۲۲ دی ۱۳۹۷، ۱۴:۴۵
کد خبر: 83167680
T T
۰ نفر
توسعه زيرساخت ها انتظار مردم گنبدكاووس از رئيس جمهوري

گنبدكاووس - ايرنا - مردم گنبدكاووس در شرق گلستان كه بزرگترين شهرستان اين استان از لحاظ وسعت و دومين از حيث جمعيت است، براي رفع كمبودهاي زيرساختي و توسعه چشم اميد به سفر رئيس جمهوري به گلستان و اين شهرستان دوخته اند كه قرار است دوشنبه هفته جاري انجام شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا، مردم شيعه و اهل سنت گنبدكاووس كه ديار كهن و تاريخي جرجان را از گذشته به يادگار دارند، از اقوام مختلف تشكيل شده و اين شهرستان با وجود خدمات بي شمار انجام شده در 40 سال عمر انقلاب شكوهمند ايران اسلامي، هنوز با برخي كمبودهاي زيرساختي مواجه است.
رفع بسياري از كمبودهاي زيرساختي اين ديار با وجود اينكه بارها از سوي مردم و مسئولان محلي به گوش مسئولان استاني و ملي رسيده و وعده تحقق آنها در سفرهاي مقامات ارشد به گنبدكاووس داده شده، هنوز به سرانجام نرسيده و چشم اميد مردم اين ديار به تدبير دولتمردان بويژه دكتر حسن روحاني رئيس جمهوري در سفر دو روز آينده به اين شهرستان دوخته شده است.

*** اجرايي شدن راه آهن گرگان - گنبد - مشهد
شايد مهمترين و قديمي ترين مطالبه عمومي مردم گنبدكاووس و شرق استان گلستان كه بارها پيگيري و حتي كلنگ زني نيز شده اما به مرحله اجرا نرسيده، اجرايي شدن راه آهن گرگان - گنبد - مشهد باشد.
طرحي كه اتفاقا از مصوبات سفر اول دكتر روحاني در قالب رييس دولت يازدهم در 12 آذر 93 به استان گلستان نيز مي باشد كه اجرايي شدن آن به مردم اين استان وعده داده شد اما در عمل هنوز در نقطه آغاز است.
اجرايي شدن اين طرح ملي به گفته محمدرضا قرباني مديركل راه آهن منطقه شمالشرق 2 (استان گلستان)، مزاياي زيادي در حمل بار و مسافر مي تواند براي گلستاني ها كه استاني كشاورزي محسوب مي شوند، باشد.
به گفته اين مقام مسئول، اجرايي شدن اين پروژه ملي كاهش 50 درصدي ترافيك محورهاي اصلي ارتباطي گلستان و سوانح و حوادث جاده اي اين استان را به همراه خواهد داشت و در كنار آن سفري ايمن را براي زائران بارگاه ملكوتي امام رضا (ع) تضمين مي كند.
جابجايي سريع توليدات بخش كشاورزي گلستان كه سالانه حدود پنج ميليون تن است به ديگر نقاط كشور و حتي صادرات به كشورهاي همسايه از طريق وصل شدن به خطوط ريلي يا كريدورهاي شمال به جنوب يا شرق به غرب و صرفه جوبي در هزينه ها از ديگر مزاياي اجراي راه آهن گرگان - گنبد - مشهد است.

