۱۷ دی ۱۳۹۷، ۱۶:۰۹
کد خبر: 83162176
T T
۰ نفر
ذخيره قطعي طلا در آذربايجان غربي حدود 33 ميليون تن است

اروميه- ايرنا- رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان غربي با اشاره به اينكه 2 معدن طلا در اين استان وجود دارد، گفت: 32 ميليون و 700 هزار تن ذخيره قطعي اين معادن است.

جعفرصادق اسكندري روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: 31 درصد كل ذخيره طلاي كشور در آذربايجان غربي قرار دارد كه با اين آمار اين استان به عنوان قطب نخست طلاي كشور شناخته مي شود.
وي بيان كرد: واحد معدني طلاي 'زرشوران ' تكاب به عنوان بزرگترين معدن طلاي خاورميانه با ظرفيت توليد 6 تن طلا در سال و طلاي 'آق دره' اين شهرستان فرصتي را ايجاد كرده است تا حلقه هاي اول توليد اين محصول گرانبها در جنوب استان شكل گيرد.
وي با اشاره به ساير مواد معدني موجود در آذربايجان غربي، بيان كرد: مواد معدني غير فلزي از جمله سيليس با عيار 99 درصد، باريت با وزن مخصوص 4.26 گرم بر سانتيمتر مكعب، ميكا با درجه خلوص بالا و ورقه هاي بزرگ، دولوميت با عيار بالاي 22 درصد نيز جزو ديگر ذخاير معدني با ارزش در اين استان است.
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان غربي با اشاره به اينكه 68 نوع ماده معدني در كشور شناسايي شده است، اضافه كرد: 51 نوع از اين تعداد در آذربايجان غربي وجود دارد.
اسكندري ادامه داد: 20 نوع اين مواد در مرحله اكتشاف و 31 نوع آن در مرحله بهره برداري است.
به گزارش ايرنا، آذربايجان غربي از لحاظ تنوع و غناي مواد معدني، رتبه سوم كشوري را به خود اختصاص داده است؛ طلا، نقره، سنگ آهن، مس و پلي متال ها از باارزش ترين ذخاير معدني شناسايي شده در اين استان به شمار مي رود.
بر اساس اعلام كارشناسان 2 پهنه معدني مستعد به مساحت هفت هزار و 200 كيلومترمربع در شمال و جنوب آذربايجان غربي وجود دارد.
محدوده هاي اين پهنه ها بر اساس ساختار زمين شناسي و امكان وجود كاني زايي از نوع فلزي و غيرفلزي شامل سنگ آهن، كروميت، مس، منگنز و طلا تعيين شده و تاكنون كاني زايي كروميت، مس و آهن در اين محدوده ها تشخيص داده شده است.
9918/2093