محمدرضا داورزنی روز چهارشنبه در مجمع سالیانه فدراسیون ورزشهای زورخانه ای و كشتی پهلوانی در مشهد افزود: حدود دو پیش خانواده ها تصویر و نگاه مناسبی نسبت به ورزش باستانی نداشتند و آن هم به دلیلی شرایط حاكم بر زورخانه ها بود. در آن زمان با وجود فضای فرهنگی و اخلاقی حاكم بر زورخانه ها اما این عرصه جاذبه و اعتماد كافی برای خانواده ها و جوانان نداشت.
وی ادامه داد: افرادی كه می خواهند برند تجاری خود را از طریق عرصه ورزش معفرف كنند به دنبال رشته ای هستند كه برای مردم جذابیت داشته باشد. نمایشهای جذاب ورزش باستانی می تواند این رشته را به خانه های مردم ببرد و جوانان و خانواده را با آن آشتی دهد. صدا و سیما نیز به دنبال پوشش ورزشهای پرجاذبه و مخاطب است.
معاون وزیر ورزش و جوانان گفت: باید شرایطی ایجاد كرد كه نسل جوان را شیفته رشته باستانی كرد و از طرفی فضایی را برای ورود این رشته اصیل به حوزه بین الملل فراهم نمود.
وی افزود: هزار و 400 هیات ورزشی استانی و 14 هزار هیات ورزشی شهرستانی در سطح كشور عاشقانه پای كار ورزش هستند و در این میان از برخی رشته ها كمتر در تلویزیون اسم برده و دیده می شوند كه ورزش باستانی از آن جمله است.
داورزنی نسبت به دولتی كردن ورزش باستانی مخالفت و بیان كرد: در سالهای گذشته بسیاری از زورخانه ها را خود باستانیكاران اداره می كردند و می توان دوباره این ظرفیت را فعال كرد .
داورزنی همچنین به موضوع واگذاری اماكن ورزشی به بخش خصوصی اشاره و بیان كرد: واگذاری زورخانه ها قطعا موضوع صحیحی نیست و قول می دهیم این واگذاری انجام نشود زیرا این اماكن می بایست توسط خود ورزشكاران و متولین امر اداره شود.
دبیر فدراسیون ورزشهای زورخانه ای و كشتی پهلوانی نیز در این نشست گفت: سال 1394 شمار ورزشكاران این رشته 9 هزار و 187 نفر بود كه تا 25 دی ماه امسال به 10 هزار و 259 نفر رسیده است. همه این ورزشكاران در سامانه جامع بانك اطلاعات ورزش زورخانه ای و پهلوانی ثبت نام شده اند.
محمد جعفرپور افزود: دلیل اصلی این رشد در جمعیت ورزشكاران باستانی كار برگزاری مسابقات در اوزان مختلف و راه اندازی سامانه جامع بانك اطلاعات ورزش زورخانه ای و كشتی پهلوانی بوده است. البته اطلاعات مربوط به ورزشكاران باستانی كار دارای كار بیمه ورزشی با این آمار مطابقت ندارد و لازم است هیاتهای ورزشی نسبت به رفع این اختلاف با فدراسیون پزشكی ورزشی اقدام كند.
وی گفت: طی سالهای قبل هر استان با یك ورزشكار در مسابقات شركت می كرد اما با تصمیمهای اتخاذ شده در سالهای بعد از 94 تا 97 این تعداد به پنج وزن در سه رده سنی افزایش یافت كه موجب مشاركت بیشتر و افزایش انگیزه ورزشكاران برای شركت در این رشته شده است.
12 هزار باستانی كار در قالب 550 زورخانه ثبت شده در بانك اطلاعات ورزش زورخانه ای ایران فعالیت دارند.
3221/1858
مشهد-ایرنا- معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان گفت: نگاه خانواده ها به ورزش باستانی اصلاح شده و باید برای توسعه این ورزش در آن جذابیت ایجاد كرد.