۷ بهمن ۱۳۹۷، ۱۰:۳۵
کد خبر: 83185093
T T
۰ نفر
مجلس با فوریت لایحه تشكیل منطقه آزاد تجاری میان ایران و اوراسیا موافقت كرد

تهران - ایرنا - نمایندگان مجلس شورای اسلامی با یك فوریت لایحه تشكیل منطقه آزاد تجاری میان جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا موافقت كردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، نمایندگان در جلسه علنی امروز یكشنبه مجلس شورای اسلامی با 154 رای موافق، 17 رای مخالف و 2 رای ممتنع از 195 نماینده حاضر با لایحه موافقت نامه موقت تشكیل منطقه آزاد تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اتحادیه اقتصادی اوراسیا و كشورهای عضو موافقت كردند.
این لایحه در جلسه روز 18 آذر به تصویب هیات وزیران رسیده و برای تصویب و قانونی شدن به مجلس شورای اسلامی ارائه شده بود.
اتحادیه اوراسیا شامل كشورهای ارمنستان، بلاروس ، قزاقستان ، قرقیزستان و روسیه است.
یحیی كمالی پور نماینده جیرفت در مخالف با این لایحه گفت: همه پیمان ها باید به نحوی منعقد شوند كه منافع كشور تامین شود ولی تمامی منافع كشورمان در این لایحه تامین نمی شود.
وی خطاب به نمایندگان گفت: شما قرار است به لایحه ای رای دهید كه مانند پیمان نامه ها و دیگر قرار دادهای بین المللی منافع كشور در آن مشخص نیست.
محمد قسیم عثمانی نماینده بوكان در موافقت با این لایحه گفت: شرایط كشور به گونه ای است كه هر چه قدر از ظرفیت های بین المللی بیشتر استفاده كنیم و در اتحادیه های بین المللی عضو باشیم می توانیم از شرایط تحریم عبور كنیم.

**وزیر نیرو: پیوستن ایران فوایدی برای كشورهای اوراسیا دارد
رضا اردكانیان وزیر نیرو در موافقت با دفاع با لایحه موافقت نامه موقت تشكیل منطقه آزاد تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اتحادیه اقتصادی اوراسیا و كشورهای عضو گفت: بنده از مهر ماه سال جاری با پیشنهاد وزارت امور خارجه و تصویب هیات وزیران به عنوان مسوول ایرانی كمیسیون مشترك همكاری های اقتصادی ایران و فدراسیون روسیه مشغول به كار شدم از این رو موضوعات مربوط را پیگیری می كنم.
وی اظهار داشت: پیمان اوراسیا در هشتم خرداد 93 بین پنج كشور روسیه، قراقستان، قرقیزستان، بلاروس و ارمنستان به تصویب رسیده است و مهم ترین اهدافش آزادسازی و تسهیل تجارت كالا بین كشورها از طریق كاهش و حذف موانع تعرفه ای و غیر تعرفه ای، ایجاد بستری برای ایجاد یك منطقه آزاد تجاری كه عوارض و سایر مقررات محدود كننده تجارت بین طرف و ها و كشورها حذف می شود و حمایت از همكاری های تجاری است.
وی افزود: هم اكنون یك بازار صد و نود میلیون نفری در منطقه وجود دارد كه این اتحادیه اقتصادی را تشكیل داده اند البته اتحادیه اقتصادی اروپا مدل بزرگتری از این اتحادیه با كشورهای بیشتر است، ولی در منطقه ما این مهم ترین و فعال ترین اتحادیه اقتصادی است.
وی تصریح كرد: تولید ناخالص داخلی كشورهای عضو این اتحادیه بالغ بر چهار هزار میلیارد دلار در سال است و روسیه به تنهایی وارد كننده 250 میلیارد دلار كالا و محصولات صنعتی ،كشاورزی، غذایی و دارویی از كشورهای جهان است
اردكانیان ادامه داد: در حال حاضر 40 كشور دنیا خواهان پیوستن به این اتحادیه هستند، تنها كشوری كه جدیدا به این اتحادیه پیوسته و مراحل پیوستن نهایی شده ویتنام است . دومین كشور نیز جمهوری اسلامی ایران است.
وزیر نیرو گفت: ما سعی داریم تا قبل از تشكیل اجلاس كمیسیون مشترك همكاری های اقتصادی ایران و روسیه كه در آینده ای نزدیك است به این اتحادیه ملحق شویم.
وی تصریح كرد: از مهم ترین فواید تشكیل این منطقه آزاد این است كه كالاهای ایرانی رقابت پذیری بالایی پیدا می كند، اشتغال قابل توجهی برای نیروی كار كشور فراهم خواهد شد و جذب سرمایه قابل ملاحظه ای در مناطق شمالی و جنوبی كشور برای برخورداری از معافیت كاملی كه برای تولید كالا جهت صدور به بازار اوراسیا است نصیب كشورمان خواهد شد.
وزیر نیرو اظهار داشت: طبیعی است كه متقابلا پیوستن ایران فوایدی نیز برای كشورهای اوراسیا دارد از جمله استفاده از مسیر ترانزیتی شمال – جنوب برای صدور غلات به عنوان مثال به كشورهای روسیه و قزاقستان است كه از این طریق آنها به كشورهای شبه قاره هند، دسترسی راحت‌تری خواهند داشت.

سیام**3050 **9121**1058**1553