سید اصغر مطهری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: چرای بی رویه و حضور بیش از حد دام در مراتع و عرصه ها، خشكسالی و كاهش میزان بارش ها سبب شده تا میزان تولید علوفه در مراتع كاهش یابد و وحوش علفخوار برای پیدا كردن غذا دچار مشكل شوند.
وی افزود: در سال های اخیر، شاهد افزایش حضور وحوش علفخوار در حاشیه های روستاها، مناطق مسكونی و یا باغ ها و مزارع هستیم.
مطهری خاطرنشان كرد: به دنبال حضور وحوش گیاهخوار در حواشی و نزدیكی های مناطق مسكونی روستایی، وحوش گوشتخوار هم به این مناطق كشیده می شوند و اكنون گونه های مختلف همچون گرگ، پلنگ و یا سایر گوشتخواران در حاشیه روستاها بیشتر مشاهده شده است.
وی با بیان اینكه شكار آهوان و یا سایر علفخوران هم سبب كاهش جمعیت این گونه ها شده است گفت: به علت كاهش جمعیت گونه های گیاهخوار، گونه های گوشتخوار در پیدا كردن غذا با مشكل روبه رو می شوند و به ناچار در حواشی روستاها حضور می یابند.
وی با اشاره به كاهش جمعیت آهوان در منطقه میاندشت جاجرم اظهار داشت: در سرشماری پاییزه امسال، شمار آهوان منطقه میاندشت 10 درصد كمتر شده است و بیشتر آهوان سرشماری شده در حواشی روستاها و مناطق مسكونی مشاهده شده اند.
مدیركل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی تاكید كرد: انسان به دست خود زنجیره غذایی را بر هم زده و مشكلات ناشی از آن دامنگیر خود شده است.
در خراسان شمالی 65 گونه پستاندار از 197 گونه موجود در كشور زیست دارد و 141 گونه پرنده از 532 گونه موجود در كشور، 68 خزنده از 228 گونه موجود كشور ، چهار گونه خزنده دوزیست از 20 گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع 160 گونه آبزی موجود در كشور زیست می كنند كه برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، كبك دری و كركس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در ردههای بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.
اداره كل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارك های ملی سالوك، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را كه محل زیست پلنگ ها می باشد، با گستره 194 هزار و 141 هكتار مدیریت می كند.
7185/ 6042
بجنورد- ایرنا- مدیركل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: تعارض میان حیات وحش و انسان در سال های اخیر در این استان با گستره بیش از 28 هزار كیلومتر مربع افزایش یافته است.