۱۸ دی ۱۳۹۷، ۱۷:۳۲
کد خبر: 83163656
T T
۰ نفر

سالانه 60 بناي تاريخي دركشور مرمت مي شود

۱۸ دی ۱۳۹۷، ۱۷:۳۲
کد خبر: 83163656
سالانه 60 بناي تاريخي دركشور مرمت مي شود

بوشهر- ايرنا- مديرعامل و رئيس هيات مديره صندوق احيا و بهره برداري از بناها و اماكن تاريخي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: براساس برنامه ريزي ها سالانه 60 بناي تاريخي در كشور مرمت و 30 بناي تاريخي به چرخه بهره برداري اضافه مي شود.

به گزارش ايرنا، پرهام جانفشان روز سه شنبه درجمع خبرنگاران در بوشهر افزود: بخش خصوصي تاكنون براي اين بناها 800 ميليارد ريال سرمايه گذاري كرده است و زمينه اشتغال مستقيم يكهزار و 20 نفر را فراهم كرده است.
وي اظهارداشت:درشهرستان بوشهر خانه نجفي به سرمايه گذار واگذار و سال آينده به بهره برداري مي رسد و براي عمارت ملك و قلعه زائر خضر خان نيز به زودي تصميم گيري مي شود.
جانفشان اضافه كرد: طبق اصل 44 قانون اساسي همه ابنيه در اختيار دولت كه قابل واگذاري و صرفه اقتصادي دارند بايد به بخش خصوصي واگذار شود در اين راستا صندوق احيا در خصوص واگذاري اين ابنيه به دستگاههاي اجرايي منع قانوني دارد.
وي يادآورشد: بناهايي كه به بخش خصوصي به عنوان سرمايه گذار واگذار مي شود مرمت و تجهيز مي كند كه به نسبت سرمايه گذاري انجام شده چند سال مي تواند از آن بهره برداري كند.
جانفشان افزود: با توجه به قابليتهاي بي نظير استان بوشهر در بخش گردشگري، ميراث فرهنگي و صنايع دستي و همدلي موجود در استان در بحث احيا بناها و توسعه گردشگري جزو استان هاي ممتاز خواهد بود و در بعد گردشگري برنامه براي ايران 2020 اين استان مي تواند به مقصد گردشگران خارجي تبديل شود.
رئيس هيات مديره صندوق احيا و بهره برداري از بناها و اماكن تاريخي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: كاروانسراي ها و خانه هاي تاريخي باتوجه به وسعت ، ظرفيت و شان آنها مي توان برايشان كاربري هاي مختلفي از جمله بوتيك هتل تعريف كرد.
وي يادآورشد: عمارت ملك در بوشهر نيز با توجه به وسعتي كه دارد قابليت تبديل به بوتيك هتل دارد اما قبل از آن بايد كار مرمت و استحاكم بخشي آن انجام شود.
جانفشان تاكيد كرد: استان بوشهر باتوجه به ظرفيت هاي گردشگري و بافت تاريخي پرنشاطي كه دارد مي تواند به عنوان يك برند در توسعه گردشگري مطرح شود.
وي يادآورشد: بدليل حمايت استان مي توان بناهايي كه از متصرفان تخليه شده را تا قبل از سال به چرخه بهره برداري و مرمت وارد كرد.
اين مقام مسوول گفت: كار اصلي صندوق احيا و بهره برداري از بناهاي تاريخي را ترميم ابنيه تاريخي، به چرخه درآوردن و احياي آنها در اقتصاد كشور، اشتغالزايي و توسعه گردشگري است.
جانفشان افزود: صندوق احيا و بهره برداري از بناهاي تاريخي يك صندوق نوپايي است هرچند 10 سال است كه شكل گرفته ولي تا قبل از دولت يازدهم فعالت چشمگيري نداشت و بيشتر كار پژوهشي انجام مي داد ولي با تاكيد رئيس جمهوري اين صندوق در بحث واگذاري بصورت بهره برداري بناهاي تاريخي، استفاده بهينه و به چرخه درآوردن آنها، رونق اقتصادي، گردشگري، اشتغال و مرمت نقش آفريني مي كند.
وي يادآورشد:درهمين راستا مسئوليت اين صندوق در بخش صنايع دستي و فرش دستبافت افزايش يافت و اساس نامه جديد اين صندوق درحال تدوين است.
اين مقام مسئول افزود: تلاش مي شود تا پايان سال اساس نامه آن به تصويب دولت برسد و در شرايط جديد به عنوان صندوق توسعه صنايع دستي، فرش دستباف و احياي بناهاي تاريخي تغيير نام مي دهد.
6047/6045
۰ نفر