به گزارش روز شنبه گروه اخبرا علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، فرآيند اتوفاژي، ابزار پاكسازي سلول ها است كه به منظور تجزيه ضايعاتي مانند پروتئين هاي معيوب، قطعات غشاي سلول، ويروس ها و باكتري ها به كار گرفته مي شود. سلول ها از غشاهاي خاصي براي به دام انداختن و بازيافت انرژي اين نوع ضايعات استفاده مي كنند.
تا كنون تصور مي شد گيرنده هاي اتوفاژي وظيفه گردآوري اين غشاها را بر عهده دارند، اما اكنون محققان دريافتند ماجرا كاملا برعكس است و غشاهاي مورد استفاده براي اتوفاژي، تلاش مي كنند تا گيرنده هاي بيشتري را جذب كرده و فرآيند تجزيه را تسريع كنند.
در فرآيند اتوفاژي سلول اجزاي معيوب خود را در غشايي بسته بندي كرده و آن را با اندامك هاي بازيافت در مي آميزد تا مواد موردنظر را تخريب كند و انرژي لازم براي توليد بخش هاي جديد را به دست آورد. در صورتي كه فرآيند اتوفاژي دچار به درستي انجام نشود، سلول ها توسط اجزاي آسيب ديده خود خفه شده و شخص دچار بيماري هايي مانند ديابت، ديستروفي عضلاني، پاركينسون و آلزايمر مي شود.
نتيجه اين تحقيقات نحوه صحيح پاكسازي سلول ها از ضايعات را مشخص كرده و امكان توسعه راهكارهاي مناسب براي كنترل اين فرآيند را در اختيار مي گذارد.
به گفته محققان در حال حاضر روش هاي درماني مختلفي براي كنترل فعاليت پروتئين ها بر اساس فرضيات قبلي در حال توسعه است كه مسلما به نتيجه اي نخواهند رسيد. فرآيند اتوفاژي دائما درون سلول ها فعال هستند اما گاهي اين فرآيند سرعت كافي را ندارد. در صورتي كه محققان بتوانند دارويي را براي تسريع فرآيند شناسايي كنند، مي توانند مانع تجمع ضايعات پروتئيني درون سلول هاي عصبي و در نتيجه ابتلا به بيماري هايي مانند آلزايمر شوند.گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Nature Communications منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
تهران – ايرنا - محققان دانشگاه موناش استراليا نحوه عملكرد يك فرآيند كليدي را كه در تمام سلول هاي انسان وجود داشته و در بيماري هايي مانند سرطان، بيماري هاي انحطاط عصبي و پيري نقش دارد، رمزگشايي كردند.