به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگی ایرنا، در دیدار با اعضای هیأت مدیره و «تیان یان یو» مدیر شركت توسعه فرهنگی ژوجیان چین با دكتر رائد فریدزاده معاون امور بینالملل بنیاد سینمایی فارابی، بر همكاریهای مشترك تأكید شد و طرفین راههای رسیدن به اهداف مختلف را بررسی كردند.
تبلیغات برای معرفی هرچه بیشتر سینمای ایران به بازار عمومی رسانهای و سینمای چین به منظور دسترسی به اكران گسترده، ایجاد جشنواره اختصاصی برای نمایش محصولات هنری و تجاری دو كشور، استفاده از بازار نمایش غیرسینمایی چین برای محصولات ایرانی، ایجاد ارتباط با پخش كنندههای بزرگ چینی جهت كسب كد مالكیت معنوی برای فیلمهای ایرانی و حمایت از پخش آثار، حمایت و انتقال تجربیات جهت ساخت شهركهای سینمایی پیشرفته، انتشار كتابهایی درباره سینمای ایران توسط نویسندگان و ناشران چینی به منظور درك فرهنگ ایرانی از زاویه دید چینیها از جمله اهدافی بود كه در این جلسه از سوی مدیران شركت توسعه فرهنگی ژوجیان چین با معاونت بینالملل بنیاد سینمایی فارابی بررسی شد.
رائد فریدزاده دبیر شورایعالی بینالملل سینما و معاون امور بینالملل بنیاد سینمایی فارابی در این دیدار بر امضای تفاهمنامه فرهنگی بین دولتهای دو كشور تأكید كرد و افزود: این تفاهم نامه كه مراحل اولیه آن طی شده و در آستانه امضا از طرف روسای سازمانهای سینمایی دو كشور است، تسهیل كننده بسیاری از مراودات سینمایی و در عین حال مجوزی برای رفع محدودیتهای عمومی نمایش فیلمهای خارجی در چین خواهد بود.
وی ابراز امیدواری كرد كه به فاصله كوتاهی پس از امضای این تفاهمنامه با جدیت بیشتری در زمینه همكاریهای مشترك بین دو كشور گام برداریم.
معاون امور بینالملل بنیاد سینمایی فارابی همچنین پیشنهاد طرف چینی درباره افتتاح مركزی برای معرفی سینمای ایران در ماكائو را قابل تأمل و بررسی خواند و توضیح داد: به محض دریافت پیشنهاد مشخص از طرف چین با همكاری نهادهای ذیربط روی آن كار خواهیم كرد.
مصطفی احمدی مسئول بخش تولید مشترك بنیاد سینمایی فارابی نیز در این نشست پیشنهاد طرف چینی بر شروع مذاكرات مشخص درباره تولیدات مشترك را با ارزش خواند و بر ارائه طرحهای مشخص با سازوكار اجرایی روشن با حفظ مواضع فرهنگی مشترك تأكیدكرد.
شركت توسعه فرهنگی ژوجیان با شعبههای كه در گوانگجو و ماكائو دارد، مسئول برگزاری جشنوارههای مختلف در چین است. این شركت با در اختیار داشتن موسسات انتشاراتی و همین طور روابط مستحكم با شبكههای كابلی تلویزیونی و پخش كنندگان معتبر سینمایی در صورت ایجاد ارتباط میتواند مسیر دستیابی سینمای ایران به بازار بزرگ كشور چین را تسهیل كند.
** همكاری فرهنگی و سینمایی ایران و چین
به گزارش ایرنا ،همكاریهای فرهنگی دو كشور چین و ایران سابقه دیرینه ای دارد از این رو همكاری این دو كشور در زمینه سینمایی مدتهاست كه آغاز شده و رفته رفته با دیدار های دوجانبه و چند جانبه هنرمندان این حوزه همواره بر توسعه و گسترش آن تاكید شده است.
در دهه اخیر شاهد پیشرفت چین در صنعت فیلمسازی و افزایش سالن های نمایشی آن بوده ایم كه به سرعت خودش را به تكنولوژی روز در سینما و فیلمسازی می رساند.
البته این در حالی است كه كشور ما هم در طول 40 سال گذشته سینماهای خود را بازسازی كرده و سعی داشته تعریف دیگری از سینما را به عنوان موضوع فرهنگی به دنیا ارائه كند.
هرچند سینما صرفا یك موضوع برای سرگرمی نیست، سینما مقوله ای برای همكاری های فرهنگی است كه از طریق آن می توان با فرهنگ و تمدن یكدیگر تا حدود فراوانی آشنا شد.
