۱ بهمن ۱۳۹۷، ۹:۵۶
کد خبر: 83178273
T T
۰ نفر
شناسايي مكانيزم جديد براي درمان سكته مغزي و تشنج

تهران – ايرنا - محققان آمريكايي مكانيزم جديدي را شناسايي كردند كه امكان هدفگيري سلول ها و نورون هاي موردنظر براي درمان سكته مغزي و تشنج را با دقت بسيار زياد فراهم مي كند.

به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، زماني كه مغز انسان دچار آسيب مي شود، بخش هايي از مغز اسيدي شده و مقادير زيادي انتقال دهنده عصبي گلوتامات آزاد مي شود. اين انتقال دهنده عصبي، گيرنده هاي NMDA را كه مسئوليت كنترل جريان اتم هاي باردار يا يون ها را به درون و بيرون نورون ها بر عهده دارند، تحريك مي كند و موجب فعاليت بيش از حد نورون ها مي شود. سيگنال هاي NMDA براي يادگيري وشكل گيري حافظه ضروري هستند، اما بيش فعالي نورون ها مي تواند پيامدهاي بسيار مخربي داشته باشد.
در واقع فعاليت غيرطبيعي گيرنده هاي NMDA در بسياري از بيماري هاي عصبي از جمله سكته، تشنج، افسردگي، آلزايمر و حتي در افرادي كه با جهش هاي ژنتيكي متولد شده اند، وجود دارد.
در تحقيقات پيشين مشخص شده است كه تركيبي موسوم به مجموعه 93 قادرند فعاليت گيرنده هاي NMDA را كاهش دهند. اما اين تركيبات در مواردي موجب كاهش فعاليت اين گيرنده ها در بخش هاي سالم مغز مي شوند.
اكنون محققان از طريق بلورنگاري با استفاده از اشعه X توانستند زائده اي را در تركيب مجموعه 93 بيابند كه درون شيار بسيار ريزي در گيرنده هاي NMDA چفت مي شود. اين شيار پيش از اين شناسايي نشده بودند و در آزمايشات محققان مشخص شد كه نسبت به pH محيط حساسيت دارد.
محققان معتقدند با شناسايي اين شيارهاي كوچك مي توانند تركيب شيميايي مجموعه 93 را با استفاده از چهارچوب جديد به گونه اي تغيير دهند كه زائده هاي آن به طور موثرتر با شيارهاي گيرنده ها چفت شده و ميزان حساسيت آن نسبت به محيط افزايش يابد. اين تغيير ساختار كه منجر به توليد تركيب جديدي موسوم به مجموعه 94 خواهد شد، امكان هدف گيري دقيق سلول ها و نورون هاي بيش فعال را به منظور درمان سكته مغزي و تشنج در اختيار مي گذارد. گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Nature Communications منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
۰ نفر