'لو جین' روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا دیدارهای متقابل رهبران ایران و چین در چند دهه گذشته و گسترش روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان دو كشور را نشانه ای از علاقه مندی ملت ها و دولت های دو كشور برای رشد پایدار مناسبات توصیف كرد.
وی سفرهای رهبران ایران از جمله رهبر معظم انقلاب اسلامی به چین در دوره ریاست جمهوری و دو سفر حسن روحانی رییس جمهوری ایران و همچنین سفر 'شی جین پینگ' رییس جمهوری خلق چین به تهران در سال 2016 میلادی را برای تبادلات مستقیم میان دو طرف مهم ارزیابی كرد و افزود: همین امر به گسترش مناسبات منجر شده است.
مدیر مطالعات سیاسی آكادمی علوم اجتماعی چین تصریح كرد: پكن و تهران دارای ساختارهای همكاری مختلف از جمله سامانه رایزنی مشترك و روابط راهبردی هستند كه براساس تلاش سران دو كشور و وزارتخانه های خارجه، شكل گرفته است.
'لو' نمونه موفق و بارز همكاری های دو كشور را در گفت و گوهای پنج به علاوه یك برای حل موضوع هسته ای ایران دانست كه با مشاركت سازنده چین و تلاش این كشور، به سند بین المللی هسته ای سال 2015 تبدیل شد و از آن زمان، دو كشور همواره شاهد رشد مناسبات بوده اند.
این تحلیلگر چینی تاكید كرد دو طرف دارای كمیسیون مشترك روابط اقتصادی هم هستند كه نشست های آن طبق برنامه ریزی مقرر انجام می شود و یكی از ساختارهای مهم برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی چین و ایران محسوب می شود.
'لو' با بیان اینكه چین و ایران به یكدیگر وابستگی فراوانی دارند عنوان كرد چین به رغم تلاش آمریكا برای منزوی كردن ایران، همواره كمك های نظامی و اقتصادی در اختیار تهران قرار داده كه باعث اعتماد بیشتر ایران به چین شده است از طرف دیگر در دو دهه گذشته تهران یك منبع مهم و قابل اعتماد عرضه انرژی برای چین بوده است.
وی اظهار كرد آمریكا از سال 2012 میلادی و قبل از آن بارها تلاش كرد با تحریم، ایران را از پا دراورد اما در این عرصه ناكام ماند و همزمان این تحریم ها نتوانست در برنامه چین و ایران و ارتباطات اقتصادی و تجاری آنها خللی وارد كند و برخلاف هر تصوری، مناسبات دو كشور در این زمینه ها همواره رو به رشد بوده است.
به گفته وی دولت چین همواره مشوق سرمایه گذاران و شركت های این كشور برای حضور فعال در بازار ایران بوده است و هر مشكلی نیز بروز كند طرفین با دیدارها و رایزنی های متقابل آن را حل و فصل می كنند.
وی طرح پیشنهادی راه ابریشم را فرصتی نوین برای دو طرف دانست و گفت: در چارچوب این برنامه فضای فراوانی برای دو طرف ایجاد شده است تا در عرصه های مختلف همكاری كنند.
لوجین در بخش دیگری از اظهاراتش به دستاوردهای انقلاب اسلامی پرداخت و تصریح كرد ایران به عنوان یك نظام سیاسی میانه رو همواره از تندروی و رادیكال بودن دوری كرده و مبنای كاری خود را بر اعتدال قرار داده و موفقیت های زیادی در این عرصه در جامعه بین المللی داشته است.
مدیر مطالعات سیاسی آكادمی علوم اجتماعی چین خاطر نشان كرد تحت دیپلماسی اعتدال، امروز ایران از اعتبار بسیار بالایی در عرصه بین المللی برخوردار است و در زمینه های دیپلماسی و سیاست با پیشبرد برنامه درهای باز باعث شده است تا كشورها به دنبال گسترش روابط با تهران باشند.
وی این سیاست را باعث گسترش روابط ایران با اروپا و امضای توافقنامه های چند میلیارد دلاری میان طرفین در سال های گذشته دانست و گفت شرایط اقتصادی ایران پس از توافق هسته ای بسیار بهتر شد و این در زندگی مردم نمود پیدا كرد.
'لو' درباره عملكرد ایران در پرونده هسته ای نیز گفت: آمریكا به طور یكجانبه برجام را نقض كرد و به دنبال فشار بر ایران در عرصه های اقتصادی، تجاری و سیاسی است بنابراین خروج آمریكا از این طرح را نباید به پای ایران نوشت زیرا این آمریكا است كه از تعهداتش تخطی كرده است برنامه ایران دقیق، اعتدالی و موفق بوده است.
مدیر مطالعات سیاسی آكادمی علوم اجتماعی چین افزود: با این حساب به رغم مشكلات اقتصادی كه بروز كرده است، تا زمانی كه اتحاد در ایران باشد و مردم از دولت و نظام حمایت كنند، ایران قادر به یافتن راهی برای برخورد با تحریم های آمریكا خواهد بود.
این كارشناس چینی مسایل خاورمیانه و ایران تاكید كرد: این بار در مساله تحریم های آمریكا علیه ایران، اوضاع متفاوت است آمریكا یكه و تنها است دیگر طرف های توافق هسته ای با تحریم ها مخالف هستند.
'لو' ادامه داد: شرایط با سال 2012 متفاوت است آمریكا قادر به اجماع میان كشورها علیه تهران نیست چین نیز اگرچه خود درگیر جنگ تجاری با واشنگتن است و فشارهایی را متحمل می شود اما همچنان به همكاری با تهران ادامه خواهد داد.
وی تلاش های ایران در مقابله با تحریم ها از جمله تشویق بخش خصوصی در سرمایه گذاری در منابع انرژی و نفت و همچنین اصلاحات در نظام مالیاتی و اجرای طرح های اقتصادی با دادن امتیاز در داخل را برای خنثی كردن تحریم ها بسیار كارامد دانست.
'لوجین' خواستار آن شد كه همه كشورها با تحریم ها مقابله كنند و اجازه ندهند آمریكا به دنبال انزوای ایران باشد.
او اضافه كرد این بار اراده جامعه بین المللی حمایت از ایران در عرصه های سیاسی و اقتصادی است و این یك امتیاز بزرگ برای تهران محسوب می شود.
این تحلیلگر چینی گفت مواضع دولت چین هم مشخص و شفاف اعلام شده است پكن بارها تكرار كرده است با تحریم های یكجانبه مخالفت می كند و حتی در سال 2012 میلادی نیز تحریم ها مانع همكاری طرفین نشد و در آینده نیز همكاری های اقتصادی و تجاری عادی دو كشور، ادامه خواهد یافت.
آساق**231**1904**1663**
مدیر مطالعات آكادمی علوم اجتماعی چین،
مناسبات پكن - تهران در 40 سال گذشته گسترش یافته است
۳ بهمن ۱۳۹۷، ۱۱:۴۲
کد خبر:
83181039
پكن - ایرنا - مدیر مطالعات سیاسی و اجتماعی آكادمی علوم اجتماعی چین اظهار داشت: پكن و تهران به دلیل علاقه مندی ملت ها و دولت های دو طرف برای رشد پایدار روابط در قلمروهای مختلف سیاسی، اقتصادی، تجاری و فرهنگی، مناسبات گسترده ای در 40 سال گذشته پیدا كرده اند.