'غانم' روز جمعه در گفت وگو با ایرنا افزود: فرودگاه بین المللی صنعا به خاطر اینكه به 11 استان و حدود 80 درصد مردم یمن خدمات رسانی می كند، شریان حیاتی شهروندان یمنی به شمار می رود.
وی اضافه كرد: این فرودگاه روزانه به 6 هزار نفر خدمات ارائه می كند و دروازه اصلی ورود محموله های دارویی و تجهیزات پزشكی است به ویژه برای بیماری های حادی مانند سرطان، دیابت، قلب، تالاسمی و كلیه است كه فقط از طریق هوایی منتقل می شود.
غانم تصریح كرد: تعطیلی فرودگاه صنعا به جان باختن شمار زیادی از شهروندان به خاطر محروم شدن از سفرهای درمانی و یا تاخیر در رسیدن دارو و تجهیزات منجر شد.
سخنگوی سازمان هواپیمایی یمن افزود: تاكنون 30 هزار بیمار یمنی به خاطر اینكه نتواستند برای درمان به خارج از كشور بروند جان خود را از دست داده اند و براساس آمارها، صد هزار نفر نیز به خاطر كمبود دارو و تجهیزات پزشكی جان باخته اند.
غانم گفت: جان 878 هزار و 570 بیمار به خاطر كمبود دارو و تجهیزات پزشكی كه فقط از طریق هوایی وارد می شد در خطر است كه از این تعداد حدود 200 هزار بیمار نیازمند سفر فوری به خارج از كشور برای درمان هستند.
وی اضافه كرد: درصورتی كه اجازه فعالیت به فرودگاه صنعا داده نشود روزانه 15 تا 25 بیمار جان خود را از دست می دهند.
مدیركل حمل ونقل هوایی سازمان هواپیمایی یمن گفت: باند اصلی این فرودگاه در تاریخ 26 مارس 2015(6 فروردین 94) چهار بار بمباران شد و خسارت های فراوانی دید و همه پروازهای ورودی و خروجی آن لغو شد.
غانم اضافه كرد: از تاریخ 6 آوریل 2015(17 فروردین 94) تا 27 آوریل 2015(7 اردیبهشت 94) و پس از بازسازی باند فرودگاه، متجاوزان فقط اجازه انجام پرواز برای خروج اتباع خارجی را دادند.
وی افزود: در 28 آوریل 2015 باند فرودگاه صنعا بار دیگر مورد حمله قرار گرفت و از مدار خدمات رسانی خارج شد ولی پس از مدتی بازسازی شد.
غانم بیان كرد: 20 ماه مه 2015 (30 اردیبهشت 94) تا 7 اوت 2015 (16 مرداد 94) ائتلاف آمریكایی –سعودی پرواز شركت هواپیمایی یمن را محدود كرد و از 10 پرواز روزانه به دو پرواز كاهش یافت و مقصد پروازها نیز از 30 مقصد به اردن و قاهره محدود شد و پروازهای 14 شركت هواپیمایی عربی و غیرعربی به یمن ممنوع شد.
مدیركل حمل و نقل هوایی سازمان هواپیمایی یمن افزود: از 8 اوت 2016 (18 مرداد95) فرودگاه صنعا با اقدام ظالمانه وزارت دفاع عربستان به طور كامل تعطیل شد و فقط پروازهای محدود سازمان ملل متحد و برخی از سازمان های بشردوستانه به آن انجام می شود.
غانم گفت: جلوگیری ائتلاف متجاوزان به سركردگی عربستان و امارات از فعالیت فرودگاه صنعا و شركت هواپیمایی یمن كه رنج ها و محاصره ملت یمن را افزایش داده است برخلاف همه قوانین بین المللی است.
سخنگوی سازمان هواپیمایی یمن اظهار داشت: با تمام آسیب هایی كه فرودگاه صنعا دید ولی سازمان هواپیمایی یمن این فرودگاه را برای انجام پروازها آماده كرده است و بهانه متجاوزان مبنی بر آماده نبودن آن دروغی بیش نیست.
غانم افزود: فرود هواپیماهای سازمان ملل متحد و سازمان های كمك رسان و فرود هواپیمای پهن پیكر باری مدل B-747 نشان دهنده آمادگی این فرودگاه برای ازسرگیری فعالیت عادی است.
پس از گذشت نزدیك به چهار سال از آغاز جنگ یمن، چهارمین دور مذاكرات صلح در این كشور، 15 آذرماه با میانجیگری گریفیس نماینده ویژه سازمان ملل متحد در استكهلم سوئد برگزار شد و نمایندگان جنبش انصارالله و دولت فراری یمن پس از یك هفته مذاكره، به توافق های مهمی از جمله عقب نشینی نیروهای نظامی دو طرف از شهر و بندر الحدیده ظرف 14 روز دست یافتند.
بازگشایی فرودگاه صنعا، پرداخت حقوق كارمندان و ارسال كمكها از دیگر محورهای اصلی مذاكرات بود.
شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز پس از امضای توافقنامه صلح استكهلم با اجماع پیش نویس قطعنامه درباره یمن مبنی بر حضور ناظران بین المللی در الحدیده را تصویب كرد.
ائتلاف عربی به سركردگی عربستان به دنبال این توافق با تداوم حملات خود به بندر الحدیده بارها آتش بس در این منطقه را نقض كرد.
تاكنون چندین بار برای پایان دادن به جنگ یمن تحركاتی صورت گرفته اما هر بار با كارشكنی عربستان و متحدان آن به بن بست رسیده است.
ائتلاف عربی – آمریكایی به سركردگی آل سعود به یمن از ششم فروردین سال 1394 تاكنون بیش از یكصد هزار یمنی از جمله 85 هزار كودك را شهید كرده كه بیشتر این كودكان براثر گرسنگی و قحطی اعمال شده از سوی این ائتلاف جان خود را از دست داده اند.
شبك**6116**1392
مدیركل حمل ونقل هوایی یمن:
تعطیلی فرودگاه صنعا به یك فاجعه انسانی منجر شده است
۲۱ دی ۱۳۹۷، ۱۲:۴۰
کد خبر:
83166539
تهران-ایرنا-'مازن غانم' مدیركل حمل ونقل هوایی سازمان هواپیمایی یمن گفت: تعطیلی فرودگاه صنعا به یك فاجعه انسانی بی سابقه منجر شده است.