*** راه اندازي دانشكده علوم پزشكي و پرستاري
دومين مطالبه جدي مردم گنبدكاووس از رييس جمهوري موافقت با راه اندازي دانشكده علوم پزشكي و پرستاري در اين شهرستان است، مطالبه اي كه باتوجه به جمعيت 350 هزار نفري و فعاليت هفت بيمارستان دولتي، نيمه دولتي و خصوصي، مطالبه اي به حق است زيرا هم اكنون چنين دانشكده هايي در بسياري از شهرستان هاي كشور كه همطراز گنبدكاووس نيز نيستند، ايجاد شده است.
در سند راهبرد گسترش جغرافيايي آموزش عالي سلامت كشور مصوب هشت ارديبهشت 94، بر راه اندازي دانشكده علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني مستقل در شهرهاي 250 هزار تا 500 هزار نفر جمعيت تصريح شده و شهرستان گنبدكاووس بر اساس سرشماري عمومي نفوس و مسكن سال 95 داراي 348 هزار و 744 نفر جمعيت است.
علاوه بر اين يكي ديگر از شرايط راه اندازي دانشكده علوم پزشكي يا مجتمع آموزش عالي سلامت در شهرستان ها داشتن بيمارستان فعال با يكصد تخت است كه از اين حيث نيز گنبدكاووس با داشتن هفت بيمارستان و افزون بر 600 تخت فعال واجد شرايط مي باشد.
حجت اسلام محمود ترابي امام جمعه گنبدكاووس نيز در جلسه شوراي اداري كه سه روز پيش براي برنامه ريزي سفر رئيس جمهوري تشكيل شد، راه اندازي دانشكده پزشكي و پيراپزشكي را از مطالبات جدي مردم اين شهرستان عنوان كرد و از رئيس جمهور خواست ضمن موافقت با اين درخواست به تبعيض در اين زمينه پايان دهد.

*** احداث بيمارستان 400 تختخوابي
در سال 1390 وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با احداث يك بيمارستان 800 تختخوابي در گنبدكاووس و بيمارستان يك هزار تختخوابي در گرگان موافقت كرد كه در مورد شهرستان گنبدكاووس اين طرح، به دو بيمارستان 400 تختخوابي تغيير كرد ولي هنوز از اجراي هيچكدام از آنها خبري نيست.
مسئولان عالي شهرستان به همراه مسئولان بهداشت و درمان منطقه معتقدند شهرستان گنبدكاووس بويژه از نظر درماني در شرق گلستان از مركزيت برخوردار بوده و علاوه بر گنبدكاووس، مردم شش شهرستان ديگر اين منطقه نيز از خدمات مراكز درماني، بويژه بيمارستاني آن استفاده مي كنند.
با توجه به اين موضوع و نيز قديمي و فرسوده بودن سه بيمارستان از چهار بيمارستان دولتي گنبدكاووس، احداث حداقل يك بيمارستان 400 تختخوابي از نيازهاي ضروري حوزه بهداشت و درمان اين شهرستان و از خواست هاي اصلي مردم و مسئولان به شمار مي رود.
برآورده كردن اين مطالبه مردمي كمك زيادي به جبران عقب ماندگي هاي حوزه بهداشت و درمان شهرستان كرده و افزون بر آن پاسخ مناسبي از سوي دولت تدبير و اميد به يكي از مطالبات مردم منطقه محسوب مي شود.

*** احداث مركز جامع درمان سرطان
احداث چنين مركزي نيز باتوجه به اينكه در شرق گلستان و گنبدكاووس آمار ابتلا به انواع سرطان ها بويژه 'مري و معده' بسيار بالا مي باشد، از ديگر مطالبات مردم اين ديار است كه عمليات اجرايي ساختمان اين مركز به همت 'حاج محمد شهركي' از خيرين گنبدكاووس اخيرا آغاز شده است.
ساختمان مركز جامع درمان سرطان گنبدكاووس با زيربناي 1400 مترمربع در بيمارستان پيامبر اعظم (ص) اين شهرستان توسط اين خير در حال احداث بوده و تا چند ماه آينده تكميل مي شود، اما تجهيز اين مركز نيازمند توجه ويژه دولت و وزارت بهداشت است.
راه اندازي و تجهيز مركز جامع سرطان مانع از سفر بيماران گنبدكاووس و شرق گلستان به ديگر شهرهاي كشور براي درمان سرطان و صرف هزينه و وقت مي شود و مطالبه ديگري است كه مردم اين ديار به تحقق آن از سوي دولت اميد بسته اند.

