به گزارش روز شنبه خبرنگار ايرنا، نشان دادن استعداد و توانايي هنرمندان ناشنوا و تغيير نگرش مردم نسبت به توانايي هاي ناشنوايان از اهداف اصلي برپايي اين نمايشگاه است.
اين نمايشگاه با توجه به اهميت موضوع و شناخت ذهني و تخيلي ناشنوايان و كم شنوايان با حضور مدرسان عكاسي و ديگر علاقه مندان به عكاسي برگزار شد.
مهدي قبادي، رئيس كانون ناشنوايان ايران گفت: در اين مسابقه آثار عكاسي افراد ناشنوا از تهران و شهرستانهاي ديگر در گروه هاي سني مختلف با موضوع آزاد به نمايش گذاشته و با استقبال بي نظير ناشنوايان مواجه شد.
وي اضافه كرد: هدف از برگزاري اين نمايشگاه كه براي اولين بار در سطح ملي برگزار شده، اين است كه به جامعه و عموم مردم و مسئولان بفهمانيم كه ناشنوايان و كم شنوايان هنرمند داريم و مي توانيم از قابليت و توانايي آنها استفاده شود؛ مسئولان فكر مي كنند ناشنوايان مشكل ذهني دارند ولي اين طور نيست همه اين ناشنوايان با شهروندان عادي برابر هستند.
رئيس كانون ناشنوايان ايران يادآور شد: كانون ناشنوايان ايران بزرگترين و قديمي ترين موسسه ناشنوايان در ايران است كه از سال ۱۳۳۹ تاكنون فعاليت دارد در حالي كه سازمان بهريستي ۲۰ سال بعد تاسيس شد و تنها عضو رسمي فدراسيون جهاني و آسيايي هستيم.
وي تصريح كرد: چند بار از مسئولان از جمله مسئولان شهرداري و سازمان بهزيستي خواستار همكاري در اين نمايشگاه شديم اما متاسفانه هيچكدام همكاري نكردند بنابراين تصميم گرفتيم با هزينه شخصي اين نمايشگاه برگزار كنيم تا نشان دهيم كه ما مي توانيم و ناشنوايان مي توانند هنرهاي خود را به نمايش بگذارند.
به گفته قبادي، در حال حاضر ۲۵۰ هزار ناشنوا در كشور زندگي مي كنند كه هفت هزار نفر آنان در كانون ناشنوايان عضويت يا فعاليت دارند.
* استعداد ناشنوايان خاص است
بهرنگ دزفولي زاده، كارگردان سينما و تلويزيون كه در بيش از ۸۰ فيلم سينمايي و سريال به عنوان عكاس حضور داشته، داوري مسابقه اين نمايشگاه را برعهده داشت.
وي گفت: علت حضورم در اين نمايشگاه وارد شدن به دنياي شگفت انگيز هنري ناشنوايان و كم شنوا است؛ افرادي كه از لحاظ شنوايي مشكل دارند، بهتر از ديگر افراد مي توانند ببيند و بشنوند.
وي افزود: دقت نظري كه در قشر خاص ناشنوايان وجود دارد، انگيزه بخش است بنابراين فيلمنامه اي به نام «بي صدا - حلزون » تهيه كردم تا در آن از هنرپيشه هايي در نقش ناشنوا استفاده كنم و از اين طريق مشكلات افراد ناشنوا را به گوش مخاطبان برسانم.
دزفولي زاده تاكيد كرد: استعداد ناشنوايان خاص و متفاوت است به طوري كه لازم است در هر رشته كاري، به افراد ناشنوا فرصت بدهند تا استعداد و توانايي هاي خودشان را نشان دهند نه اينكه توانايي هاي آنان ديده نشود و به پرده فراموشي سپرده شود.
مسابقه عكاسي ناشنوايان با موضوع آزاد براي نخستين بار پيشتر در سطح ملي برگزار شده است و اين نمايشگاه نيز به منظور ارائه عكس هاي شركت داده شده در اين مسابقه در محل كانون ناشنوايان ايران با حضور افراد عادي و ناشنوايان و ۲۴ شركت كننده برگزار شد.
داوري اين نمايشگاه را بهرنگ دزفولي زاده، مازيار رضاخاني و آرش محمدي برعهده داشتند و به نفرات اول تا سوم جوايزي اهدا و به ساير شركت كنندگان در اين مسابقه نيز لوح تقدير اهدا شد .
به گزارش ايرنا، در حال حاضر يك ميليون و 434 هزار فرد داراي معلوليت تحت پوشش سازمان بهزيستي كشور هستند كه 245 هزار نفر آنان كم شنوايي يا ناشنوايي دارند. 17 درصد جمعيت تحت پوشش حوزه توانبخشي كشور دچار معلوليت شنوايي هستند.
اجتما م*9185 * 3063
تهران- ايرنا- نمايشگاه عكاسي ناشنوايان به همت كانون ناشنوايان ايران در تهران برپا شد.