۳ بهمن ۱۳۹۷، ۱۱:۴۸
کد خبر: 83181050
T T
۰ نفر

پتروشيمي مهاباد جزو 13 صنعت سبز كشور برگزيده شد

۳ بهمن ۱۳۹۷، ۱۱:۴۸
کد خبر: 83181050
پتروشيمي مهاباد جزو 13 صنعت سبز كشور برگزيده شد

مهاباد - ايرنا - مديرعامل پتروشيمي مهاباد گفت: اين شركت در بيستمين همايش ملي صنعت و خدمات سبز توانست با دريافت لوح زرين در ليست 13 صنعت سبز برگزيده كشور قرار گيرد.

محسن مجيدي روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا با بيان اينكه شركت پتروشيمي مهاباد از بدو تاسيس بر رعايت استانداردهاي زيست محيطي در بخش توليد، ارتقا و گسترش فرهنگ زيست محيطي متمركز شده است، اظهار داشت: اين شركت با رعايت كليه دستورالعمل هاي لازم جهت برخورداري و ارتقاي مجموعه پتروشيمي مهاباد به واحد سبز صنعتي توانسته اين عنوان را در سال 1396 به خود اختصاص دهد.
مجيدي اضافه كرد: پتروشيمي مهاباد با بهبود سيستم هاي پالايش، پايش و كنترل آلاينده ها، مديريت بازيافت مواد زايد و تصفيه پساب صنعتي و انساني بر اساس استانداردهاي زيست محيطي، استفاده مجدد از آب هاي تصفيه شده و توسعه فضاي سبز توانسته است بالاتر از استانداردهاي ابلاغي را كسب كند.
وي مصرف بهينه حامل هاي انرژي و افزايش بهره وري در مصرف آنها از طريق ايجاد سيستم بازچرخاني آب و راه اندازي سيستم «off gas» و حذف فلر براي توليد بخار، استقرار سيستم پايش لحظه اي در واحد توليد بخار، حفرچاه هاي پيزومتريك براي پايش آبهاي زيرزميني و آموزش و ارتقا سطح دانش و فرهنگ زيست محيطي كاركنان و عموم بازديد كنندگان از مجتمع را از ديگر علت هاي دريافت اين جايزه عنوان كرد.
مجيدي با بيان اينكه تمامي فعاليت هاي اين مجموعه در راستاي توليد پايدار هماهنگ با محيط زيست برنامه ريزي شده، بيان كرد: اين مجتمع همچنين موفق به اخذ گواهينامه هاي زيست محيطي ISO 14000 ، نظام ايمني و بهداشت OHSAS 18000 شده است.
وي گفت: اين واحد توليدي به عنوان بزرگترين واحد صنعتي استان در راستاي تحقق اصل 50 قانون اساسي به منظور حفاظت محيط زيست از تمام امكانات لازم از جمله دانش فني و تكنولوژي روز دنيا بهره برده و با كنترل عوامل آلاينده در حد استانداردهاي جهاني عمل كرده است.
مجيدي بيان كرد: پتروشيمي مهاباد براي جبران ورود گازهاي حاصل از احتراق گاز طبيعي در واحد بخار آن نسبت به كاشت 25 هزار اصله از انواع درختان هميشه سبز در قالب جنگل مصنوعي به وسعت 50 هكتار و ايجاد پارك هاي فضاي سبز به وسعت چهار هكتار اقدام كرده است.
وي افزود: اين پتروشيمي با احداث 700 مترمربع گلخانه دايمي، حدود چهار هزار اصله انواع درختچه هاي زينتي و انواع گل هاي آپارتماني و فصلي را سالانه توليد و در سطح مجتمع كشت كرده است.
وي گفت: اين ميزان مساحت اختصاص داده شده براي ايجاد فضاي سبز و جنگل در مجتمع پتروشيمي مهاباد بسيار بالاتر از استانداردهاي ابلاغي سازمان حفاظت محيط زيست است.
مديرعامل پتروشيمي مهاباد با اشاره به كنترل عوامل آلاينده آب مورد مصرفي نيز افزود: بيشترين مصرف آب در مجتمع پتروشيمي مهاباد (يك ميليون مترمكعب در سال معادل 0.5 درصد از حجم سد مخزني مهاباد) مربوط توليد بخار و واحد خنك كننده اين مجتمع است و بخش بسيار كمي از آن جهت مصارف بهداشتي و شست و شوي صنعتي به كار مي رود.
مجيدي گفت: در راستاي استفاده بهينه و مصرف آب كمتر، تمامي آب هاي حاصل از مصارف بهداشتي و صنعتي و حتي آب هاي سطحي حاصل از باران و برف از طريق كانال ها و جوي هاي بتني و عايق براي نشتي هاي احتمالي جمع آوري شده و پس از تصفيه شيميايي، فيزيكي و بيولوژيكي در واحد تصفيه پساب در استخرهاي احداث شده در سطح مجتمع ذخيره و دوباره در بخش هاي فضاي سبز و واحد خنك كننده استفاده مي شود.
وي يادآور شد: خروجي آب هاي واحد تصفيه پساب مجتمع نيز كه جهت پايش و نظارت لحظه اي به صورت آنلاين با اداره كل حفاظت محيط زيست استان در ارتباط است، براي حصول اطمينان به استخري نگهداري ماهي سرازير مي شود.
مجيدي در زمينه كنترل عوامل آلاينده خاك نيز اظهار داشت: براي كنترل عوامل آلاينده خاك و آب هاي زيرزميني، در سطح اين مجتمع تعدادي چاه پيزومتريك با نظارت و راهنمايي هاي اداره كل حفاظت محيط زيست استان حفر شده است كه با نمونه برداري هاي دوره اي از آب چاه هاي مذكور احتمال وجود هرگونه آلودگي در كمترين زمان ممكن رديابي و كنترل مي شود.
وي يادآور شد: 54 هكتار از فضاي اين مجتمع نيز به كاشت انواع درخت، درختچه و چمن اختصاص يافته كه شرايط لازم را براي كاهش فرسايش خاك، كنترل ذرات معلق در هوا و ايجاد مكاني امن براي پرندگان فراهم كرده است.
به گزارش ايرنا، مجتمع پتروشيمي مهاباد در قالب طرح ساخت خط انتقال اتيلن از عسلويه به غرب كشور به طول يكهزار و ‎ 600 كيلومتر ساخته شده است و سالانه حدود 324 هزار تن اتيلن به عنوان مواد اوليه از عسلويه به اين مجتمع تزريق مي شود.
6 واحد پتروشيمي در مسير اين خط انتقال و در مناطقي چون خرم آباد، كرمانشاه، مهاباد، مياندوآب و سنندج ساخته شده است و اتيلن مورد نياز همه اين واحدها از طريق اين خط لوله تامين مي شود.
مجتمع پتروشيمي مهاباد سالانه 300 هزار تن پلي اتيلن سبك خطي و سنگين (ظرفيت اسمي) و 30 هزار تن 'بوتن يك' را توليد و روانه بازارهاي داخلي و خارجي مي كند.
فعاليت هاي مقدماتي و مطالعاتي اين طرح از سال 1383 و عمليات اجرايي آن از سال 1388 آغاز شد و در زميني به مساحت 185 هكتار و در كيلومتر 15 جاده مهاباد ـ اروميه به بهره برداري رسيد.
6185/7129