۲۲ دی ۱۳۹۷، ۱۳:۲۳
کد خبر: 83167507
T T
۰ نفر
قدرت نمایی موریتانی در برابر عربستان و امارات با نزدیكی به ایران

تهران -ایرنا - پایگاه خبری 'العربی الجدید' در گزارشی با اشاره به سفر روز چهارشنبه وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به موریتانی تاكید كرد كه نواكشوت با این دیدار روابط دیپلماتیك خود را با ایران به ائتلاف سعودی گوشزد و در مقابل عربستان و امارات قدرت نمایی كرد.

به گزارش ایرنا از اعلام روز شنبه این پایگاه خبری، هرچند كه موریتانی جزو ائتلاف عربستان و امارات است اما سفر روز چهارشنبه سرتیپ 'امیر حاتمی' وزیر دفاع ایران به نواكشوت پایتخت موریتانی و دیدار وی با 'محمد ولد عبدالعزیز' رییس جمهوری این كشور نشان از توجه و تلاش تهران به این كشور آفریقایی برای تحكیم روابط امنیتی مشترك است.
وزیر دفاع ایران در دیدار با رییس جمهوری موریتانی بر اهمیت تحكیم روابط تهران با نواكشوت و همچنین دیگر كشورهای آفریقایی تاكید كرد.
وی سپس در مصاحبه ای مطبوعاتی با تاكید بر این كه حامل پیامی شفاهی از 'حسن روحانی' رییس جمهوری ایران به همتای موریتانی وی برای افزایش روابط دوجانبه است، افزود كه همكاری دو جانبه به ویژه در زمینه دفاع مشترك مورد توجه سیاست خارجی ایران است.
حاتمی همچنین در دیدار با 'محمد ولد شیخ محمد احمد الغزوانی' همتای موریتانی خود با اشاره به اهمیت موقعیت جغرافیایی موریتانی، خواستار همكاری و افزایش روابط دو جانبه شد. همچنین دو طرف در این دیدار راه های تحكیم همكاری نظامی و امنیتی را بررسی كردند.
'احمد ولد محمد مصطفی' سردبیر خبرگزاری 'مستقل' موریتانی هم در گفتگو با العربی الجدید در خصوص سفر وزیر دفاع ایران به موریتانی گفت : روشن ترین پیام این دیدار آن بود كه موریتانی روابط دیپلماتیك خود با ایران را به عربستان و امارات گوشزد كرد.
وی افزود، كشورهایی كه نواكشوت با آن ها هم پیمان شده ، دیپلماسی این كشور را طی دو سال گذشته و از زمان محاصره قطر نشان داد.
سردبیر خبرگزاری مستقل موریتانی تاكید كرد: نتایج وابستگی دیپلماسی نواكشوت به پرونده های سعودی مثبت نبود. مهم ترین نمونه آن سفر بی نتیجه 'محمد بن سلمان' ولیعهد سعودی به موریتانی بود و پس از آن مشخص شد كه ریاض اهمیتی به عملی كردن وعده های خود به این كشور آفریقایی نمی دهد.
محمد مصطفی تاكید كرد كه نواكشوت با تحكیم روابط خود با ایران می خواهد به عربستان و امارات یادآوری كند كه قدمت این روابط به چند دهه می رسد و تحكیم آن كار سختی نیست ضمن آن كه تهران هم تمایل به این روابط دارد.
سردبیر خبرگزاری مستقل در ادامه با اشاره به سفر 'محمد بن زاید' ولیعهد امارات به نواكشوت، كه سخنی از آن به میان نیامد و به نظر می رسد دیگر از اولویت های ابوظبی نیست، همچنین حضور كم رنگ امارات و عربستان در بیست و هفتمین نشست سران كشورهای عضو اتحادیه عرب در نواكشوت (4 مرداد 95)، تاكید كرد كه سیاست این سال های موریتانی فعالیت چند طرفه و چند جانبه است.
محمد مصطفی تاكید كرد كه موریتانی با قطع روابط دیپلماتیك خود با قطر و صدور بیانیه های پی در پی در هر موضوع مربوط به ریاض و حتی بحران آن با كانادا، به پرونده های امارات و عربستان اهمیت داده به طوری كه 80 درصد بیانیه های خارجی نواكشوت از زمان محاصره اقتصادی قطر تاكنون درباره عربستان است.
وی ادامه داد، اما باید یادآور شد كه موریتانی از سویی دیگر روابط دیپلماتیك خود را با دمشق حفظ و سفارت خود را در این كشور بازگشایی كرده است همچنین در اوج بحران سوریه 'مولادی ولد محمد لغظف' نخست وزیر خود را به دمشق فرستاد موضوعی كه ایران آن را دستاوردی بزرگ می داند و با همكاری امنیتی، نظامی و اقتصادی با این كشور آفریقایی از آن استقبال می كند.
خاورم**3224*1436*