به گزارش گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، پيمان صالحي روز پنج شنبه در سومين همايش دوسالانه بومي سازي كاتاليست و فرآيند احياي مستقيم آهن در جزيره كيش در سخناني افزود: معاونت علمي وفناوري در اين راه آماده است تا زيرساختهاي لازم براي بازارسازي اين شركتها را فراهم كند.
وي راه موفقيت كشور را در توسعه هرچه بيشتر حوزه دانش بنيان و استارتاپ ها، سرمايه گذاري شركت هاي بزرگ بر روي نوآوري كسب و كارهاي كوچك و شتابدهي ايده هاي نوآورانه دانست.
صالحي در ادامه به 110 سرفصل حمايتي ذيل قانون حمايت از شركتهاي دانشبنيان اشاره كرد و گفت: تلاش ميكنيم كه راه را براي حركت كسب و كارهاي دانش بنيان استارتاپي هموار كنيم و اگر دستشان را نمي گيريم با قوانين دست و پاگير و موانع سد راه آنها نشويم.
**مرور خودكفايي كشور در بوميسازي صنعت كاتاليست/كشور از واردات كاتاليست بي نياز شد
همچنين هومن كريمي مدير عامل شركت دانش بنيان نفت و گاز سرو در آغاز اين همايش، با اشاره به تامين بخش عمده نياز صنعت فولاد كشور از كاتاليست هاي ايراني گفت: اگرچه در سال 1392 و آغاز تحريمهاي شكننده بارگذاري اوليه كاتاليست هاي اين شركت در فولاد مباركه 15 تن توليد ساليانه با 40 درصد ضايعات بود در سال 1395 به 350 تن توليد تا 25 درصد ضايعات رسيد اين در حالي است كه در سال 96 موفق شديم 720 كاتاليست را با فقط يك و نيم درصد ضايعات عرضه كنيم.
كريمي با اشاره به ورود صنعت توليد كاتاليست كشور به بازار هاي بين المللي براي نخستين بار، اظهار كرد: بازار آهن اسفنجي ايران رتبه قابل توجهي در دنيا دارد اما نقش حياتي كاتاليست در اين صنعت، كليدي و مهم به شمار مي رود.
وي افزود: بر همين اساس مصمم شديم تا از چرخه بهروزرساني محصولات عقب نمانيم و در معرض مقايسه با ديگر رقباي توليد كننده كاتاليست قرار گيريم؛ همين موضوع موجب شد تا زمينه ورود به عرصه صادرات بين المللي در سال جاري فراهم شود.
به گفته مديرعامل اين شركت دانش بنيان، ورود به عرصه توليد با مواد اوليه داخلي، گام مهمي است كه در ابتداي راه ناممكن به نظر ميرسيد؛ در سال 1390 بيش از90 درصد مواد اوليه از خارج چند مي شد امااكنون 85 درصد مواد اوليه از داخل تامين ميشود.
**ايران در جمع صادركنندگان فولاد قرار گرفته است
مهدي كرباسيان رئيس پيشين هيات عامل ايميدرو نيز در اين همايش با اشاره به جايگاه ويژه كنوني فولاد در اقتصاد غير نفتي كشور گفت: به لحاظ منابع معدني از جمله آهن غني هستيم بنابراين بايد در راهبردهاي كلان كشور توجهي ويژه به صنعت فولاد شود.
وي افزود شركت هاي داخلي اكنون توانستند كمبودهاي صنعت فولاد را برطرف كنند در 9 ماهه اول سال بيش از 7 ميليون تن فولاد صادر كرديم كه ارزشي 3.5 ميليارد دلاري براي كشور داشته است. اين وضعيت را بايد با واردات بالاي فولاد در دهه 60 مقايسه كرد.
