۲۶ دی ۱۳۹۷، ۱۱:۰۶
کد خبر: 83172830
T T
۰ نفر
سارقان بار اولی در حال افزایش هستند

تهران- ایرنا- جانشین فرمانده نیروی انتظامی (ناجا) گفت: در سال گذشته سرقت روند كاهشی داشت اما امسال به دلیل تشدید برخی مسائل مانند بیكاری، مشكلات اقتصادی و توسعه حاشیه نشینی این روند رو به افزایش گذاشته است؛ به طوری كه سارقان بار اولی در حال افزایش هستند و باید در این زمینه فكری شود.

به گزارش خبرنگار انتظامی ایرنا، ایوب سلیمانی روز چهارشنبه در حاشیه همایش معاونان مبارزه با سرقت در جمع خبرنگاران افزود: تعداد سارقان حرفه ای در كشور 200 هزار نفر است و بیش از 65 درصد سرقت ها توسط سارقان حرفه ای و سابقه دار و پرونده دار انجام می شود كه اگر تمركز بر این جمعیت صورت گیرد، اثر بیشتری دارد.
وی ادامه داد: بیش از 20 درصد احساس ناامنی ناشی از سرقت است به ویژه سرقت هایی كه به زندگی شخصی مردم برمی گردد. 70 درصد سرقت ها در 10 استان و مركز استان از جمله تهران، البرز، فارس، خوزستان، خراسان رضوی، كرمان و اصفهان انجام می شود.
سلیمانی اظهار داشت: در سال گذشته و نیمه سال گذشته روند روبه كاهش در سرقت داشتیم اما از سال گذشته به دلیل تشدید برخی امور كه در حوزه كنترل ما نیست مثل بیكاری، مشكلات اقتصادی، توسعه حاشیه نشینی، عدم مدیریت صحیح معتادان متجاهر و عدم پیش بینی مكان مناسب برای نگهداری بلند مدت و درمان آنها آمار سرقت افزایش یافته است.
وی تصریح كرد: البته برای جمع آوری و نگهداری معتادان متجاهر مكان های مناسبی در تهران پیش بینی شده است كه تا پایان سال از سطح تهران جمع آوری و در اختیار مكان های ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار می گیرند.
سلیمانی اضافه كرد: قرارگاه مبارزه با سرقت كه از قبل فعال بوده است و با رویكری جدید فعال تر می شود و علاوه بر این، طرح اقدام مبارزه قاطع با توسعه سرقت تهیه شده و مراحل اولیه آن را شروع كرده ایم. جلسه امروز توجیه استانی برای اجرای این طرح بوده است.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی (ناجا) افزود: در اجرای این طرح از ابزارهای جدید، تمركز جدی بر تقویت حوزه های اطلاعاتی و عناصر اصلی استفاده می شود.
وی با اشاره به عناصر پنج گانه سرقت اعم از سارق، جغرافیای سرقت، موضوع سرقت، مالخرها و كاركنان ناجا، گفت: در نظر داریم بر حوزه ارتقای اصول حرفه ای و دانش كاركنان تمركز كنیم زیرا برخورد جدی با مالخرها از الویت های پلیس است.
سلیمانی اضافه كرد: بیش از 65 درصد سرقت های كشور كشف می شود همچنین در زمینه سرقت خودرو 95 درصد سرقت ها كشف می شود كه 85 درصد این كشفیات در ماه های اول صورت می گیرد. همچنین برخی اقلام سرقتی به صاحبان آنها برنمی گردد زیرا اقلام كدینگ نیستند و برچسب ندارند.
جانشین فرمانده ناجا گفت: بر این اساس، سامانه نمایشگاه مجازی اموال مسروقه راه اندازی شده است كه سال گذشته به صورت آزمایشی در تهران اجرا شد و در 10 ماه گذشته در تهران جواب داده است و امسال در سراسر كشور راه اندازی می شود.
سلیمانی افزود: اموال مسروقه در سامانه بارگذاری می شود و افراد مالباخته كه گزارش سرقت داده اند، با پركردن فرم هایی وارد نمایشگاه مجازی می شوند و با اجازه مرجع قضایی اموال مسروقه به آنها بازمی گردد.
به گفته وی حدود 10 سند در حوزه های امنیت، انضباط و آرامش اجتماعی هفته آینده در قالب همایش مورد بررسی قرار می گیرد.
اجتمام*9105*1834