حذف ارز نیمایی، سطح زیرکشت پنبه کشور را بیشتر خواهد کرد

گرگان- ایرنا- رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور با اشاره به حذف ارز نیمایی در واردات پنبه گفت: با این اقدام، واردات پنبه در سال آینده با ارز آزاد انجام می‌شود و افزایش سطح زیرکشت و قیمت این محصول جزو پیامدهای مثبت آن است.

قربان قربانی روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه با تغییرات اقلیمی و کمبود بارش‌ها و منابع آبی و افزایش دمای زمین، موسسه تحقیقات پنبه کشور به دنبال معرفی ارقام سازگار با شرایط آب و هوایی پیش‌رو است، اظهار کرد: تا چپد دهه قبل تنها ۲ رقم پنبه آن هم از نوع ارقام دیررس وجود داشت اما در حال حاضر در نتیجه تحقیقات و پژوهش‌های انجام‌شده، ۱۶ رقم تجاری پنبه در کشور عرضه می‌شود.

وی افزود: ۱۶ رقم تجاری پنبه متناسب با شرایط آب و هوایی نقاط مختلف کشور و مقاوم به شوری و تنش‌های محیطی است که چهار مورد از این ارقام معرفی‌شده به کشاورزان با استفاده از فناوری هسته‌ای تولید شده است.

رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور با بیان اینکه تولید ارقام پنبه براساس دانش هسته‌ای در برابر تغییرات محیطی مقاوم بوده و پرمحصول و باکیفیت بالا هستند، تصریح کرد: با کشت این ارقام، طول دوره رشد از ۱۸۰ تا ۲۰۰ روز به ۱۱۰ تا ۱۴۰ روز می‌رسد که این مساله به ویژه در مناطق خشک و نیمه‌خشک، موجب ۲ بار صرفه‌جویی در مصرف آب خواهد شد.

صرفه‌جویی ۲۵۰ میلیون مترمکعبی در مصرف آب با کشت ارقام جدید پنبه

قربانی اضافه کرد: کشت ارقام پنبه براساس دانش هسته‌ای موجب حدود ۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در هکتار صرفه‌جویی مصرف آب می‌شود که اگر سطح زیرکشت پنبه ۱۰۰ هزار هکتار باشد با توسعه این ارقام، ۲۵۰ میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفه‌جویی خواهد شد.

وی با بیان اینکه با کاهش دوره رشد محصول، هزینه‌های تولید کاهش یافته و زمین برای کشت بعدی آماده خواهد شد، افزود: به دلیل عملکرد ارقام جدید پنبه، بهره‌وری در واحد سطح افزایش می‌یابد.

رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور، قیمت پایین را مشکل اصلی پنبه در کشور دانست و تاکید کرد: قیمت این محصول متناسب با دیگر محصولات کشاورزی رشد نمی‌کند و در صورت قیمت‌گذاری درست و منصفانه شاهد سطح زیر کشت پنبه در کشور خواهیم بود.

قربانی به استفاده از پساب‌های تصفیه‌شده خانگی برای آبیاری مزارع پنبه اشاره کرد و گفت: در شناسایی آفات و بیماری‌های پنبه نیز اقدامات خوبی انجام شده و تلاش ما تداوم شناسایی ارقام جدید پنبه است.

به گفته وی؛ موسسه تحقیقات پنبه کشور در سال ۱۳۷۵ با هدف افزایش درآمد کشاورزان و کاهش هزینه‌های تولید در گرگان راه‌اندازی شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha