به گزارش خبرنگار ايرنا، كيومرث كلانتري روز دوشنبه در نشست خبري با حضور اصحاب رسانه به مناسبت هفته هواي پاك اظهارداشت: بوي نامطبوع اين منطقه داراي سه كانون عمده از جمله سيستم هاي فاضلاب هاي اسلامشهر و واوان، پسماندهاي آرادكوه و يك واحد دامداري بوده است كه در حال بررسي وضعيت موجود هستيم.
فرودگاه بين المللي امام خميني (ره) در حدود 30 كيلومتري جنوب شهر تهران واقع شده كه طي چند سال گذشته انتشار بوي نامطبوع در اين محدوده در محل ورود گردشگران خارجي، محل انتقاد بوده است.
مجتمع پردازش و بازيافت زباله آرادكوه كهريزك نيز در كيلومتر 23 جاده قديم تهران- قم و در جنوب كهريزك واقع شده است.
مديركل حفاظت از محيط زيست استان تهران افزود: سهم عمده بو در منطقه مهار شده و در حال پيگيري موضوع هستيم ضمن اينكه بايد سيستم فاضلاب هاي اسلامشهر و واوان وارد مدار شوند.
وي ادامه داد: همچنين نيازمند مديريت پساب هاي جنوب شهر هستيم كه در همين زمينه با پيگيري ها مجوزهاي احداث روان آب هاي سطحي صادر شده است تا اقدامات لازم صورت گيرد.
** افزايش 32 روزي هواي سالم
كلانتري در ادامه با اشاره به وضعيت كيفيت هواي تهران در مقايسه با سال گذشته گفت: امسال 32 روز هواي سالم و 6 روز هواي پاك نسبت به سال گذشته افزايش يافته است.
وي افزود: امسال اولين سالي بود كه دو روز پي در پي هواي پاك در ديماه داشته ايم كه اين امر نشانگر اجراي اقدامات ارزنده به منظور كاهش آلودگي هواي استان بوده است.
وي اظهارداشت: در سال هاي قبل قوانين آلودگي هوا و مصوبه هاي دولت را در خصوص كاهش آلودگي هاي هوا داشته ايم ولي از سال 96 به بعد قانون هواي پاك به تصويب رسيد كه در آن 26 دستگاه اجرايي داراي مسئوليت هستند و سازمان حفاظت از محيط زيست نيز به عنوان بازرس بر عملكرد آنها نظارت مي كند.
مديركل حفاظت از محيط زيست استان تهران، برگزاري جلسه هاي كارگروه آلودگي هوا، جلسات شرايط اضطراري، طرح ترافيك، معاينه هاي فني، رسيدگي به وضعيت واحدهاي صنعتي آلاينده، ساماندهي پسماندها و نخاله هاي شهري و نظارت بر توزيع سوخت را از جمله مهمترين اقدامات در حوزه كاهش آلودگي هاي جوي پايتخت عنوان كرد.
** منطقه حفاظت شده «كاوه ده» به تصويب مي رسد
مديركل حفاظت از محيط زيست استان تهران همچنين با اشاره به اينكه در بخش طبيعي تا پايان امسال منطقه حفاظت شده «كاوه ده» در شهرستان فيروزكوه به تصويب مي رسد گفت: اين منطقه شكار ممنوع و حفاظت شده است كه قابليت ارتقا به يكي از مناطق چهارگانه حفاظت شده استان را نيز دارد.
كلانتري ادامه داد: امسال اين موضوع در شوراي عالي محيط زيست كشور به تصويب خواهد رسيد كه حايز اهميت است.
منطقه شكار ممنوع كاوه ده به مساحت 76 هزار هكتار از جمله مناطق طبيعي فيروزكوه در شمال شرق استان تهران به شمار مي رود كه داراي تنوع زيستي بالا و چشم اندازهاي طبيعي بسياري است.
