به گزارش روز یكشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا ،هیأت هنرمندان چینی با معاون توسعه روابط فرهنگی بینالمللی و مدیركل همكاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از كشور این سازمان در خصوص همكاریهای مشترك در زمینه های فعالیتهای مشترك در حوزه سینما، تهیه یك اثر مشترك موسیقایی با حضور هنرمندان دو كشور، برگزاری برنامههای فرهنگی و هنری ایران در محل فرهنگی شهر گوانگجو چین، انعقاد خواهرخواندگی شهر شیان در چین با شهر تاریخی اصفهان در ایران و تلاش برای معرفی چهره مثبت كشور ایران به جهانیان به گفت و گو پرداختند.
براساس اعلام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ،این هیات، همزمان با اجرای برنامههای بزرگداشت چهل سالگی انقلاب اسلامی و با همكاری رایزنی فرهنگی ایران در چین و ادارهكل همكاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از كشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، هیأتی از گردشگران، هنرمندان و سینماگران چینی با هدف آشنا شدن با پیشرفتها و توسعه فرهنگی ایران، بازدید از شهرهای تاریخی، مراكز علمی، هنری، فرهنگی و تاریخی، به كشورمان سفر كردهاند.
** فرهنگ و هنر، مؤثرترین عامل همگرایی تمدنها
معاون توسعه روابط فرهنگی بینالمللی در این دیدار به همگرایی بیشتر با افتتاح جاده ابریشم، به بُعد فرهنگی و هنری این جاده اشاره كرد و گفت: فرهنگ و هنر، مؤثرترین عامل همگرایی تمدنهاست.
عباس خامه یار با اشاره به رشد صنعت و هنر سینما در ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار داشت: ایران امروزه در سینما صاحبسبك است و در جشنوارههای سینمایی، فیلمهای ایرانی میوه این جشنوارهها محسوب میشود. ایران در در سال گذشته ٤٠٠ نشان جهانی در حوزه سینما دریافت كرده و سینماگران كشورمان جزو مهمانان ویژه این جشنوارهها هستند.
** اعلام آمادگی همكاری در عرصه فرهنگ و هنر
وی ادامه داد: دعوت از هیأت عالیرتبه سینمایی چین در جشنواره بینالمللی فیلم فجر آینده یكی ازبرنامههای ما است.
معاون توسعه روابط فرهنگی بینالمللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینكه؛ با همه ایرانهراسیهای غرب و جوسازیها، هنرهای تجسمی ما نیز در جهان پیشرفت داشته ، از آمادگی افزایش همكاری در حوزههای سینما، تئاتر، موسیقی و نقاشی، با چین خبر داد .
** دستاوردهای ایران در سایه محكم ترین تحریم ها
خامهیار سپس به دستاوردهای اجتماعی، فرهنگی و دانشگاهی ایران اشاره كرد و گفت: این دستاوردها در سایه محكمترین تحریمهای تاریخی علیه ملت ایران حاصل شده است.
وی همچنین درباره گردشگری در ایران بیان كرد: كشور چهار فصل ایران و در همه فصول برای گردشگری متنوع و مناسب است. حالا كه گردشگران چینی با توجه به پیشرفتهای اقتصادی تقریباً به همه جای دنیا سفر میكنند، از آنان دعوت میكنیم تا حتماً از زیباییهای طبیعی، باستانی و تاریخی ایران هم دیدن كنند.
** تعامل با مسلمانان براساس حق شهروندی است
خامهیار حضور این هیأت چینی متشكل از هنرمندان و فرهیختگان در ایران را نشانگر وجود روابط بسیار خوب بین ایران و چین و اثباتكننده آمادگی دو كشور برای توسعه این روابط دانست و افزود: در جاده ابریشم با دو افراطگرایی دینی و مذهبی و حقوق بشری روبرو هستیم.
