به گزارش ایرنا، داریوش بیات نژاد روز چهارشنبه در دوازدهمین جلسه كارگروه تخصصی اجتماعی و فرهنگی تهران در استانداری اظهار داشت: از این تعداد 438 كودك توسط مراكز غیردولتی و 641 كودك در مراكز دولتی پذیرش شده است.
وی افزود: 53 درصد از این كودكان در رده سنی 6 تا 11 سال، 35 درصد در رده سنی 12 تا 14 سال و 12 درصد در رده سنی 15 تا 18 سال هستند.
به گفته وی، حدود سه مركز دولتی و 20 مركزی غیر دولتی در زمینه آسیب های اجتماعی و كودكان كار در استان تهران زیر نظر بهزیستی فعالیت می كنند.
مدیركل بهزیستی استان تهران با بیان اینكه حدود سه هزار كودك و اعضای خانواده آنان توسط بهزیستی مورد حمایت های مالی قرار گرفته اند گفت: ساماندهی این تعداد افراد نیاز به تامین اعتبار و همكاری سایر سازمان های مربوطه را دارد.
وی ابراز داشت: برای یك كودك كار یا خیابانی حدود 700 هزار تومان هزینه می شود در حالی كه هزینه های درمان و افراد بی هویت و شناسنامه مشكلات بیشتری دارند.
بیات نژاد با تاكید بر اینكه آیین نامه ساماندهی كودكان كار و خیابانی باید اجرایی شود گفت: باید دستگاه های متولی و ذیربط به وظایف خود در این مورد توجه كنند.
وی گفت: نیازمند بسته كامل حمایتی هستیم تا بتوانیم از چرخه ورود مجدد كودكان به عرصه تكدی گری جلوگیری كنیم.
مدیركل بهزیستی استان تهران از نبود بانك اطلاعاتی جامع در خصوص ساماندهی كودكان كار و خیابانی انتقاد كرد و گفت: دستگاه هایی از جمله شهرداری، كمیته امداد، آموزش و پرورش در این حوزه خدمات ارائه می كنند كه نباید موازی كاری صورت گیرد.
وی اضافه كرد: باید یك مرجع مشخصی از سوی استانداری مسئولیت این امر را بر عهده بگیرد تا یك فرد از چندین دستگاه خدمات دریافت نكند.
بیات نژاد با اشاره به نظارت بر نحوه عملكرد سازمان های مردم نهاد (سمن) در حوزه كمك به كودكان كار و خیابانی گفت: اعتماد عمومی مردم به سمن ها جلب شده است كه شاهد افزایش سطح خدمات رسانی به این كودكان خواهیم بود.
مدیركل بهزیستی استان تهران، اعتیاد را یكی از علل تكدی گری كودكان عنوان كرد و گفت: از بین كودكانی كه ساماندهی شده اند 55 درصد آنان دارای مشكلات خانوادگی با موضوع اعتیاد هستند كه باید بسته های فرهنگی برای كاهش آسیب های اجتماعی برای آنان ارائه شود.
* ارتباط شبكه ای كودكان كار باید قطع شود
معاون اجتماعی پلیس پایتخت در ادامه این جلسه با اشاره به اینكه جمع آوری كودكان كار یا خیابانی به صورت فصلی در حال انجام است گفت: مهمترین مشكلی كه در این حوزه وجود دارد واكاوی علل گرایش این كودكان به تكدی گری است كه باید بعد از جمع آوری آنها مورد توجه قرار گیرد.
سرهنگ مراد مرادی افزود: باید بر روی این موضوع كار فرهنگی و پژوهشی صورت گیرد تا ناهنجاری ها و علل رفتاری آن شناسایی شود و بر اساس آن نسخه روانشناسی ارائه شود در غیر این صورت شاهد بازگشت مجدد این افراد به تكدی گری خواهیم بود.
وی با بیان اینكه ارتباط شبكه ای كودكان كار باید قطع شود گفت: بعضی از تكدی گری ها به صورت ساماندهی شده است كه باید ارتباط شبكه ای آنان با كودكان شناسایی و قطع شود.
وی گفت: همچنین باید مراكز توانمندسازی كودكان كار با همكاری دستگاه های مربوطه فعال شود.
* ماندن كودكان در خیابان خط قرمز است
مدیركل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران در این جلسه با بیان اینكه ماندن كودكان در خیابان خط قرمز ماست گفت: نقش دستگاه ها در زمینه ساماندهی كودكان كار تعیین شده است كه باید بر اساس آن عمل شود.
فرزانه مروستی اضافه كرد: سامانه آسیب دیدگان در استانداری تهران راه اندازی شده است تا از این طریق بتوان برای ساماندهی كودكان برنامه ریزی كرد.
وی با اشاره به متكدیان بومی گفت: شهرستان های دیگر باید باندهای متكدی ها را شناسایی كنند و از ورود آنان به استان تهران جلوگیری كنند.
مدیركل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران خاطر نشان كرد: دستگاه ها در این عرصه موظف هستند تا اقدام به مدیریت كنند.
* فعالیت 3 مركز فوریت های اجتماعی در تهران
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران نیز با اشاره به اینكه 3 مركز فوریت های اجتماعی در تهران فعالیت می كنند گفت: از این تعداد 2 مركز ویژه مردان و یك مركز ویژه بانوان است.
سیدنجم الدین محمدی ادامه داد: این سازمان آمادگی اختصاص مكانی برای نگهداری و ساماندهی كودكان كار و خیابانی دارد.
وی بیان داشت: نقش سازمان های مردم نهاد در جهت ساماندهی كودكان كار موثر است.
* نظام رفاهی و اجتماعی برای نیازمندان شكل گیرد
هدایت الله جهانی پور فرماندار شهرری در ادامه جلسه گفت: باید نظام رفاهی و اجتماعی درستی برای نیازمندان شكل گیرد كه در این زمینه می توانیم از تجربه كشورهای استفاده كرده و از ورود افراد به تكدی گری جلوگیری شود.
وی ادامه داد: در صورتی كه توسعه اقتصادی یك كشور بر اساس ظرفیت های آن شكل نگرفته باشد شاهد فقر و بی عدالتی در جامعه خواهیم بود كه در ادامه آسیب های اجتماعی را به همراه خواهد داشت.
تهرام/ 8138//1348
تهران- ایرنا- مدیركل بهزیستی استان تهران گفت: هزار و 79 كودك كار و خیابانی از ابتدای امسال تا پایان آذر، توسط مراكز دولتی و غیردولتی در این استان پذیرش شده اند.