۲۶ دی ۱۳۹۷، ۱۸:۱۷
کد خبر: 83173584
T T
۰ نفر
عربستان انحصار گازی قطر را به چالش می كشد

تهران - ایرنا - روزنامه لبنانی الاخبار روزچهارشنبه /امروز/ در گزارشی نوشت كه اختلافات عربستان و قطر، دولت سعودی را برآن داشته است تا با همكاری امارات و عمان، شبكه گازی خود را در منطقه گسترش دهد و اجازه ندهد جولان گازی قطر ادامه یابد.

به گزارش ایرنا، این روزنامه نوشت شواهد نشان می دهد كه عربستان قصد دارد در راستای سیاست های خود در قبال قطر، ذخایر گازی خود را توسعه دهد، 'خالد الفالح' وزیر انرژی عربستان روز سه شنبه در كنفرانس 'مستقبل الاستدامه' (آینده پایدار) در 'ابوظبی'، هدف عربستان را در این زمینه اعلام كرد.
به گفته خالد الفالح، دولت سعودی می خواهد با همكاری 'امارات' و 'عمان' شبكه گازی خود را در منطقه توسعه دهد تا بتواند ابتدا نیازهای داخلی خود را تامین كند و سپس در امر صادرات از قطر پیش قدم شود.
پیشتر 'دان برولیت' معاون وزیر انرژی آمریكا گفته بود كه ما انتظار داریم بزرگترین صادركننده گاز مایع در جهان (قطر) بتواند با تامین گاز اروپا انحصار تامین انرژی اروپا از سوی روسیه را بشكند.
شركت 'قطر پترول' قصد دارد در سال های آینده 20 میلیارد دلار در پایانه گازی 'گلدن باس' در ایالت 'تگزاس' آمریكا سرمایه گذاری كند.
چهارشنبه گذشته نیز وزیر انرژی عربستان اعلام كرد كه ذخایر گازی این كشور به بیش از 320 تریلیون متر مكعب رسیده و شركت آرامكوی عربستان با اكتشاف چندین میدان گازی و توسعه میادین موجود وعده داده تا سال 2030 عربستان را به صادر كننده گاز تبدیل كند.
وی در ادامه سخنانش گفت: ریاض، مسقط و ابوظبی با هدف توسعه شبكه گازی میان سه كشور مذاكراتی را ترتیب داده اند كه در آینده نزدیك، كویت و بحرین نیز به این سه كشور می پیوندند.
به نظر می رسد كه این طرح سعودی در ادامه همان بحران میان اعضای شورای همكاری خلیج فارس باشد و ریاض با این اقدام در راستای سیاست های پیشین خود در مقابل قطر گام بر می دارد.
دولت سعودی در ابتدا می خواهد امارات و عمان را از گاز قطر بی نیاز كند چرا كه این دو كشور در حوزه خلیج فارس بزرگترین وارد كنندگان گاز از قطر هستند و در گام دوم نیز به دنبال آن است كه مهم ترین برگ برنده قطر یعنی صادرات گاز این كشور را به چالش بكشد.
چه بسا بتوان خروج قطر از اوپك را مرتبط با آگاهی دوحه از طرح ریاض دانست كه به دنبال آن دوحه می تواند در زمینه صادرات گاز نقش آفرینی مثبت تری داشته باشد.
كارشناسان معتقدند با توجه به تلاش های ناكام عربستان در زمینه اكتشاف و استخراج گاز در اواخر دهه نود میلادی بعید به نظر می رسد كه این كشور بتواند با توسعه میادین خود با قطر رقابت كند، به ویژه اینكه اغلب منابع گازی این كشور از منابع گاز صخره ای می باشد كه استخراج از آن مستلزم روش های پیچیده و پیشرفته است.
قطر در آوریل 2017 اعلام كرد با افزایش 43 درصدی تولید گاز طبییعی، تولید سالانه اش را به 110 میلیون تن می رساند.
خاورم*9208*1211