وی تصریح كرد: نباید رفتار خشونتآمیز جریانهای سیاسی را به حساب مسلمانان گذاشت. مسلمانان در هر كشوری كه باشند، چه اكثریت و چه اقلیت، تعامل با آنها بر اساس حق شهروندی است.
** نگاه ما نسبت به ایران تغییر كرد
در ادامه این دیدار «زو جیان»، رییس هیأت چینی با تأكید بر اینكه پس از حضور در ایران و میهماننوازی ایرانیان، نگاه ما نسبت به ایران و ایرانی تغییر كرده است، گفت: قصد داریم فعالیتهای فرهنگی خود را گسترش دهیم.
وی افزود: در این راه چهار برنامه را پس از برگشت به چین انجام خواهیم داد؛ گسترش فعالیتهای مشترك با ایران در حوزه سینما، تهیه یك اثر مشترك موسیقایی با حضور هنرمندان دو كشور، برگزاری برنامههای فرهنگی و هنری ایران در حل فرهنگی شهر گوانگجو چین، انعقاد خواهرخواندگی شهر شیان در چین با شهر تاریخی اصفهان در ایران و تلاش برای معرفی چهره مثبت كشور ایران به جهانیان.
** كسب جایزه اول جشنواره سینمایی چین توسط هنرمندان ایرانی
در پایان این دیدار مدیركل همكاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از كشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار كرد: در یك سال گذشته سینماگران و ١٠ نفر از كارگردانان با تجربه ایران در جشنواره سینمایی چین شركت كرده و جایزه اول این جشنواره را كسب كردند.
محمدعلی كیانی، ادامه داد: پیشنویس یادداشت تفاهم همكاری فرهنگی و هنری بنیاد سینمایی فارابی برای فعالیتهای مشترك با سینمای چین تهیه شده است.
** همكاری موسیقایی دو كشور
كیانی همچنین با بیان اینكه برای برگزاری جشنواره موسیقی با اركستر ملی برای فعالیتهای مشترك آمادگی داریم، در پایان اظهار امیدواری كرد؛ این دیدار باعث توسعه فعالیتهای مشترك فرهنگی و هنری در زمینههای مختلف باشد.
** همكاری تهران - پكن در حوزه سینما
به گزارش ایرنا ،همكاریهای فرهنگی دو كشور چین و ایران سابقه دیرینه ای دارد از این رو همكاری این دو كشور در زمینه سینمایی مدتهاست كه آغاز شده و رفته رفته با دیدار های دوجانبه و چند جانبه هنرمندان این حوزه همواره بر توسعه و گسترش آن تاكید شده است.
در دهه اخیر شاهد پیشرفت چین در صنعت فیلمسازی و افزایش سالن های نمایشی آن بوده ایم كه به سرعت خودش را به تكنولوژی روز در سینما و فیلمسازی می رساند.
البته این در حالی است كه كشور ما هم در طول 40 سال گذشته سینماهای خود را بازسازی كرده و سعی داشته تعریف دیگری از سینما را به عنوان موضوع فرهنگی به دنیا ارائه كند.
هرچند سینما صرفا یك موضوع برای سرگرمی نیست، سینما مقوله ای برای همكاری های فرهنگی است كه از طریق آن می توان با فرهنگ و تمدن یكدیگر تا حدود فراوانی آشنا شد.
روسای سابق سازمان سینمایی در دیدار با مسئولان جشنواره های مختلف فیلم و سینمایی چین همواره بر تلاش در جهت سیاست همكاری بیشتر برای حضور در بازارها و تولید مشترك تاكید داشته اند.
** احیای مجدد بخش فرهنگی جاده ابریشم
این در حالی است كه مسئولان فرهنگی و به ویژه سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدارهای دوجانبه خود با همتایان چینی از اعلام آمادگی احیای مجدد بخش فرهنگی جاده ابریشم خبر داده و تاكید كرده اند كه با كمك چین محصولات مختلفی را در شكل های گوناگون انیمشین، مستند و سینمایی تولید می كنند تا فرهنگ دو ملت را به مردم دو كشور و دنیا منعكس كنند.
