سرهنگ عليرضا بيگي روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: كشفيات قاچاق چوب و زغال جنگلي بلوط در استان نسبت به مدت مشابه سال قبل 10 درصد كاهش داشته است.
وي اجراي طرح هاي ضربتي مبارزه با قاچاق چوب و زغال، افزايش كنترل و نظارت توسط يگان حفاظت و قرقبانان و آگاه سازي مردم و استفاده از توان مردم براي حفاظت از منابع طبيعي را از مهمترين دلايل كاهش قطع درختان و قاچاق چوب و زغال دانست.
وي اظهار داشت: هم اينك در هر 15 هزار هكتار 2 قرقبان از اراضي جنگلي و مرتعي استان حفاظت مي كنند.
سرهنگ بيگي از فعال بودن 25 گشت خودرويي و 15 گشت موتوري در عرصه هاي ملي و جنگلي استان به صورت 24 ساعته و بهره گيري از توان مخبران محلي، رصد مانيتورينيگ عرصه هاي ملي و جنگلي را از ديگر برنامه هاي به منظور مقابله با قاچاق چوب و زغال در اين عرصه ها عنوان كرد.
به گفته وي، براساس مصوبه كميته فني اين اداره كل، قاچاقچيان چوب به ازاي هر كيلوگرم چوب و زغال جريمه نقدي و چوب و زغال قاچاق نيز ضبط و توقيف مي شود.
به گزارش ايرنا، استان چهارمحال وبختياري يكي از استان هاي 13 گانه حوزه زاگرس است كه وسعت رويشگاه هاي جنگلي آن 307 هزار هكتار معادل 18.5 درصد مساحت استان و نزديك 2.5 درصد جنگل هاي كشور است.
جنگل هاي استان 19جامعه جنگلي با 63 گونه درختي و درختچه اي شناسايي شده دارد كه بلوط اصلي ترين گونه و گونه هاي بنه، ارس، بادام، ارژن، نارون، افرا، كيكم، داغداغان، گلابي وحشي، پلاخور، زبان گنجشك، دافنه از ديگر گونه هاي درختي جنگل هاي اين استان است.
7360/6021
شهركرد- ايرنا- فرمانده يگان حفاظت منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال وبختياري گفت: طي 9 ماه امسال بيش از 120 تن چوب و زغال جنگلي قاچاق در استان كشف و ضبط شد.