۲۰ دی ۱۳۹۷، ۹:۳۹
کد خبر: 83165506
T T
۰ نفر
212 هكتار از حريم رودخانه هاي آذربايجان شرقي آزاد شد

تبريز - ايرنا - معاون حفاظت و بهره‌برداري شركت آب منطقه‌اي آذربايجان‌شرقي اعلام كرد: در سال جاري 212 هكتار از حريم رودخانه هاي استان از تصرف مردم آزاد و 950 كيلومتر بستر آنها لايروبي و مسيرگشايي شد.

به گزارش پنجشنبه ايرنا، مجتبي جليل زاده در دومين جلسه‌ كميته صيانت از منابع آب آذربايجان شرقي، انجام 7 هزار و 700 كيلومتر عمليات نقشه‌برداري از رودخانه‌ها و سواحل و هفت هزار و 100 كيلومتر مطالعات تعيين حريم بستر رودخانه و مسيل را از جمله اقدامات اين شركت تا پايان سال 1396 ذكر كرد.
وي ادامه داد: در سال جاري بيش از 126 باب ويلا و خانه‌باغ غيرمجاز در حريم بستر رودخانه ها تخريب و 212 هكتار از اراضي حريم بستر آزاد شده است.
جليل زاده، شناسايي يكهزار و 199 دستگاه و توقيف 822 دستگاه موتور پمپ در حاشيه‌ي رودخانه‌ها را از ديگر اقدامات شركت آب منطقه‌اي در راستاي صيانت و حفاظت از منابع آب عنوان كرد.
وي ادامه داد: نصب 2 هزار و 349 دستگاه كنتور هوشمند و پلمب يكهزار و 137 چاه مجاز داراي اضافه برداشت از مهمترين گام‌هاي صورت گرفته براي احيا و تعادل‌بخشي آب‌هاي زيرزميني آذربايجان شرقي تا پايان پارسال بوده است.
وي خواستار نصب كنتور هوشمند بر روي چاه‌هاي موجود در صنايع و كارخانه‌ها شد تا به گفته وي از اين طريق آمار مصرف اين‌چاه‌ها نيز به دقت رصد و مديريت شود.
معاون قضايي و سرپرست معاونت پيشگيري از جرم دادگستري استان آذربايجان‌شرقي نيز در اين جلسه صيانت از منابع آب را جزو برنامه‌هاي مستمر اين معاونت دانست و گفت: بدون مشاركت و همراهي مردم قادر نخواهيم بود به طور شايسته بحث صيانت از آب را پيش ببريم.
محبوب عليلو با بيان اينكه نسبت به پيگيري مسايل و مشكلات و مصوبات اين كميته بسيار حساس و پيگير هستيم، افزود: صيانت از منابع آب، جزو برنامه‌هاي مستمر معاونت پيشگيري از جرم دادگستري كل استان است و از روساي دادگاه‌ها، دادستان‌ها و روساي حوزه‌ي قضايي در تمام شهرستان‌هاي استان خواسته‌ايم در ياري‌رساني به مسايل صيانت از آب و برخورد با متخلفان حوزه‌ آب از هيچ تلاشي دريغ نكنند.
وي تاكيد كرد: بدون مشاركت و همراهي مردم قادر نخواهيم بود به طور شايسته بحث صيانت از آب را پيش ببريم و براي موفقيت در اين زمينه نياز به همراهي تشكل‌هاي مردم نهاد فعال در حوزه‌ي آب، منابع طبيعي و زيست‌محيطي داريم و همكاري شوراهاي شهر و روستا و دهياران، بخشداران و فرمانداران بشدت حس مي‌شود.
عليلو، دهياران و شوراهاي شهر و روستا را ظرفيت بزرگي براي انتقال خواست‌ها و نيازهاي مديران و مردم دانست و افزود: آموزش اين جامعه، مي‌تواند گام بزرگي در مسير اطلاع‌رساني به روستاييان و كشاورزان بردارد و صداوسيما نيز بايد بيش از پيش از طريق توليد و پخش برنامه‌هاي آموزشي، نقش خود را در اطلاع‌رساني و فرهنگ‌سازي اقشار مختلف مردم در راستاي صيانت و حفاظت از منابع آب بردارد.
518