دكتر مهدی خسروی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این تعداد بیمار تالاسمی در شهرهای زابل، زهك، هیرمند، نیمروز و هامون شناسایی شدند.
وی ادامه داد: در حوزه علوم پزشكی زابل 47 مركز جامع خدمات سلامت وجود دارد كه روزانه كار درمان افراد مراجعه كننده را انجام می دهند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی زابل تصریح كرد: هر بیمار تالاسمی به طور میانگین هر 20 روز یك بار خونگیری می كند كه نیاز است در زمینه اهداء خون مردم نوع دوست یاری گر باشند.
وی خاطر نشان كرد: ازدواج های فامیلی و عدم آزمایش گیری قبل از ازدواج از جمله عواملی است كه سبب تولد نوزاد با بیماری تالاسمی می شود.
خسروی گفت: تنها راه جلوگیری از بیماری تالاسمی انجام آزمایش های قبل از ازدواج است كه انتظار می رود جوانان قبل از ازدواج آزمایش های مربوطه را انجام دهند.
به گزارش ایرنا تالاسمی یك بیماری مادرزادی است كه در بدن این نوع بیماران هموگلوبین سالم به اندازه كافی ساخته نمی شود و به دلیل شكسته شدن مرتب گلبول های قرمز خون فرد دچار كم خونی می شود.
از منظر كارشناسان در سیستان و بلوچستان با توجه به ثبت نشدن برخی ازدواج ها به صورت رسمی و در نتیجه عدم دریافت مشاوره و انجام نشدن آزمایش های قبل از ازدواج و همچنین وجود نگرش های منفی در زمینه سقط جنین همچنان روند رو به رشد تعداد مبتلایان به بیماری تالاسمی ماژور ادامه دارد.
سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان كشور به سبب گستردگی جغرافیایی و قرار گرفتن در همسایگی 2 كشور افغانستان و پاكستان در حوزه بهداشت و درمان به سه بخش تقسیم شده كه شهرستان های شمالی شامل زابل، هیرمند، زهك، هامون و نیمروز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشكی زابل، شهرستان های زاهدان، میرجاوه، خاش، سراوان و سیب و سوران زیر نظر دانشگاه علوم پزشكی زاهدان و شهرستان های ایرانشهر، سرباز، نیكشهر، مهرستان، چابهار، كنارك، دلگان، فنوج و قصرقند زیر پوشش دانشگاه علوم پزشكی ایرانشهر قرار دارد.
9914**3213
زاهدان - ایرنا - معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی زابل گفت: 207 بیمار تالاسمی در شهرستان های زیر پوشش این دانشگاه در شمال سیستان و بلوچستان وجود دارند كه از مردم نوع دوست انتظار می رود با اهدای خون از این بیماران نیازمند حمایت كنند.