سفر رييس جمهور به فضاي اجتماعي و مجازي گلستان ختم نشد و استان هاي همسايه همچون مازندران، خراسان شمالي و سمنان نيز به بررسي و پوشش خبري اين سفر پرداختند.
گسترده ترين بازتاب حضور هيات دولت دوازدهم در بين مردم گلستان در شبكه اجتماعي تلگرام بود كه كاربران بيشتري دارد و مردم در آن به تبادل مطلب و اخبار مي پردازند.
در اين شبكه اجتماعي كاربران يا به صورت حضور در گروه و يا كانال به ارائه ديدگاه پرداختند، در گروه هاي اين شبكه بيشتر نظرات از جنس مطالبه گري بود و درخواست هايي كه در بخش هاي مختلف از رييس جمهور خواسته مي شد همانند نيازهاي حوزه آب، توجه به كشاورزي به عنوان اشتغال عمده مردمان اين خطه و اشتغال جوانان.
توجه به راه هاي روستايي و محروميت زدايي يكي ديگر از مطالبي بود كه كاربران تلگرامي هم در گروه ها و هم در كانال ها به آن پرداختند.
گروه هايي همچون گلستان امروز، تركمن صحرايي ها و حاميان محيط زيست گلستان در كنار پوشش خبري سفر رييس جمهور، كاربران نظرهاي شخصي خود را در اين گروه ها بارگزاري كردند.
در كانال هاي تلگرامي همچون خبر فوري گلستان، خبرهاي مهم گلستان، گلشن مهر و گلستان آنلاين مطالبات با رنگ و لعاب متفاوت عرضه شد، برخي از اين كانال ها اخبار را به صورت لحظه اي منعكس و برخي به ارائه پيشنهادات در مورد طرح هاي شروع شده اجرايي از دور اول سفر رئيس جمهور در سال 93 البته بعضا با كنايه و نقد پرداختند.
همچنين اشتغال زنان، نگاه مرد سالاري در دستگاه هاي اجرايي و خدماتي، استفاده از نيروي هاي غير بومي در مديريت ادارات و دستگاه هاي استان گلستان از جمله مطالب منعكس شده بود.
در حاليكه برخي كانال هاي تلگرامي استان گلستان در مسائل مختلف فعالانه عمل مي كنند واكنشي به سفر رييس جمهور نداشته و حتي از پوشش خبري آن نيز خودداري كردند.
همچنين تعدادي ديگر از كانال ها و گروهها خواستار حضور نماينده اي از فعالان فضاي مجازي گلستان در نشست خبري رييس جمهور بودند.
اينستاگرام فضاي مجازي عمومي ديگري بود كه كاربران آن با دست بازتر به عرضه پست هاي مختلف از جمله بريده هايي از سخنان دكتر روحاني در جمع مردم گنبد پرداختند، رنگ سياسي در اظهار نظرهاي اينستايي بيشتر به چشم مي خورد.
بخش هايي از سخنان دكتر روحاني در مورد گلستان با تعبير رنگين كمان اقوام از سوي كاربران بيشتري عرضه شده بود كه به اين ترتيب و با توجه به حضور قوميت هاي مختلف در جمع استقبال كنندگان به اصطلاح مجازي ها لايك بيشتري هم خورد.
برخي كاربران اينستاگرامي در پست هاي خود از تعبير رييس جمهوري نسبت به اقوام گلستان گلايه و آن را ادامه شعارهاي گذشته دانستند و معتقدند بهاي چنداني به حضور اقوام در سطوح سياسي استان و كشور داده نمي شود و گروه ديگري خلاف اين نظر را داده و ابراز داشتند حضور اهل تسنن و بويژه تركمن ها به عنوان جمعيت غالب قومي گلستان در مديريت و توسعه اقتصادي استان زياد بوده و اين از دستاورد هاي دولت است.
كاربري در پست اينستاگرامي خود نوشت: 'رئيس جمهور روحاني ما سني هستيم و سني بودن نبايد دستمايه تبعيض باشد'.
كاربري ديگر نيز پست كرد: ' آقاي روحاني گلستان را جوانان گلستان را دريابيد' و كاربري ديگر نيز بدون توضيح بيشتر با انتشار عكسي از جوان كه در حال دستفروشي بود نوشت: 'گلستان ديگر توان صبوري ندارد، #اشتغال'.
بازتاب مردمي حضور رييس جمهور در گلستان در شبكه هاي يوتوب و توييتر نيز بازتاب يافت.
دستاوردهاي سفر، وحدت اقوام گلستان و پيشنهاد و مطالبه و البته گلايه از طرح هاي اجرايي بر زمين مانده از سفر قبلي رييس جمهور به گلستان و حتي دولت هاي قبل تر از جمله موضوعات مطروحه در اين شبكه ها بود.
فعالان شبكه توييتر سفر رييس جمهور را با مسائل اقتصادي و معيشتي گلستان و منطقه شمال و شمال شرق كشور پيوند زدند.
برخي كاربران توييتر سفر رييس جمهور را تحكيم بخش همدلي و نزديكي بيشتر اقوام گلستان دانستند و آن را مقدمه شتاب بيشتر حركت استان در توسعه اقتصادي عنوان كردند.
كاربرات توييتري نوشتند؛ 'گلستان تشنه است' ، 'گلستاني سني و شيعه، ايراني هستند'، ' گلستان در روياي توسعه؛ رويايي كه گذشتگان به گور برده اند' ، ' آقاي رييس جمهور سفر كردن به گلستان دردي دوا نمي كند، استان نياز به مدير و اعتبار دارد'.
در اين بين برخي كاربران توييتر توجه دولت روحاني به گلستان بويژه شناخت 52 ساله شخص رييس جمهور (از دوران جواني) از گرگان را به فال نيك گرفته و معتقدند رويكرد دولت در حمايت از اقوام و مذاهب مختلف مزيتي براي استان گلستان محسوب شده و از اين منظر ره آوردهاي خوبي براي منطقه شاهد خواهيم بود.
استخراج: رضا غلامي
سفر دو روزه دكتر روحاني به استان گلستان علاوه بر رسانه هاي غالب و بزرگ خبري بازتاب هاي مردمي داشت كه بيشترين واكنش ها به آن در شبكه هاي اجتماعي بروز يافت.