** گفت و گو برای تولید مشترك سینمایی
علاوه بر حضور فیلم های سینمایی و دیگر آثار هنری ایران در جشنواره های مختلف در چین و بعلكس ، هیات های مختلفی نیز مركب از سینماگران و فیلمسازان دو كشور برای گفت و گو و برنامه ریزی های مشترك با استفاده از توانمندی های دو طرف در حوزه فیلمسازی سفر كرده اند.
در این میان علاوه بر سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنیاد سینمایی فارابی ، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز با همت و تلاش این سازمان و به ویژه رایزنی های فرهنگی در كشورهای مقصد نقش بی بدیلی در توسعه و گسترش روابط و تعاملات هنری به ویژه سینمایی داشته و دارند.
** همكاری برای ساخت آثار مشترك
رییس گروه همكاری های فیلم چین نیز در گفت وگویی با ایرنا تاكید كرده است: ایران و چین در عرصه فیلم و سینما و ساخت آثار مشترك، توانایی ها و ظرفیت های بالقوه زیادی دارند و دو طرف می توانند در زمینه ساخت فیلم های مختلف فرهنگی، هنری، اجتماعی و كودكان همكاری كنند.
«لی كی شی» (le kexi) معتقد است :می توانیم از تجهیزات و توانمندی های خود به طور متقابل استفاده كنیم چین بسیار علاقه مند به چنین همكاری هایی با ایران است عرصه فیلم یك صحنه بسیار بزرگ برای همكاری است.
وی می افزاید: تجربیات بسیاری از سوی دو كشور در عرصه های فرهنگی وجود دارد كه باید با همكاری نهادهای دولتی مورد استفاده بهینه قرار گیرد و دو كشور و فیلمسازان بتوانند از این حمایت ها بهره مند شوند.
** عمق مناسبات تاریخی فرصتی برای ساخت فیلم
رییس گروه همكاری های فیلم چین با اشاره به اینكه آثار سینمایی و فیلم های ساخت چین و ایران دارای مشابهت های زیادی هستند تصریح كرد :بخشی از این اشتراكات، به تبادلات دیرینه فرهنگی و هنری دو كشور مربوط می شود.
«لی كی شی»، گفت: چین و ایران دو تمدن كهن و دارای تاریخی پر از مشتركات و همكاری هستند و همكاری فیلمسازان دو كشور در آینده، بیانگر عمق مناسبات تاریخی است و فیلمسازان دو كشور می توانند از این ارتباطات برای ساخت فیلم های خود بهره بگیرند.
** سیطره سینمای غرب و آمریكا بر سینمای ما غیر ممكن می شود
هرچند ایران و چین از سالیان بسیار دور از طریق راه ابریشم قدیم، ارتباطات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی زیادی داشته اند اكنون نیز لازم است این روابط تقویت شود.
دراین موقعیت حساس جهانی به جای اینكه سینمای غرب و آمریكا بر سینماهای ما سیطره پیدا كرده و هر آنچه می خواهند را القا كنند باید این فرصت را مسئولان فرهنگی و سینمایی دو كشور مدیریت كرده و زمینه ها و بسترهای لازم برای حضور سینماگران دو كشور را برای انجام فعالیت های مشترك و همچنین استفاده از تجربیات و ظرفیت های یكدیگر را فراهم آورند.
رسیدن به این مهم تنها نیازمند عزم و اراده جدی اهالی فرهنگ و هنر و هنرمندان دو كشور است كه بتوانند آینده ای درخشان را برای هنر هفتم در دو كشور رقم بزنند.
فراهنگ ** 9246 ** 1355 **
تهران - ایرنا - هیات هنرمندان سینمایی كشور چین در دیدار با مقامات سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خواستار گسترش فعالیتهای مشترك با ایران در عرصه سینما در قالب انعقاد تفاهمنامه شدند.