به گزارش ایرنا تنها پاسخ و توجیهی که درباره علت این اقدام این دسته از خانوادهها برای استفاده از کودکانشان به عنوان کودک خیابانی عنوان میشود «میزان درآمدی» است که کار خیابانی کودکان یا تکدیگری آنان دارد زیرا شهروندان همچنان دلشان به حال آنان میسوزد و به این کودکان پول میدهند.
طرح جمعآوری کودکان خیابانی از ۲۲ خرداد امسال در تهران کلید خورد و اعلام شد که ۸۰ درصد از ۲۸۰ کودک جمع آوری شده، غیرایرانی بودند.
موضوع هویت این کودکان و خانواده هایشان و علت اینکه چرا به این اقدام تشویق یا مجبور میشوند، نکته مهمی است که مسئولان میگویند ارزیابیها و غربالگری کودکان جمع آوری شده در مراکز ساماندهی اطلاعات خوبی را به آنان داده است.
از جمله این اطلاعات، وضعیت سلامت و بیماریهای این کودکان، شناسایی طبقه و وضعیت خانواده های آنان و دیگر مسائل مرتبط بوده است.
خبرنگار ایرنا روز شنبه در این زمینه به سراغ مدیرکل امور اجتماعی استانداری تهران رفت تا در گفتوگو با وی در این باره اطلاعات بیشتری کسب کند.
فرزانه مروستی که به لحاظ مسئولیت سازمانیاش از جمله متولیان دخیل در امر جمعآوری کودکان خیابانی در تهران است گفت: ارزیابی وضعیت زندگی کودکان خیابانی جمعآوری شده نشان میدهد خانواده تمامی آنان در وضعیت زندگی نامساعدی از نظر اقتصادی قرار ندارند بلکه برخی حتی در شرایط مرفهتری نسبت به شهروندان تهرانی به سر میبرند.
وی افزود: البته وضعیت زندگی بسیاری از این کودکان بسیار نامساعد است اما در میان آنان کودکان و خانواده هایی نیز وجود دارند که از شرایط مالی و رفاهی قابل قبولی برخوردارند، با این وجود کودکان خود را برای کار و تکدیگری به خیابانها می فرستادند.
سوءتغذیه اغلب کودکان خیابانی
مدیرکل امور اجتماعی استانداری تهران در عین حال اظهارداشت: اغلب کودکان جمعآوری شده از آنجا که شرایط زندگی خوبی ندارند به لحاظ تغذیهای نیز در وضعیت قابل قبولی نیستند.
وی افزود: مادران بیشتر این کودکان خیابانی در زمان حاملگی دوران سختی را پشت سر گذاشتهاند و همین علت دارای مشکلات روحی و روانی هستند.
مروستی یادآورشد: شاید تعدادی از این کودکان ناسالم دچار بیماریهای مختلفی نیز باشند که منتظر اعلام نظر دانشگاههای علوم پزشکی (مستقر در تهران) و دیگر مراجع متولی به لحاظ قطعی هستیم تا اطلاعات صحیح و کارشناسی به دست ما برسد.
وی اظهارداشت: از دانشگاههای علوم پزشکی خواستهایم گزارشی مستند در خصوص سلامتی این کودکان تهیه و ارسال کنند و به محض ارسال میتوانیم با قطعیت در خصوص بیماری های این کودکان اظهارنظر کنیم.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری تهران گفت: براساس آنچه ما به عنوان مسئولان اجتماعی استان از شرایط زندگی کودکان خیابانی پیشبینی میکنیم، باتوجه به شرایط زندگی، این کودکان می توانند یک سری تهدیدهایی را داشته و به برخی بیماریهای خاص مبتلا باشند.
مروستی تاکید کرد: تمام برنامهریزیهای ما به این سمت میرود که اگر کودکی در این شرایط زندگی میکند را شناسایی کنیم و خدمات درمانی و اجتماعی در اختیار آنان قرار دهیم تا هم خود زندگی بهتری داشته باشد و هم سایر افراد را تهدید نکند.
کودکان غربالگری شدهاند
مدیرکل امور اجتماعی استانداری تهران در خصوص رصد وضعیت زندگی کودکان جمعآوری شده از خیابان های پایتخت نیز گفت: مددکاران حاضر در اجرای جمعآوری کودکان در خصوص تک تک این کودکان که پس از غربالگری به خانوادههایشان تحویل شدهاند، به خانه ها یا محل سکونت آنان مراجعه کردهاند.
وی ادامه داد: مددکاران تاکنون حداقل سه بار به منازل این کودکان مراجعه و مستندات لازم را به صورت مکتوب و تصویری از وضعیت زندگی آنان تهیه کردهاند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری تهران با بیان اینکه اغلب کودکان جمعآوری شده از اتباع دیگر کشورها هستند، گفت: جمعآوری این کودکان به منظور صیانت از حقوق آنان انجام میگیرد.
وی در ادامه در واکنش به برخی انتقادها که از طرح جمع آوری کودکان شده است این پرسش را طرح کرد که در کدام کشور اجازه میدهند کودکی خارجی در خیابانها تکدیگری یا فروشندگی کند؟
مروستی تصریح کرد: از سویی هزاران نوع آسیب این دسته از کودکان را تهدید میکند و نیز پدیده تکدیگری و کار کودکان خیابانی مسائل امنیتی بسیاری را برای جامعه به همراه دارد که ضرورت جمع آوری آنان را بیش از پیش نمایان کرده است.
تهرام/۳۰۰۱/ ۱۰۰۸
نظر شما