور، یكی گرسنه است (یعنی 13 میلیون از جمعیت 26 میلیون نفری یمن) و این در حالی است كه همزمان بیماری وبا هم در یمن اپیدمی شده است؛ قطعا عربستان مسئول چنین وضعیتی است، اما غربی ها هم كه (در ظاهر) مراتب خشم خود را از اقدامات سعودیها ابراز كرده اند، دست از معامله تسلیحاتی با ریاض بر نمیدارند.
در اواسط آذر ماه مذاكرات صلح یمن میان طرف های درگیر در سوئد از سر گرفته شد و مقرر گردید كه طرف های درگیر برای امدادرسانی و توزیع مواد غذایی و دارویی از مناطقی در استان و بندر الحدیده خارج شوند، ولی به رغم انجام تعهدات از سوی نیروهای انصارالله و ارتش یمن، نیروهای متجاوز به تعهدات خود عمل نكردند و این روند تا امروز نیز ادامه دارد.
شرایط در یمن آنقدر بغرنج شده كه سازمان های حقوق بشری از جمله سازمان عفو بین الملل كه تا پیش از این چشمان خود را به روی جنایت ائتلاف عربی - آمریكایی به سركردگی عربستان بسته بودند، خواستار راه اندازی كمپین برای جلوگیری از صادرات سلاح به عربستان و امارات شده تا از این راه مانع از استفاده از این تسلیحات علیه مردم یمن شود.
عفو بین الملل شنبه گذشته با صدور بیانیه ای اعلام كرده كه 'نادیده گرفتن درگیری ها در یمن، دیگر غیرممكن است'.
در این بیانیه آمده است، جهان از مشاهده تصاویر غیرنظامیانی كه كشته یا زخمی شده اند، یمنی های گرسنه، تخریب مدارس، بیمارستان و بازارها با بمب های ساخت آمریكا و انگلیس، شوكه شده است.
عفو بین الملل در بیانیه خود تأكید كرد كه 'باید جلوی جریان انتقال سلاح كه به تخلفات حقوق بشری در یمن دامن می زند، گرفته شود'.
این سازمان اضافه كرد: می توانیم بر كشورها برای جلوگیری از انتقال سلاح، كاهش تخلفات (حقوق بشری) و كاستن از آلام غیرنظامیان، فشار آوریم و پیامی را به ائتلاف عربی تحت هدایت عربستان و امارات انتقال دهیم، مبنی بر اینكه تخلفات مكرر، قابل تحمل نخواهد بود.
پیش از عفو بین الملل، برخی كشورهای اروپایی همچون آلمان در پی قتل 'جمال خاشقچی' روزنامه نگار منتقد آل سعود در سفارت عربستان در استانبول، خواستار قطع فروش سلاح به ریاض شدند.
فرانسه نیز با حمایت از آلمان در این زمینه، درخواست اتخاذ موضعی هماهنگ از سوی اروپا علیه عربستان برای محدود كردن فروش سلاح به ریاض را مطرح كرده است.
باید گفت كه تمامی جنگ های صورت گرفته در دهه های اخیر، عموما با توطئه غربی ها و بیشتر به منظور فروش تسلیحات این كشورها بوده است؛ اقدامی كه موجب كشته شدن میلیون ها مسلمان و گردش مالی فراوان برای بانك های غربی - صهیونیستی به ارمغان آورده است.
هرچند اقدام سازمان عفو بین الملل در راه اندازی كمپینی با هدف جلوگیری از صادرات سلاح به عربستان و امارات بسیار دیرهنگام بوده و ضمانت اجرایی ندارد، اما می تواند روزنه امیدی برای جلوگیری از ادامه كشتار مردم مظلوم و بی دفاع یمن در این دنیای بی حساب و كتاب باشد، هرچند به آل سعود كه كشتار مسلمانان را برای خود تضمینی برای بقا می داند و همچنین كشورهای غربی به ویژه آمریكا و انگلیس كه فقط فروش سلاح و كم شدن جمعیت مسلمانان را هدف خود می دانند، امیدی برای توقف جنایاتشان نیست.
خاورم*1275**1651
تهران - ایرنا - ادامه جنایات ائتلاف عربی - آمریكایی در یمن و كشتار غیرنظامیان موجب شده تا 'سازمان عفو بین الملل' كه همواره چشمان خود را به كشتار مسلمانان می بندد، اقدام به راه اندازی كمپینی با هدف جلوگیری از صادرات سلاح به عربستان و امارات برای جلوگیری از كشتار بیشتر در یمن كرده است.