۴ بهمن ۱۳۹۷، ۱۱:۲۱
کد خبر: 83182282
T T
۰ نفر
سرمايه گذاري در فرش دستباف توجيه اقتصادي دارد

كرمانشاه - ايرنا - رئيس مركز ملي فرش ايران، سرمايه گذاري و توجه به حوزه فرش را داراي توجيه اقتصادي دانست و گفت: استان كرمانشاه با توجه به قدمت تاريخي و برندهايي كه در اين زمينه دارد مي تواند بخشي از ميزان بيكاري موجودش را از طريق سرمايه گذاري در صنعت فرش و گليم كاهش دهد.

به گزارش ايرنا؛ فرشته دستپاك روز پنجشنبه در جلسه كارگروه فرش استان كرمانشاه با حضور معاون هماهنگي امور اقتصادي استاندار با اشاره به قدمت فرش دستبافت و گليم در استان كرمانشاه، افزود: امروزه براي توليد هر شغل 200 ميليون تومان بايد هزينه شود در حاليكه صنعت فرش دستبافت به گونه اي است كه مي توان با 10 تا 15ميليون تومان سرمايه به توليد محصولي پرداخت.
وي اضافه كرد: فرش دستباف هم مشتري وعلاقه مند در تمام دنيا دارد و هم ارزش افزوده و سود آن چندين برابر هزينه هايش است و هم صنعتي است كه مي توان در يك فضاي كم و يا حتي در منزل آن را راه اندازي كرد.
رئيس مركز ملي فرش ايران در ادامه گفت: وقتي اين استان در زمينه توليد پشم خودكفاست و مازاد پشم توليدي را به استان هاي ديگر صادر مي كند بايد طوري مديريت و برنامه ريزي كنيم كه چرخه تبديل پشم به نخ در همين استان انجام بشود تا نخ با قيمت پايين تري به دست توليد كننده برسد.
دستپاك تصريح كرد: معاون اقتصادي استاندار اذعان دارد كه كرمانشاه زمينه توليد رنگ از گياهان را دارد و در اين خصوص تلاش هايي هم صورت گرفته كه اين مسئله عملياتي بشود كه اگر اين اتفاق بيفتد ما فرش را از رنگهاي شيميايي نجات مي دهيم و به رنگ هاي طبيعي باز مي گردانيم و اين مي تواند كرمانشاه را هم به عنوان بزرگترين توليد كننده رنگ هاي گياهي مطرح كند.
وي به تاثير توسعه توليد فرش دستبافت در كاهش مهاجرت روستائيان به شهر نيز اشاره كرد و گفت: فرش دستبافت بخشي از هويت روستائيان ماست و وقتي آن را در منازل روستايي ترويج و حمايت كنيم و امنيت شغلي ايجاد كنيم و آنها را تحت پوشش بيمه قرار دهيم به طور قطع با كاهش مهاجرت مواجه و حاشيه نشيني كمتر مي شود.
او يادآور شد كه بايد به اين نكته هم توجه كنيم كه فرش دستبافت و گليم جداي از نگاه اقتصادي بخشي از هويت معنوي و تاريخي ماست و بايد آن را تقويت و حفظ كنيم.
رئيس مركز ملي فرش ايران، از مسئولان اقتصادي و برنامه ريزي استان كرمانشاه خواست زمينه توجه جدي به فرش و گليم كرمانشاه را فراهم كنند و ما هم در مركز ملي فرش كشور حاضر به هرگونه حمايت بخصوص در زمينه بازاريابي و فروش هستيم و اميدوارم كه بتوانيم در اين زمينه به همديگر كمك كنيم.
براساس اعلام سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمانشاه اكنون بيش از 69 هزار مورد كارت قاليبافي در استان صادر شده سالانه بيش 100 هزار مترمربع فرش دستباف در استان توليد مي شود.
3033/8066