۱۸ دی ۱۳۹۷، ۸:۱۷
کد خبر: 83162685
T T
۰ نفر
استرالیا خواستار توسعه همكاری بندری با ایران شد

بندرعباس - ایرنا- سفیر استرالیا در ایران آمادگی كشورش را برای توسعه همكاری مشترك در امور دریایی و بندری با ایران اعلام كرد.

به گزارش ایرنا، 'یان بیگز' دوشنبه شب در جریان بازدید از بندرشهید رجایی به عنوان بزرگترین بندر تجاری ایران موسوم به دروازه طلایی افزود: با توجه به ظرفیت های موجود در این منطقه ، استرالیا علاقه مند به گسترش تبادل های دریایی با ایران است.
وی، هدف از سفر به هرمزگان را بازدید از ظرفیت های تجاری، صنایع دریایی و مناطق آزاد و ویژه اقتصادی این استان اعلام كرد و اظهار داشت: این منطقه ایران از ظرفیت های بسیاری برای همكاری های مشترك میان ایران و استرالیا برخوردار است و می تواند در تسهیل روابط تجاری میان دو كشور موثر باشد.
سفیر استرالیا ضمن بازید از بخش های مختلف منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی و آشنایی با ظرفیت های آن ، با مدیران این منطقه در خصوص وضعیت تعاملات بین المللی بین ایران و استرالیا به تبادل نظر پرداخت .
مدیر كل بنادر و دریانوردی هرمزگان در حاشیه این بازدید گزارشی از ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و همچنین آخرین دستاوردهای عملیاتی بندر شهید رجایی را به این مقام دیپلماتیك استرالیایی ارائه كرد.
اله مراد عفیفی پور با بیان اینكه ارتباط با 80 بندر بین المللی دنیا در كارنامه بندر شهید رجایی قرار دارد، گفت: هم اكنون مرحله 3 توسعه پایانه كانتینری این بندر در حال اجرا است كه ظرفیت بزرگترین بندر تجاری ایران را تا سه سال آینده، به هشت میلیون TEU افزایش می دهد.
وی ادامه داد: با اتمام این طرح، امكان پهلوگیری كشتی هایی با ظرفیت بیش از 18هزار TEU و آبخور 14.5 متر فراهم می شود.
مدیركل بنادر ودریا نوردی هرمزگان، از الحاق 2 هزار و 700 هكتار اراضی جدید به منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی برای ایجاد شهر لجستیكی و همچنین فعالیت دو پایانه ریلی كانتینری با ظرفیت مجموع 700هزار TEU سخن به میان آورد.
عفیفی پوریاد آور شد: این بندر كه دارای ظرفیت تخلیه و بارگیری سالانه بیش از 100 میلیون تن انواع كالای نفتی و غیرنفتی است، یكی از اصلی ترین بنادر صادراتی مواد معدنی در منطقه محسوب می شود و جا به جایی 20 میلیون تن مواد معدنی در سال از جمله دستاوردهای آن بوده است.
وی با تشریح ظرفیت ها و توانمندی های این بندر برای پذیرش كالاهای سردخانه ای گفت: با سرمایه گذاری بخش خصوصی و ایجاد انبار سردخانه، در این رابطه محدودیتی نداریم و هم اكنون امكان نگهداری محموله های دارای شرایط دمایی بالا و زیر صفر در سردخانه و همچنین نگهداری كانتینر یخچالی با ظرفیت درجای یكهزار TEU در این بندر وجود دارد.
امكان سنجی ایجاد یك بندر منطقه ای تخصصی در این استان برای بازرگانی صنایع غذایی به ویژه فرآورده های گوشتی از جمله مباحث مطرح شده در این نشست مشترك بود.
سفیر استرالیا در جریان این سفر از یك انبار سردخانه متعلق به بخش خصوصی و همچنین پایانه شماره 2 كانتینری بندر شهید رجایی كه دارای پیشرفته ترین و مدرن ترین امكانات و تجهیزات تخلیه و بارگیری محموله های كانتینری است، دیدن كرد.
معاون برنامه ریزی و مدیران بین الملل و ارتباطات سازمان گسترش ونوسازی صنایع ایران سفیر استرالیا را در این بازدید، همراهی می كردند.
6048
۰ نفر