به گفته كرباسيان، در همان دوران با توجه به عدم تنوع در محصولات غير نفتي هيچ كالايي براي تهاتر با كشوري نظير تركيه نداشتيم اما با توانمندي كشور در صنعت فولاد اكنون شرايط عوض شده است اين محصول جايگاه ويژه اي در سبد صادرات غيرنفتي كشور دارد.
وي با اشاره به عدم توازن در صنعت فولاد در سال 92 گفت: حاصل از فروش نفت مشكلات جدي در صنعت فولاد وجود داشت اما اكنون به جرأت مي توانيم بگوييم كه صادر كننده فولاد شده ايم.
**تأمين مالي بانكي نياز صنعت فولاد كشور
دكتر بهرام سبحاني رئيس انجمن توليدكنندگان فولاد ايران نيز با ابراز خرسندي از توانمندي و حركت رو به رشد كشور توليد در بخش آهن اسفنجي گفت: خوشبختانه امروز صنعت فولاد كه وابسته به كاتاليست است با توليدات داخلي نياز خود را تامين مي كند.
وي افزود برخي از تجهيزات كه وارداتي است، به تامين مالي بانكي نياز دارد و اگر سيستم بانكي بتواند نياز صنايع را در تامين مالي كمك كند شركتهاي داخلي قادر به توليد تجهيزات هستند و نياز به طرف خارجي نداريم.
سبحاني عنوان كرد:از جانب فولادي ها به عنوان رئيس انجمن فولاد از واحدهاي داخلي كاتاليست قدرداني مي كنيم كه نياز ما به شركت هاي خارجي را برطرف كردند.
**رشد صادرات كشور به مدد توسعه صنعت فولاد
محمد كشاني مديرعامل فولاد خوزستان نيز در اين همايش با اشاره به اينكه صادرات غيرنفتي كشور در چند سال اخير نشات گرفته از رشد صنعت فولاد بوده است، گفت فولادي ها كمك موثري از محل صادرات به اقتصاد كشور داشتند اگرچه با نياز كاذب در چند ماه اخير قطار صادرات صنعت فولاد كشور قدر كم شد اما فرآيند صادرات دوباره با قوت بيشتري ادامه مي يابد.
وي افزود: توليد فولاد خوزستان كشور تا پايان سال به 3.8 ميليون تومان خواهد رسيد و تا پايان سال به بيش از 2.1 ميليون صادرات خواهيم رسيد.
بر اساس اين گزارش شركت دانش بنيان توسعه صنايع نفت و گاز سرو با مشاركت بخش خصوصي از سال 1383 فعاليت خود را در زمينه توليد كاتاليست هاي بومي مورد نياز صنايع فولاد كشور آغاز كرده است.
اين شركت دانشبنيان اكنون با فرآوري و توليد بيش از 2500 تن كاتاليست احيا مستقيم آهن در رقابت با توليدكنندگان خارجي، در تأمين بيش از 35 درصد از فراورده آهن اسفنجي كشور نقش دارد و اين ميزان تا سال 1400 به بيش از 70 درصد خواهد ميرساند.
سومين همايش دوسالانه بومي سازي كاتاليست و فرآيند احيا مستقيم آهن، از 26 تا 29 ديماه جاري در جزيره كيش با حضور جمعي از مسئولان صنايع فولاد كشور، برگزاري پانلهاي تخصصي، بحث و گفتوگوي فعالان صنايع فولاد و پتروشيمي در حال برگزاري است.
علمي*1836
معاون نوآوري و تجاري سازي معاونت علمي:
پيشرفت صنايع بزرگ در گرو بهره گيري از حوزه دانش بنيان است
۲۷ دی ۱۳۹۷، ۱۴:۵۹
کد خبر:
83174435
تهران– ايرنا- معاون نوآوري و تجاري سازي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري راه توسعه صنايع بزرگي چون فولاد و پتروشيمي در كشور را بهره گيري از نوآوري، توانمندي و چابكي شركتهاي دانش بنيان و حوزه استارتاپي دانست.