«مهدی مقدسی» روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره تصویب توافقنامه همکاری تجاری ایران با اتحادیه اوراسیا گفت: تحکیم روابط تجاری بین جمهوری اسلامی و کشورهای جهان، به ویژه کشورهای همسایه یک ضرورت اجتنابناپذیر است و در شرایط فعلی که آمریکا فشارهای تحریم را روی کشور ما زیاد کرده، اهمیت این موضوع مضاعف میشود.
وی افزود: واردات این اتحادیه در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ میلادی حدوداً ۲۷۴ میلیارد دلار و میزان صادرات آن حدود ۳۷۰ میلیارد دلار بوده است اما سهم ایران متأسفانه از حجم مراودات تجاری حدود ۵۷۰ میلیون دلار در واردات و در بحث صادرات به این کشورها نیز ۱.۲ میلیارد دلار بوده است. بنابراین انتظار می رود با پیوستن جمهوری اسلامی به این اتحادیه ظرفیت همکاری متقابل در یک بازار بزرگ و همچنین همکاری با اعضای آن بهتر از گذشته برقرار شود.
عضو فراکسیون امید مجلس درباره جایگاه بی المللی این اتحادیه اقتصادی گفت: چهل کشور در سراسر دنیا در حال طی فرایند پیوستن به این اتحادیه هستند که از این میان ویتنام رسماً به این اتحادیه پیوسته است، ایران هم با مصوبه مجلس شورای اسلامی توافقنامه را امضا کرده و فرایند پیوستن به آن را میگذرانند.
مقدسی با اشاره به جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران افزود: با پیوستن ایران به اتحادیه اوراسیا ظرفیت بزرگ اقتصادی در جهت افزایش صادرات برای کشور ما فراهم میشود و به نوعی هم بر روی واردات کنترل بیشتری صورت میگیرد.
نماینده مردم اراک در مجلس اضافه کرد: در شرایطی که از برجام خارج شده و به دنبال اعمال فشار بر ایران هستند، ما باید دنبال بازارهای بزرگ جدید باشیم و این اتحادیه ظرفیت خوبی است برای اینکه بتوانیم مراودات تجاری خود را تقویت کنیم.
وی در عین حال گفت: با توجه به اینکه اتحادیههایی مانند اوراسیا شخصیت مستقلی دارند، میتوانند زمانی که نقش توافق برجام کمرنگ شده است، روشهای جایگزین باشند و تا حدی خسارات را جبران کند.
روسیه، بلاروس، قراقستان، قرقیزستان و ارمنستان هستند که در سال ۲۰۱۵ اتحادیه اقتصادی اوراسیا را تشکیل دادند. این اتحادیه اقتصادی اکنون شامل ۲۰ میلیون کیلومتر مربع با ۱۸۳ میلیون نفر جمعیت است.
روابط تجاری مستحکم با جهان مانع مشکل آفرینیهای سیاسی است
مقدسی با بیان اینکه سیاست جمهوری اسلامی تعامل بیشتر با همسایگان و اتحادیههای مناطق پیرامونی است، گفت: بسیاری از کشورها که در همسایگی یا نزدیکی ما قرار دارند میتوانند امکان تبادلات تجاری زیادی برای ما فراهم کنند، از این گذشته این کشورها میتوانند امکان جذب سرمایهگذاران خارجی را هم فراهم کنند. اگر بتوانیم مراودات مالی را هم از دلار به ارزهای ملی تبدیل کنیم، ظرفیتهای مطلوب دیگری ایجاد خواهد شد.
نماینده مجلس شورای اسلامی پیشنهاد کرد وزارت امور خارجه سفرا و نمایندگان ایران در کشورهای خارجی بیشتر چهرههای اقتصادی باشند، کاری که کشورهایی مثل چین و ترکیه در دنیا اجام میدهند و وجهه همتشان بیشتر تحکیم مناسبات تجاری و اقتصادی است.
وی با اشاره به راه اندازی دیپلماسی اقتصادی در وزارت امور خارجه گفت: وزارت امور خارجه باید برای تحکیم روابط خارجی با دنیا سفارتخانهها را بسیج کرده و توسعه همکاریهای اقتصادی و تجاری را در اولویت قرار دهد.
نماینده مردم اراک در مجلس افزود: اگر روابط تجاری مستحکمی با کشورهای دیگر داشته باشیم، مشکلات سیاسی دیگر خود را کمتر نشان میدهد، چرا که بنگاههای تجاری و بازرگانان نمیگذارند روابط فی مابین کشورها به علت مشکلات سیاسی، دچار تنشهای جدی شده و تضعیف گردد.
نظر شما