۳ بهمن ۱۳۹۷، ۱۳:۱۶
کد خبر: 83181211
T T
۰ نفر
استقامت و قناعت آزادگان، الگوي خوبي براي جامعه كنوني است

يزد - ايرنا - جانباز دفاع مقدس و راوي كتاب «سالار تكريت» با يادآوري استقامت، قناعت و هنر آزادگان در استفاده از منابع در دوران دشوار اسارت گفت: آنان با مقاومت‌ و پايداري، اقتصاد مقاومتي را در اردوگاه‌هاي دشمن بعثي معنا كردند كه مي‌تواند الگوي خوبي براي جامعه كنوني باشد.

سيدحسين سالاري كه 30 ماه در اردوگاه 11 تكريت عراق اسير بود، روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: شرايط اسارت به گونه اي بود كه با حداقل لوازم و وسايل موجود حداكثر استفاده را مي‌ برديم و هر كس هر هنر و مهارتي داشت به دور از چشم دشمن به ديگران مي‌آموخت.
وي اظهار داشت: مهم‌ترين عامل ثبت و انتشار خاطراتم، توصيه ‌هاي رهبر معظم انقلاب مبني بر لزوم تدوين، ثبت و انتشار خاطرات رزمندگان و آزادگان دفاع مقدس بود.
وي با بيان اينكه كتاب سالار تكريت به همت حوزه هنري يزد و توسط انتشارات سوره مهر منتشر شد، افزود: تبيين و ضبط خاطرات از سال 1393 آغاز شد و مصطفي زماني‌فر ‌‌نويسنده و پژوهشگر دفاع مقدس‌، گردآوري و تدوين آن را در مدت 3.5 سال انجام داد.
راوي كتاب «سالار تكريت» ديگر عامل موثر در ثبت خاطراتش را توصيه دوستان، همكاران و پزشكان معالج خود عنوان كرد و يادآور شد: آنها با توجه به شناختي كه از وضعيت جسماني من داشتند توصيه مي‌ كردند كه اين خاطرات را ثبت و ضبط كنم.
سالاري با بيان اينكه ضبط و ثبت خاطرات حدود 27 جلسه 3-2 ساعته طول كشيد، اظهار داشت: اين كتاب شامل پنج بخش «ته تغاري»، «بازي سرنوشت»، «حديث رنج و گمنامي»، «سالار تكريت»، «پايان شب سيه» و همچنين تصاوير و اسناد است.
وي افزود: براي تكميل مباحث كتاب از خانواده، دوستان، همر‌زمان و هم‌ اردوگاهي‌هاي دوران اسارات نيز مطالب و خاطراتي آورده و سعي شد پس از گذشت حدود 30 سال از آن ماجرا همه اتفاقات، متقن و مستند باشد.
وي، يكي از نكات متمايزكننده اين اثر (كتاب يالار تكريت) را بيان خاطرات از زبان يك سرباز ارتش عنوان كرد و ادامه داد: يكي از عوامل تدوين و نگارش كتاب، تبيين نقش پر رنگ ارتش و ايثار و رشادت‌هاي رزمندگان ارتشي در دوران دفاع مقدس بود.
اين جانباز 55 درصد در توصيه‌اي به ساير همرزمان و آزادگان سرافراز ميهن گفت: با توجه به تهاجم فرهنگي و توطئه دشمنان، امروزه درباره شرايط كشورمان در جنگ نابرابر كمتر سخن گفته مي شود و حتي فرزندان آزادگان نيز از خاطرات ‌پدر خود خبر ندارند.
سالاري افزود: از اين رو بايد اين خاطرات كه رهبر معظم انقلاب آن را «گنجينه‌هاي بي بديل و سرمايه ملت ايران خواندند»، به طور دقيق و درست ثبت و ضبط و به نسل امروز و فرداي انقلاب منتقل شود.
وي تصريح كرد: بايد اين واقعيت به وضوح و روشني تبيين شود كه رزمندگان كشورمان در آن جنگ نابرابر، با دست خالي و فشار و تحريم‌ها با حداقل امكانات نه تنها با ارتش بعث عراق كه با دنيا جنگيدند و پيروز شدند.
اين يادگار هشت سال دفاع مقدس اظهار داشت: در حالي كه هنوز ما زنده هستيم وقتي اين اتفاقات و رنج‌هايي كه كشيده‌ايم را تعريف مي‌‌كنيم برخي ها قبول نمي‌كنند، آن‌گاه كه نباشيم چطور مي‌خواهند قبول كنند؟!
راوي كتاب «سالار تكريت» مي گويد: اين خاطرات سند مظلوميت ملت ايران است كه بايد بماند و وقتي تعداد زيادي از رزمندگان و آزادگان آن را مكتوب و ثبت كنند، مستند و موثق و ماندگار خواهد شد.
سالاري كه در آخرين روز سال 1366 در جبهه غرب از ناحيه پاي راست مورد اصابت تير دشمن قرار گرفت و پس از چهار روز در حالي كه رمقي در بدن نداشت به اسارت دشمن بعثي درآمد، افزود: تكريت 11، اردوگاهي خاص و مخوف بود و اسيران مفقود بسيجي و ارتشي كه هيچ نام و نشاني از آنها نبود نگهداري مي‌شدند.
وي ادامه داد: شرايط حاكم بر اين اردوگاه نيز فضاي خفقان استخبارات صدام بود و حتي عراقي‌ها هم خبر نداشتند كه تعداد زيادي از اسراي ايراني در اين منطقه حضور دارند.
وي با تاكيد بر لزوم تجليل از همسران آزادگان تصريح كرد: امروز پس از حدود 30 سال از ورود آزادگان به ميهن، بايد به وضعيت درماني آنها بيشتر رسيدگي شود تا به لحاظ پزشكي و درماني دغدغه نداشته باشند.
سالاري متولد 1346در يزد، كارشناس رشته حسابداري و كارمند اداره كل كار، تعاون و رفاه اجتماعي استان يزد است.
يازدهمين محفل خاطره پايداري با عنوان (خاطرات اسارت) همراه با رونمايي كتاب «سالار تكريت» با حضور جانباز آزاده سرهنگ مجتبي جعفري و جمعي از يادگاران دفاع مقدس، فردا (پنجشنبه) در نارنجستان هنر حوزه هنري يزد برگزار مي‌شود.
7532/ 2047/