حكیم: مخالف سیاست تحریم‌ اقتصادی و یكجانبه آمریكا هستیم

بغداد - ایرنا - 'سید عمار حكیم' رئیس فراكسیون اصلاح و سازندگی عراق خطاب به معاون وزیر امور خارجه آمریكا گفت: مخالف سیاست تحریم‌های اقتصادی و یكجانبه آمریكا هستیم.

به گزارش ایرنا از دفتر جریان حكمت ملی عراق،'آندرو پیك' معاون وزیر امور خارجه و مدیر بخشی در وزارت خارجه آمریكا موسوم به میز ایران و عراق به همراه 'داگلاس سیلیمان'، سفیر این كشور در عراق با حضور در دفتر جریان حكمت، با سید عمار حكیم، دیدار و گفتگو كرد‌.
طرفین در این دیدار در خصوص تازه ترین وضعیت سیاسی عراق و منطقه و نیز آخرین وضعیت پرونده مبارزه با تروریسم به بحث و تبادل نظر پرداختند.
حكیم با بیان ماهیت متغیرهای عراق در مرحله كنونی از موضوع تشكیل دولت و انتخاب شخصیتی مستقل برای مدیریت آن، افزود: برخی از فراكسیون های سیاسی این اختیار را به نخست وزیر دادند كه خود وزرا را انتخاب كند.
حكیم در این دیدار با اشاره به ائتلاف های شكل گرفته در چارچوب ملی و به دور از فرقه گرایی و عناوین خاص، بر نهادمندسازی ائتلاف های بزرگ و اهمیت آن در ثبات روند سیاسی عراق تاكید كرد.
رئیس فراكسیون اصلاح و سازندگی عراق خواستار بكارگیری ابزار گفتمان برای حل مشكلات منطقه شد و تاكید كرد كه عراق در این زمینه هم تاثیرگذار و هم تاثیرپذیر است و راه حل مشكلات منطقه هر چقدر كه زمان بحران ها به طول انجامد، تنها سیاسی است.
حكیم ضمن اعلام مخالفت مجدد خود با سیاست تحریم‌های اقتصادی كشورها و اعمال تحریم های یكجانبه، تصریح كرد: این سیاست موضوعی خطرناك در پرونده های بین المللی است.
وی در پایان ضمن هشدار نسبت به همكاری با تروریسم، بر لزوم آگاهی نسبت به تلاش های تروریسم برای تثبیت موجودیت خود تاكید كرد و از جهانیان خواست تا به مسئولیت های خود در قبال امنیت و ثبات عراق عمل كنند چراكه در امنیت و ثبات عراق امنیت و ثبات منطقه و جهانیان نهفته است.
این مقام آمریكایی پیشتر با حضور در دفتر نوری مالكی دبیركل حزب الدعوه عراق و رهبر ائتلاف دولت قانون، با وی دیدار كرده بود.
به گزارش دفتر مالكی در این دیدار دو طرف درخصوص تحولات عراق و منطقه و همچنین در خصوص موضوع حضور نیروهای نظامی آمریكا در عراق بحث و گفتگو كردند.
سفر معاون وزیر امور خارجه آمریكا به بغداد در حالی است كه بحث خروج نیروهای نظامی آمریكا از عراق به یكی از مباحث اصلی در فضای سیاسی این كشور در هفته های اخیر تبدیل شده است.
آمریكایی ها كه به بهانه واهی داشتن سلاح كشتار جمعی، عراق را در سال 2003 اشغال كردند در سال 2011 بدلیل شكست ها و ناكامی های مكرر، مجبور به ترك عراق شدند آنها سه سال بعد به بهانه مبارزه با داعش و در راس یك ائتلاف خودخوانده بین المللی بار دیگر وارد این كشور شدند.
پس از اعلام پایان نظامی گروهك تروریستی داعش در عراق در اوایل آذرماه 96، بسیاری از احزاب، شخصیت ها و رسانه های عراقی با اشاره به منتفی شدن بهانه حضور نظامیان خارجی تحت پوشش ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش در كشورشان، بیش از پیش خواستار خروج این نظامیان - عمدتا آمریكایی - شده اند.
طی هفته های اخیر مطالبات برای خروج نیروهای نظامی آمریكا از عراق رو به افزایش است و پارلمان قرار است بزودی در این خصوص تصمیم گیری كند همزمان اما جریان های بعثی و سعودی می كوشند القا كنند كه این امر مطالبه عراقی ها نیست.
خاورم*4**380*