به گزارش ايرنا، حجت الاسلام والمسلمين محمدرضا قاسمي نيا يكشنبه شب در حاشيه بازديد از كلاس هاي نهضت سوادآموزي مردان در شهر قم در گفت وگو با ايرنا افزود: در سال جاري تاكنون تعداد يك هزار و 507 تَن از مردان گروه سني 10 تا 49 سال، در 126 كلاس زير پوشش برنامه ها و طرح هاي نهضت سوادآموزي اين استان قرارگرفته اند.
وي گفت: در حال حاضر 560 كلاس سوادآموزي در استان فعال است كه از اين تعداد 369 كلاس ويژه دوره مقدماتي (دوره اول ابتدايي)، 132 كلاس ويژه دوره انتقال (دوره دوم ابتدايي) و 59 كلاس ويژه دوره تحكيم سواد است.
وي گفت: قبل از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي حدود 64 درصد از جمعيت مردان ساكن قم از نعمت سواد بهره مند بودند كه خوشبختانه درصد باسوادي مردان در آستانه چهلمين سال پيروزي انقلاب اسلامي به حدود93 درصد افزايش يافته است.
معاون سوادآموزي اداره كل آموزش وپرورش قم خاطرنشان كرد: پيش از انقلاب اسلامي 47 درصد جمعيت بالاتر از شش سال قم باسواد بودند كه اين رقم در حال حاضر به 91 درصد رسيده است.
وي با بيان اينكه اكنون در گروه سني 10 تا 49 سال نيز 97 در صد جمعيت قم باسواد هستند، گفت: در اين استان تعداد زنان باسواد از 34 درصد به 87 درصد، جمعيت باسواد شهري از 53 درصد به 90 درصد و جمعيت باسواد روستايي از 30 درصد به 80 درصد افزايش يافته است.
وي با بيان اين كه آموزش بي سوادان رايگان انجام مي شود، اظهار كرد: افراد بالاي 49 سال نيز مي توانند به صورت حضوري و يا غيرحضوري از امكانات اين معاونت براي بهره مند شدن از نعمت سواد استفاده كنند.
قاسمي نيا با تاكيد بر ارتقاي سطح سوادآموزان در زمينه هاي گوناگون از جمله مهارت هاي لازم زندگي افزود: توجه به گسترش و ترويج فرهنگ مطالعه و كتابخواني و تقويت مهارت هاي خواندن و نوشتن در بين سوادآموزان ضروري و لازم است.
معاون سوادآموزي اداره كل آموزش وپرورش قم در بخش ديگر سخنان خود خاطرنشان كرد: سطح سواد و دانش مردان در پيشرفت و رونق توليد و چرخ اقتصاد كشور و جامعه نقش مهم و بسزايي دارد.
وي افزود: نقش پدران و مردان در تربيت فرزندان صالح و مفيد براي جامعه و به عنوان ركني از اركان اصلي و قوام خانواده بر كسي پوشيده نيست و در رسيدن به سعادت و پيشرفت معنوي و مادي فرزندان كمك شاياني مي توانند داشته باشند.
وي ادامه داد: آموزش و توانمندافزايي مردان و تلاش براي ارتقاي سطح سواد و دانش آنها با توجه به مسئوليت و جايگاهي كه در خانواده و اجتماع دارند، در رونق توليد و فعال بودن چرخ اقتصادي كشور اثرگذار است.
قاسمي نيا با بيان اينكه بايد مساله كم سوادي و بي سوادي را به عنوان يك آسيب اجتماعي باور كنيم، تاكيد كرد: با خِرَد جمعي و با اجماع استاني بايد بيش از گذشته به اين مساله مهم توجه كنيم و در اين مساله نيازمند فرهنگ سازي هستيم.
وي به اجراي طرح اِنسداد مبادي بي سوادي اشاره و اظهار كرد: در اين طرح كودكان لازم التعليم را با همكاري نهادهاي مرتبط شناسايي و زمينه تحصيل آنها را فراهم مي كنيم تا در آينده به تعداد جمعيت بي سواد كشور افزوده نشود.
وي مشاركت در سوادآموزي را وظيفه همگاني برشمرد و خاطرنشان كرد: حتي كودكان و نوجوانان غيرايراني نيز براي آموزش سواد در اين زمينه شناسايي مي شوند و تحت آموزش قرار مي گيرند.
معاون سوادآموزي اداره كل آموزش وپرورش قم، توجه به مساله «تحكيم سواد» و جلوگيري از بازگشت به بي سوادي در سوادآموزان را يك مساله فرا استاني دانست و خواستار حمايت هاي كلان ملي در اين زمينه شد.
7406/ 6133/
معاون آموزش وپرورش:
27 درصد فعاليت هاي سوادآموزي قم مربوط به مردان است
۲۴ دی ۱۳۹۷، ۹:۰۴
کد خبر:
83169667
قم - ايرنا - معاون سوادآموزي اداره كل آموزش وپرورش قم گفت: امسال حدود 27 درصد از فعاليت هاي نهضت سوادآموزي استان به مردان اختصاص يافته است.