۶ بهمن ۱۳۹۷، ۸:۴۴
کد خبر: 83183638
T T
۰ نفر

گرگين‌پور؛ احيا كننده موسيقي قشقايي

۶ بهمن ۱۳۹۷، ۸:۴۴
کد خبر: 83183638
گرگين‌پور؛ احيا كننده موسيقي قشقايي

تهران- ايرنا- يك پژوهشگر موسيقي در مراسم بزرگداشت فرهاد گرگين پور او را هنرمندي مولف و‌ احيا كننده موسيقي قشقايي دانست.

به گزارش خبرنگار موسيقي ايرنا، مراسم ‌بزگداشت هنرمند فقيد فرهاد گرگين پور عصر جمعه‌ در ايوان شمس برگزار شد.
در اين مراسم محمدرضا درويشي پژوهشگر موسيقي نواحي ايران در باره اين هنرمند گفت: كار بزرگ گرگين پور در موسيقي اين بود كه او به ساز آكاردئون هويتي بومي داد. اين ساز تامپره است و نواختن موسيقي قشقايي با اين ساز در نگاه اول كاري دشوار است. چنان دشوار كه بخواهيم با پيانو سه گاه بنوازيم.
وي افزود: اما گرگين پور چنان با ساز خود يكي شده بود و چنان موسيقي در جانش نفوذ كرده بود كه اين ساز را همانند سازي بومي مي‌نواخت. او بي شك احيا كننده موسيقي بومي ايل قشقايي است.
درويشي در ادامه ضمن اشاره به نقش غيرقابل انكار خانواده گرگين پور در حفظ و اشاعه موسيقي قشقايي اشاره كرد و گفت: امروزه از موسيقي عاشيق‌ها در ايل قشقايي تقريبا نشاني باقي نمانده اما اين خانواده با تلاش‌هاي خود اين موسيقي را ادامه دادند و اين بزرگترين خدمت آنها به اين موسيقي است.
اين پژوهشگر ادامه داد: يكي از بزرگان موسيقي قشقايي شاه‌ميرزاي ني نواز بود و پس از او، اين خانواده گرگين پور بود كه اين موسيقي را حفظ كردند و در اين ميان نقش «فرود گرگين پور» غير قابل انكار است.
وي افزود: از موسيقي اين ايل، تنها يك فرهنگ باقي مانده بود و ‌نه يك ساختار و اين خانواده گرگين پور بود كه اين موسيقي را حفظ و احيا كرد، اگر اين خانواده نبود موسيقي ايل قشقايي امروز به تاريخ پيوسته بود.
سيد عباس سجادي مدير عامل بنياد آفرينش‌هاي هنري فرهنگسراي نياوران نيز در مورد گرگين پور و خانواده او گفت: بسياري از سازهاي قشقايي را امروز در سايه زحمات عاشقانه اين خانواده مي شناسيم و اين تلاش‌ها بزرگترين خدمت گرگين‌پور و خانواده اوست.
وي افزود: پاسداشت زحمات فرهاد و خانواده او، پاسداشت فرهنگ موسيقيايي كشور است.
در ادامه اين مراسم « سياوش شهريور» فرماندار شميرانات عنوان كرد: در قسمتي از اين سرزمين پهناور، استان فارس يكي از مهمترين نقش‌ها را در پيوستگي فرهنگي اين سرزمين ايفا مي‌كند و ايل قشقايي ميراث‌دار اين فرهنگ غني است كه در خود بسياري از ريشه هاي فرهنگ بومي را حفظ كرده است.
وي افزود: در اين آميختگي فرهنگي رگه هاي پررنگي از فرهنگ لري را شاهد هستيم و در اين ميان نام گرگين پور ها را بايد با نام افتخار ملي ياد كرد.
تقدير از يك عمر خدمات ارزنده خانواده گرگين پور توسط استاد درويشي، ايرج رحماني، پروين بهمني، سيد عباس سجادي و نادر نامداري بخش ديگري از اين مراسم بود.
شعرخواني در بزرگداشت شخصيت هنري گرگين پور توسط علي اصغر حسني بخش بعدي اين مراسم بود. اين شاعر با خواندن شعرهاي خود به زبان تركي قشقايي و شعري از هوشنگ ابتهاج به نام « آيينه شكسته» حال و‌هوايي نوستالژيك به اين مراسم بخشيد.
تكنوازي تار توسط ايرج دشتي زاده و اجراي موسيقي توسط اركستري به سرپرستي غلامعلي گرگين پور از بخش‌هاي ديگر اين مراسم بود.
مراسم بزرگداشت هنرمند فقيد قشقايي فرهاد گرگين پور از موسيقيدانان بزرگ اين ايل، روز جمعه به همت دوستدارانش در ايوان شمس برگزار شد.
فراهنگ**9494** 9053
۰ نفر