اردشير شهركي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: 600 هكتار سطح باغات ميوه گرمسيري گواوا در سيستان و بلوچستان وجود دارد كه 450 هكتار آن بارور و بقيه غير بارور است.
وي با بيان اينكه برداشت اين محصول تا پايان اسفندماه ادامه دارد افزود: پيش بيني مي شود تا پايان فصل برداشت سه هزار و 600 تن از اين محصول در جنوب سيستان و بلوچستان توليد و روانه بازار مصرف شود.
مدير باغباني سازمان جهاد كشاورزي سيستان و بلوچستان گفت: گواوا معروف به زيتون محلي، ميوه اي منحصر به مناطق گرمسيري است كه عمدتا در شهرستان هاي نيكشهر، چابهار، سرباز و كنارك اين استان توليد و برداشت مي شود.
وي از برداشت ميوه گرمسيري كُنار در سطح هزار و 100 هكتار از باغات سيستان و بلوچستان خبر داد و افزود: پيش بيني مي شود تا پايان فصل برداشت در نيمه دوم فرودين ماه هفت هزار و 450 تن از اين محصول برداشت شود.
به گزارش ايرنا سيستان و بلوچستان با دارا بودن شرايط آب و هوايي تقريبا استوايي، گرم و مرطوب خواستگاه متنوع ترين ميوه هاي گرمسيري كشوراست به طوري كه در توليد برخي ميوه ها در ايران بي رقيب است.
آب و هواي متنوع سيستان و بلوچستان زمينه را براي كشت انواع محصولات كشاورزي از جمله ميوه هاي گرمسيري و سردسيري فراهم كرده است.
موز از مهمترين محصولات گرمسيري سيستان و بلوچستان است كه نسبت به ساير محصولات گرمسيري بيشترين سطح زيركشت را به خود اختصاص داده است و 'پاپايا' يا خربزه درختي نيز از ديگر محصولات گرمسيري استان محسوب مي شود كه از نواحي گرمسيري آمريكاي مركزي به اين استان راه يافته، خربزه درختي پوستي بسيار نازك و مزه شيرين دارد كه علاوه بر مصرف خوراكي، قابل استفاده در صنايع تبديلي نيز هست.
7316**3213
زاهدان - ايرنا - مدير باغباني سازمان جهاد كشاورزي سيستان و بلوچستان گفت: برداشت گواوا از سطح 450 هكتار از باغ هاي بارور جنوب اين استان آغاز شد.