دكتر حمیدرضا قاسم پور سه شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: از مهر ماه امسال تا كنون 350 بوفه فعال مورد بازرسی قرار گرفته و به 120 بوفه تذكر و اخطار داده شده است.
وی گفت: كارشناسان سلامت محیط این مركز، از مدارس زیر پوشش در سال تحصیلی 98-97 بازدید های مستمر داشته اند این برنامه از ابتدای مهر با هدف بررسی وضعیت بهداشت محیط مدارس و بوفه های عرضه مواد غذایی، در دستور كار این مركز قرار گرفت.
رئیس مركز بهداشت شهدای انقلاب شیراز افزود: واحد سلامت محیط این مركز براساس روال سال های گذشته،با بررسی وضعیت بهداشت محیط مدارس و ارتقای بیشتر شاخص های بهداشتی، از تمام مدارس زیر پوشش بازدید كرده و ضمن ارائه آموزش های لازم، مكاتباتی برای برطرف كردن نواقص موجود انجام شده است.
بر اساس ماده سه آیین نامه اجرایی تامین، حفظ و ارتقای سلامت جسمی، روانی و اجتماعی دانش آموزان مصوب هیات وزیران در سال 84، با هدف تامین بخشی از انرژی و مواد مغذی مورد نیاز دانش آموزان، ارائه موادغذایی سالم و با كیفیت و جلوگیری از عرضه موادغذایی بی ارزش در مدارس مورد تاكید بوده است.
در دهه های گذشته كه از تنقلات چشم نواز و وسوسه انگیز در اشكال و بسته بندی های رنگارنگ خبری نبود والدین با مواد غذایی سالم و مفید از قبیل نان، پنیر و گردو دانش آموز خود را روانه مدرسه می كردند، هر چند بابای مدرسه نیز اقلام دیگری می فروخت كه چندان به مذاق بچه ها خوش نمی آمد، اما مضراتش به مراتب كمتر بود.
مسئول واحد سلامت محیط مركز بهداشت شهدای انقلاب نیز با تاكید بر اهمیت رعایت اصول و موازین بهداشتی در مدارس و حفظ سلامت دانش آموزان گفت: از ابتدای سال تحصیلی جدید، كارشناسان سلامت محیط با بازدید از تمام مدارس، وضعیت ساختمان كلاس ها و قسمت های دیگر از جمله آزمایشگاه و وضعیت سرویس بهداشتی را مورد بررسی قرار دادند و آموزش های لازم را ارائه كردند.
محمد حسین كیانفر با تاكید بر اهمیت تغذیه سالم دانش آموزان و عرضه مواد غذایی مجاز در بوفه مدارس، افزود: در بازدیدهای كارشناسان، علاوه بر بررسی وضعیت ساختمانی بوفه های مدارس، مواد غذایی عرضه شده نیز كنترل شد و به برخی از متصدیان كه اقدام به عرضه اقلام مواد غذایی غیرمجاز می كردند، اخطار كتبی داده شد.
وی اضافه كرد: از بسته بندی و عرضه مواد خوراكی در كاغذهای باطله، روزنامه و كیسه های پلاستیكی مصرف شده و رنگی باید خودداری شود علاوه بر آن در صورت استفاده از ظروف یك بار مصرف باید مخصوص مواد غذایی گرم یا سرد باشند.
مسئول واحد سلامت محیط مركز بهداشت شهدای انقلاب شیرا ادامه داد: محصولات غذایی بسته بندی شده باید از تولیدات كارخانه های معتبر تهیه شود و دارای پروانه ساخت، سری ساخت و تاریخ تولید و مصرف باشد.
كیانفر اظهار داشت: غذا باید در محلی تمیز و عاری از گرد و خاك، مگس، حشرات و جانوران موذی نگهداری شود و غذاهایی كه از بیرون (مراكز پخت) تهیه می شوند، وضعیت بهداشتی مركز پخت و شرایط حمل و نقل غذا باید مطابق با آیین نامه مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی باشد.
مسئول واحد سلامت محیط مركز بهداشت شهدای انقلاب افزود: در مورد این نوع غذاها باید به نكاتی از قبیل كم نمك بودن، كم چرب و روغن به كار رفته اسید چرب ترانس كم تر از 2 درصد رعایت شده، غذا در حجم مناسب، یكبار مصرف مناسب استفاده و از توزیع نوشابه های گازدار و ماءالشعیر همراه با غذا یا مجزا خودداری شود.
او همچنین گفت:با توجه به فرا رسیدن فصل سرما و لزوم رعایت اصول ایمنی لازم، سیستم های گرمایی مدارس زیر پوشش نیز بررسی شده است.
كیانفر، از خانواده ها خواست تا در صورت مشاهده هرگونه مشكل بهداشتی در مدارس مراتب را برای رسیدگی به سامانه 190 اطلاع دهند.
6113 /1876
شیراز- ایرنا - رئیس مركز بهداشت شهدای انقلاب شیراز اعلام كرد: 400 مدرسه در محدوده این مركز بهداشتی زیر ذره بین بازرسان و پایش مستمر بوفه مدارس قرار دارند.