مديركل حفاظت از محيط زيست استان تهران تاكيد كرد: به منظور نظارت بر مناطق حفاظت شده استان، امسال 9 واحد محيط باني را در دست احداث داشته ايم كه از اين تعداد پنج مورد به بهره برداري رسيده است و چهار واحد ديگر در پيشرفت فيزيكي ميانگين 80 درصد قرار دارد.
**سند 5 ساله محيط زيست استان
كلانتري همچنين به سند پنج ساله محيط زيست در شوراي برنامه ريزي و توسعه استان اشاره و بيان كرد: اين سند در شوراي برنامه ريزي استان تهران تصويب شد و اينك در دستور كار قرار گرفته و داراي برش شهرستاني است.
** شناسايي واحدهاي آلاينده زيست محيطي
وي در ادامه گفت: نظارت و پايش بر واحدهاي صنعتي داراي اهميت است و در همين زمينه تا پايان سه ماهه سوم امسال 458 واحد صنعتي آلاينده را شناسايي كرده ايم و در فهرست صنايع آلاينده استان قرار داده ايم.
كلانتري ادامه داد: عمده اين واحدها در شهرستان هاي پاكدشت و ري قراردارند و بيشترين آلايندگي ها در واحدهاي ريخته گري با 12 درصد و واحدهاي آبكاري با 15 درصد است.
وي خاطرنشان كرد: در استان تهران 17 هزار و 700 واحد صنعتي كوچك و بزرگ و 450 هزار واحد صنفي وجود دارد.
مديركل حفاظت از محيط زيست استان تهران همچنين از انجام پايش هشت هزار و 628 مورد در 9 ماه امسال - از ابتداي سال تا پايان ماه نهم- خبر داد و گفت: از اين تعداد 2 هزار و 979 واحد اخطاريه دريافت كرده اند، از ادامه فعاليت 46 واحد به دليل بي توجه به مقررات محيط زيستي جلوگيري شده و 213 واحد نيز به محل هاي مجاز انتقال يافته اند.
وي بيان كرد: سه هزار و 888 مورد خوداظهاري توسط صنايع تكميل شده كه نشانگر احساس مسئوليت سازمان حفاظت از محيط زيست است و به واحدها واگذار شده تا وضعيت خويش را اعلام كنند.
كلانتري ادامه داد: يك هزار و 766 پرونده حقوقي از واحدهاي آلاينده و متخلفان تشكيل و به مراجع قضايي تحويل داده شده است.
به گفته وي 82 آزمايشگاه زير نظر محيط زيست استان تهران در حال بررسي عوامل آلاينده واحد هاي صنعتي و خدماتي است.
** صدور موافقتنامه هاي واحدهاي صنعتي
كلانتري همچنين با اشاره به صدور موافقتنامه به واحدهاي صنعتي و خدماتي گفت: پرونده يك هزار و 444 واحد صنعتي و خدماتي مورد بررسي قرار گرفت كه از اين تعداد 67 درصد موافقتنامه دريافت كردند، با 27 مورد مخالفت شد و وضعيت 6 درصد پرونده ها نيز در دست بررسي است.
مديركل حفاظت از محيط زيست استان تهران اضافه كرد: همچنين امسال به يك هزار و 130 مورد شكايت هاي مردمي رسيدگي شده است.
به گزارش ايرنا 29 دي ماه روز هواي پاك نامگذاري شده است.
تهرام/ 8138/ 1008
مديركل محيط زيست استان تهران:
كانون بوي نامطبوع حوالي فرودگاه امام(ره) تحت مديريت است
۱ بهمن ۱۳۹۷، ۱۱:۱۳
کد خبر:
83178404
تهران- ايرنا- مديركل حفاظت از محيط زيست استان تهران اعلام كرد: كانون ايجاد آلايندگي هاي بوي نامطبوع حوالي فرودگاه امام خميني(ره) در آزادراه تهران- قم تحت مديريت است.