روسای سابق سازمان سینمایی در دیدار با مسئولان جشنواره های مختلف فیلم و سینمایی چین همواره بر تلاش در جهت سیاست همكاری بیشتر برای حضور در بازارها و تولید مشترك تاكید داشته اند.
** احیای مجدد بخش فرهنگی جاده ابریشم
این در حالی است كه مسئولان فرهنگی و به ویژه سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدارهای دوجانبه خود با همتایان چینی از اعلام آمادگی احیای مجدد بخش فرهنگی جاده ابریشم خبر داده و تاكید كرده اند كه با كمك چین محصولات مختلفی را در شكل های گوناگون انیمشین، مستند و سینمایی تولید می كنند تا فرهنگ دو ملت را به مردم دو كشور و دنیا منعكس كنند.
** گفت و گو برای تولید مشترك سینمایی
علاوه بر حضور فیلم های سینمایی و دیگر آثار هنری ایران در جشنواره های مختلف در چین و بعلكس ، هیات های مختلفی نیز مركب از سینماگران و فیلمسازان دو كشور برای گفت و گو و برنامه ریزی های مشترك با استفاده از توانمندی های دو طرف در حوزه فیلمسازی سفر كرده اند.
در این میان علاوه بر سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنیاد سینمایی فارابی ، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز با همت و تلاش این سازمان و به ویژه رایزنی های فرهنگی در كشورهای مقصد نقش بی بدیلی در توسعه و گسترش روابط و تعاملات هنری به ویژه سینمایی داشته و دارند.
** همكاری برای ساخت آثار مشترك
رییس گروه همكاری های فیلم چین نیز در گفت وگویی با ایرنا تاكید كرده است: ایران و چین در عرصه فیلم و سینما و ساخت آثار مشترك، توانایی ها و ظرفیت های بالقوه زیادی دارند و دو طرف می توانند در زمینه ساخت فیلم های مختلف فرهنگی، هنری، اجتماعی و كودكان همكاری كنند.
«لی كی شی» (le kexi) معتقد است :می توانیم از تجهیزات و توانمندی های خود به طور متقابل استفاده كنیم چین بسیار علاقه مند به چنین همكاری هایی با ایران است عرصه فیلم یك صحنه بسیار بزرگ برای همكاری است.
وی می افزاید: تجربیات بسیاری از سوی دو كشور در عرصه های فرهنگی وجود دارد كه باید با همكاری نهادهای دولتی مورد استفاده بهینه قرار گیرد و دو كشور و فیلمسازان بتوانند از این حمایت ها بهره مند شوند.
** عمق مناسبات تاریخی فرصتی برای ساخت فیلم
رییس گروه همكاری های فیلم چین با اشاره به اینكه آثار سینمایی و فیلم های ساخت چین و ایران دارای مشابهت های زیادی هستند تصریح كرد :بخشی از این اشتراكات، به تبادلات دیرینه فرهنگی و هنری دو كشور مربوط می شود.
«لی كی شی»، گفت: چین و ایران دو تمدن كهن و دارای تاریخی پر از مشتركات و همكاری هستند و همكاری فیلمسازان دو كشور در آینده، بیانگر عمق مناسبات تاریخی است و فیلمسازان دو كشور می توانند از این ارتباطات برای ساخت فیلم های خود بهره بگیرند.
** سیطره سینمای غرب و آمریكا بر سینمای ما غیر ممكن می شود
هرچند ایران و چین از سالیان بسیار دور از طریق راه ابریشم قدیم، ارتباطات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی زیادی داشته اند اكنون نیز لازم است این روابط تقویت شود.
دراین موقعیت حساس جهانی به جای اینكه سینمای غرب و آمریكا بر سینماهای ما سیطره پیدا كرده و هر آنچه می خواهند را القا كنند باید این فرصت را مسئولان فرهنگی و سینمایی دو كشور مدیریت كرده و زمینه ها و بسترهای لازم برای حضور سینماگران دو كشور را برای انجام فعالیت های مشترك و همچنین استفاده از تجربیات و ظرفیت های یكدیگر را فراهم آورند.
رسیدن به این مهم تنها نیازمند عزم و اراده جدی اهالی فرهنگ و هنر و هنرمندان دو كشور است كه بتوانند آینده ای درخشان را برای هنر هفتم در دو كشور رقم بزنند.
فراهنگ ** 9246 ** 1355 **
تهران - ایرنا - راهكارهای توسعه همكاری سینمایی ایران و چین در دیدار معاون امور بینالملل بنیاد سینمایی فارابی و مدیران شركت توسعه فرهنگی ژوجیان مورد ارزیابی قرار گرفت.