*** تكميل جاده ترانزيتي موسوم به نفت
احداث اين جاده كه حدود 45 كيلومتر طول دارد و اكنون حدود 10 كيلومتر آن نيز انجام شده فاصله جاده اي فعلي مركز شهرستان گنبدكاووس تا گمرك و راه آهن اينچه برون در مرز ايران و تركمنستان را نصف مي كند و همين موضوع علاوه بر تسهيل ترافيك ناشي از عبور كاميون هاي ترانزيت در جاده فعلي، كاهش وقت و هزينه برخي روستاهاي حاشيه اين جاده را در پي داشته و با تصويب نهايي منطقه آزاد تجاري صنعتي اينچه برون، تردد به اين منطقه را نيز تسهيل مي كند.
مسير فعلي جاده گنبد به اينچه برون، يك جاده دوطرفه با عرض كم است كه علاوه بر مسير طولاني حدود 85 كيلومتري به گمرك اينچه برون، خطرات جاده اي ناشي از تردد كاميون هاي ترانزيت و تردد شهروندان به گمرك و بازارچه تجاري مستقر در آن را دوچندان مي كند.

*** تكميل مجتمع آبرساني فجر
تسريع در تكميل اين طرح كه از حدود 20 سال پيش آغاز شده و اكنون از 30 درصد پيشرفت فيزيكي برخوردار است، مي تواند تحولي بزرگ در تامين آب شرب سالم 130 روستا و چهار شهر واقع درشرق استان گلستان ايجاد كند.
تكميل اين طرح ملي كه به گفته مسئولان آب و فاضلاب روستايي و بر اساس برآورد هزينه پارسال، به حدود سه هزار ميليارد ريال اعتبار نياز دارد، در حوزه گنبدكاووس مشكل نبود يا كمبود آب شرب 96 روستا بويژه روستاهاي نواز مرزي اين شهرستان را رفع مي كند.
تكميل اين طرح نيازمند تكميل سد نرماب چهل چاي مينودشت در فاصله 20 كيلومتري گنبدكاووس است كه بخش قابل توجهي از منابع آب مورد نياز مجتمع فجر را تامين مي كند و براساس آخرين خبر از مسئولان آب منطقه، در بودجه سال آينده يك هزار ميليارد ريال اعتبار براي تكميل سد پيش بيني شده كه درصورت تخصيص كامل اعتبار، آبگيري سد نرماب اواخر سال آينده آغاز مي شود.

*** تكميل طرح ملي جمع آوري فاضلاب شهري
تكميل اين طرح ملي نيز كه از اوايل دهه 70 عمليات اجرايي آن شروع شده و هنوز به نيمه راه نيز نرسيده نيازمند توجه جدي دولت و وزارت نيرو است زيرا بخش قابل توجهي از آب مورد نياز اراضي كشاورزي و صنعتي گنبدكاووس را مي توان از تصفيه فاضلاب اين شهر تامين كرد.
به گفته مسئولان شركت آب و فاضلاب شهري گلستان با بهره برداري از مرحله نخست اين طرح ملي روزانه بين 30 تا 40 هزار متر مكعب فاضلاب و آب هاي سطحي تصفيه (بازتوليد) و به مصارف اراضي زراعي يا مجتمع هاي كشاورزي گنبدكاووس مي رسد.
براساس گزارش اعلام شده ازسوي مسئولان اين شركت، از آغاز عمليات اجرايي طرح ملي جمع اوري فاضلاب شهري گنبدكاووس تاكنون برخي اقدامات از جمله احداث 38 درصد شبكه درون شهري به طول 83 كيلومتر، 41 درصد از 9 ايستگاه پمپاژ و 85 درصد تصفيه خانه انجام و بري احداث 200 كيلومتر شبكه اصلي و فرعي و هفت كيلومتر خط انتقال و نيز تكميل 9 ايستگاه پمپاژ و تصفيه خانه آن براساس فهرست بهاي سال 96 به يك هزار و 200 ميليارد ريال اعتبار نياز مي باشد.
اكنون چشم اميد مردم شهرستان 350 هزار نفري گنبدكاووس به سفر 24 دي ماه رييس جمهوري و هيات همراه به اين شهرستان و مصوبات آن دوخته شده تا مطالبات و كمبودهاي مطرح شده آنان رفع و روند توسعه گنبدكاووس هموارتر شود.
/3039/1860